Dei Energy News

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΩΣΗ:ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ



      Αγαπητοί κύριοι υπεύθυνοι της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας της ΔΕΗ, κύριε πρόεδρε και Διευθύνων Σύμβουλε, κύριε Ζερβέ, κύριε Γενικέ Διευθυντή των Ορυχείων, κύριε Νικολακάκο με τις πολιτικές των τελευταίων ετών των κυβερνήσεων και με τη δική σας χαλαρή στάση έχει απαξιωθεί  η ΔΕΗ με τον κίνδυνο ακόμη – ακόμη και την κατάρρευση της.

-       ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.

-       ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.

-       ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ  ΕΜΕΙΝΕ ΩΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ.

-       ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V  (ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ).

Κύριοι της Διοίκησης και  της πολιτικής ηγεσίας το Σωματείο Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ  Η «ΕΝΩΣΗ» για πολλοστή φορά ΚΡΟΥΕΙ τον κώδωνα του κινδύνου και σας καθιστά κύριους υπεύθυνους για την πορεία της ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια και επίσης για ότι συμβεί και στο μέλλον εάν δεν αλλάξετε πολιτική.

Συνεχίζεται απροκάλυπτα τον παραγκωνισμό και την απαξίωση της και κατά συνέπεια και του εθνικού μας πλούτου τον ΛΙΓΝΙΤΗ.     

Θέλετε μια ΔΕΗ χωρίς εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό που να ελέγχεται πλήρως από εργολαβικές εταιρίες ,συμβούλους με ελεγκτές τεχνοκράτες, γι’ αυτό και δεν πιέζεται στο να γίνουν επιτέλους προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού και να πείσετε τους πολιτικούς προϊσταμένους να εξαιρεθεί επιτέλους η ΔΕΗ από τον νόμο 5 προς 1 δηλαδή (5 αποχωρήσεις  1 πρόσληψη)  που ούτε και αυτό τηρείτε.

- Την τελευταία 5ετία έχουν συνταξιοδοτηθεί  πάνω από 1500 εργαζόμενοι στους σταθμούς και στα ορυχεία. 

-  Επίσης το 55% και παραπάνω του προσωπικού του ενεργειακού κέντρου πρόκειται την επόμενη 5ετία να συνταξιοδοτηθεί . Οι ρυθμοί δηλαδή συνταξιοδότησης  θα είναι πολύ μεγάλοι και αυτό θα έχει συνέπεια την ακόμη μεγαλύτερη ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ της επιχείρησης.

Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται με την μείωση του τακτικού προσωπικού που ΜΕΙΩΘΗΚΕ σε επικίνδυνα επίπεδα.

Κινδυνεύουμε ως επιχείρηση να είμαστε εξαρτημένοι από ξένα ιδιωτικά εργολαβικά συμφέροντα.

Κινδυνεύουμε ως εργαζόμενοι να γίνουμε γενικών καθηκόντων και πάσης φύσεως εργασίας  (κατάργηση ειδικοτήτων και καθηκοντολογίας).  

-  Με την απώλεια τεχνογνωσίας από το προσωπικό της επιχείρησης πολλές εργασίες που σήμερα πραγματοποιούνται από τεχνικούς της, δίνονται σε εργολάβους με αποτέλεσμα αυτοί να γίνονται ΕΞΠΕΡ  και το κόστος των εργασιών να αυξάνεται σε μεγαλύτερα οικονομικά επίπεδα διότι δεν θα υπάρχει το αντίπαλο δέος που είναι ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ.

- Οι εργασίες που πραγματοποιούνται από τους εργολάβους έχουν μεγαλύτερο κόστος, δεν είναι αξιόπιστες αφού τις περισσότερες φορές καλείτε το προσωπικό της επιχείρησης να τις ελέγξει και να τις επιδιορθώσει (κοινή ομολογία και Διευθυντικών στελεχών του ΛΚΔΜ σε συνάντηση μαζί μας).

- Απασχολούν προσωπικό με μικρά μεροκάματα – μισθούς, δεν τηρούν τα μέτρα ασφάλειας στην εργασία, το προσωπικό τους δεν είναι εξειδικευμένο και πάρα πολλές φορές δεν πληρώνονται ούτε το ισχνό μεροκάματο, δηλαδή (σκέτο δουλεμπόριο) και το κυριότερο, σας καθιστούμε υπεύθυνους διότι με τη μεγάλη έλλειψη τακτικού προσωπικού δεν επανδρώνεται ο πάγιος εξοπλισμός που στοιχίζει εκατομμύρια ευρώ,--  με συνέπεια να σκουριάζει. Έχουμε υπερσύχρονο εξοπλισμό αλλά χωρίς το ανάλογο εργατικό δυναμικό.

- Δεν γίνονται στον καθορισμένο χρόνο σύμφωνα με τον κατασκευαστή οι προγραμματισμένες συντηρήσεις των μηχανημάτων.

Στους σταθμούς παραγωγής σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να ανταποκριθεί το προσωπικό στο μικρό χρόνο συντήρησης των μονάδων 

-  Και το κυριότερο πολλά μα πάρα πολλά εργατικά ατυχήματα και δυστυχώς πολλές φορές θανατηφόρα.


                                   ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ….

Εάν σήμερα δεν ενεργοποιηθούμε αύριο οι επιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες έως καταστροφικές.

Ως Σωματείο «ΕΝΩΣΗ»  πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε παρουσία στα Ευρωπαϊκά δεδομένα γιατί:

α) ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΜΠΕΙΡΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

β) ΦΘΗΝΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

γ)  ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ KWH ΣΤΗ Ε.Ε.

ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

-  ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ 5 ΠΡΟΣ 1

- ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

- ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V.

- ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΙΜΗΝΑ – ΟΧΤΑΜΗΝΑ ( ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ) .

 ΚΑΛΟΥΜΕ τα συνδικάτα και τους φορείς της περιοχής να σταματήσουν ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗΣ ΕΠΑΡΣΗΣ.

      Το πρόβλημα που αφορά στο σύνολο την ανάπτυξη και το μέλλον της περιοχής απαιτεί ταπεινότητα σταθερά και μεθοδευμένα βήματα και καλό συντονισμό που να εμπνέει ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΠ, ΔΕΗ, ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΑ ΕΒΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ – ΦΛΩΡΙΝΑΣ, να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση ώστε να αναλάβουν συντονισμό δράσης όλων των φορέων της περιοχής.

      Η θέση μας αυτή υπαγορεύεται από την υπευθυνότητα μας για την σοβαρότητα του προβλήματος και όχι από αδυναμία.


ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

 
                              ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                          
  ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κ.                                         ΜΗΤΣΙΚΙΔΗΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News