Dei Energy News

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ο Γιώργος Δαμάσκος νέος Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων

ΔΕΗ: Ο Γιώργος Δαμάσκος νέος Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων

Τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων ανέθεσε στον κ. Γεώργιο Δαμάσκο, από 8/1/2013 η ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γεώργιος Δαμάσκος έχει εργαστεί στη ΔΕΗ συνολικά 25 χρόνια, έχει διατελέσει Διευθυντής Σχεδιασμού και Ανθρώπινου Δυναμικού Εμπορίας, αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Εταιρικής Ανάπτυξης και Διοίκησης, και από το 2008 έως σήμερα, Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης.
Ο κ. Γεώργιος Δαμάσκος είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μέλος ΤΕΕ, Οικονομολόγος, Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος τίτλου Master of Business Administration (MBA) από το Kingston Business School (Kingston University).
Η ανακοίνωση της ΔΕΗ
 Η σύνθεση της Ανώτατης Διοικητικής Ομάδας της ΔΕΗ Α.Ε. ενισχύεται με την τοποθέτηση του κ. Γεωργίου Δαμάσκου στη θέση του Γενικού Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων, ο οποίος ανέλαβε να ασκεί τα καθήκοντα του από χθες, 8 Ιανουαρίου 2013.
Ο κ. Γ. Δαμάσκος εντάχθηκε στο δυναμικό της Επιχείρησης το 1987, ενώ από την πρόσληψή του και για 16 συνεχή χρόνια διετέλεσε επικεφαλής παραγωγικών μονάδων πρώτης γραμμής της πρώην Γενικής Διεύθυνσης Διανομής (νυν Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας). Από το 2002 έως το 2006 ήταν επικεφαλής του Τομέα  Τιμολογίων της Εταιρίας.
Ο νέος Γενικός Διευθυντής έχει διατελέσει διευθυντής της Διεύθυνσης Εταιρικής Ανάπτυξης και Διοίκησης της Επιχείρησης (νυν Διευθύνσεις Στρατηγικής & Γραφείου Διοίκησης), καθώς και διευθυντής της Διεύθυνσης Σχεδιασμού & Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας.  Από το 2008 έως την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ήταν διευθυντής της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της Εταιρίας.
Κατά την τριετία 2008-2011, παράλληλα με τα καθήκοντά του, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Ασφάλισης Υπάλληλων Τραπεζών & Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) ως εκπρόσωπος των Εργοδοτών, εκ μέρους της Επιχείρησης. Επίσης ήταν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ/ΔΕΗ).
Διαθέτει σημαντικές εμπειρίες στη διοίκηση τόσο παραγωγικών μονάδων πρώτης γραμμής όσο και επιτελικών μονάδων, καθώς επίσης και άριστη γνώση των θεμάτων Ανθρώπινου Δυναμικού, σχεδιασμού και διοίκησης της απόδοσης.
Πριν από την πρόσληψή του στη ΔΕΗ εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα, στον κλάδο των κατασκευών, με εξειδίκευση στην εκτέλεση έργων ΔΕΗ αποκτώντας σημαντική κατασκευαστική και εργοταξιακή εμπειρία.
Ο κ. Γεώργιος Δαμάσκος είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μέλος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας (ΤΕΕ), Οικονομολόγος, Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος τίτλου Master of Business Administration (MBA) από το Kingston Business School (Kingston University).
Δήλωση Αρθούρου Ζερβού
Σχετικά με την ανάθεση καθηκόντων στο νέο γενικό διευθυντή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρος Ζερβός δήλωσε τα ακόλουθα:
"Η ΔΕΗ, για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται με επιτυχία και στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ενέργειας, πρέπει να προσαρμόσει την εταιρική της κουλτούρα και να αναβαθμίσει τις μεθόδους εργασίας και τις διαδικασίες λήψης διοικητικών αποφάσεων σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και σύνθετο εργασιακό περιβάλλον με πολλές μεταβολές και ανακατατάξεις.
Ο κ. Γ. Δαμάσκος αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της Διοίκησης των Ανθρωπίνων Πόρων με σκοπό την υλοποίηση σύγχρονων συστημάτων διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και οργάνωσης και με κύριους στόχους τη συνεχή αναβάθμιση του περιβάλλοντος εργασίας και τη διασφάλιση άριστων εργασιακών σχέσεων.
Με δεδομένες τις ανωτέρω ανάγκες, η τοποθέτηση του νέου Γενικού Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων θα συμβάλει  σημαντικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων της ΔΕΗ και την παροχή καλλίτερων υπηρεσιών προς τους Πελάτες της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News