Dei Energy News

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Απαλλάσσονται από τις ΥΚΩ οι δικαιούχοι του ΚΟΤ

Απαλλάσσονται από τη χρέωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) οι δικαιούχοι των τιμολογίων πολυτέκνων και του ΚΟΤ, όπως προκύπτει από το σχέδιο νόμου σχετικά με τη διατήρηση αποθεμάτων πετρελαίου που κατατέθηκε στη βουλή.
Ειδικότερα, το άρθρο 22 του εν λόγω σχεδίου νόμου προβλέπει: “1. Στο άρθρο 36 του ν. 4067/2012 (Α’ 79) προστίθεται παράγραφος 7, ως εξής:
«7. Απαλλάσσεται από τη χρέωση ΥΚΩ το σύνολο των καταναλώσεων ημέρας των δικαιούχων των τιμολογίων Πολυτέκνων και Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.)»
2. Η προηγούμενη παράγραφος ισχύει αναδρομικά από την έναρξη ισχύος του άρθρου 36 του ν. 4067/2012.”

Σημειώνεται ότι βάσει του  ν. 4067/2012, και συγκεκριμένα του άρθρου 22, όπως αναφέρεται και παραπάνω, είχε διασφαλισθεί η παροχή ΥΚΩ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, με την ανωτέρω ρύθμιση, δεν εξαιρέθηκαν από την εφαρμογή των χρεώσεων των ΥΚΩ το Τιμολόγιο Πολυτέκνων και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
Επισημαίνεται ότι οι καταναλώσεις των Πελατών που εντάσσονται στο Τιμολόγιο Πολυτέκνων και στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) αποτελούν ήδη καταναλώσεις που παρέχονται ως Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.
Και πριν την εφαρμογή του  ν. 4067/2012 οι δικαιούχοι των τιμολογίων Πολυτέκνων και ΚΟΤ απαλλάσσονταν από τις χρεώσεις ΥΚΩ.
«Επειδή η μεγαλύτερη δυνατή ελάφρυνση των οικονομικά ασθενέστερων καταναλωτών είναι πάγια επιδίωξη της Πολιτείας, δεδομένης και της συνεχούς επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης, κρίνεται αναγκαίο και σκόπιμο να διατηρηθούν οι εξαιρέσεις που ίσχυαν προ της εφαρμογής του ν. 4067/2012 και ως εκ τούτου επιβάλλεται να εξακολουθήσει να ισχύει η πρόβλεψη ότι οι δικαιούχοι των τιμολογίων αυτών (Τιμολόγιο Πολυτέκνων και ΚΟΤ) απαλλάσσονται από τη χρέωση ΥΚΩ», αναφέρεται στη σχετική εισηγητική έκθεση.

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News