Dei Energy News

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΤΡΑ:Με γεννήτριες λειτουργούν τα περισσότερα καταστήματα που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό λόγω ρευματοκλοπής


Με γεννήτριες λειτουργουν τα περισσότερα από τα δέκα περίπου καταστήματα εστίασης και αναψυχής, στα οποία η ΔΕΗ βεβαίωσε ρευματοκλοπή, με αποτέλεσμα να διακόψει την παροχή
Για την επανασύνδεση του ρεύματος απαραίτητη είναι σε πρώτη φάση η καταβολή χρημάτων που είχαν γλιτώσει οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ενώ η ΔΕΗ θα κινήσει και νομικές διαδικασίες εναντίον των καταστηματαρχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr από τα δέκα περίπου καταστήματα εστίασης και αναψυχής στα οποία διαπιστώθηκε πως γινόταν κλοπή ρεύματος, ελάχιστα έχουν πληρώσει το πρόστιμο και έχει επανασυνδεθεί το ηλεκτρικο (2 με 3 επιχειρηματίες έχουν μπει σε διαδικασία πληρωμής) και οι υπόλοιποι λειτουργούν με γεννήτριες.
Την ίδια ώρα η ΔΕΗ, όπως έχει γράψει το thebest.gr συνεχίζει τους ελέγχους και σε άλλα καταστήματα και σπίτια για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ρευματοκλοπής, η οποία φαίνεται ότι έχει λάβει διαστάσεις, σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή όπου πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις δίνουν πραγματικό αγώνα επιβίωσης.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΔΕΗ Σπύρος Μυλωνάς τονίζει ότι θα χρειαστεί διάστημα ενάμιση - δύο μηνών για να μπορέσει η ΔΕΗ να αποτιμήσει το ύψος της απάτης που έχει γίνει σε βάρος της μέσω των πειραγμένων καταμετρητών ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ τονίζει ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις αλλά και κατοικίες γιατί και εκεί υπάρχει πρόβλημα με πειραγμένους καταμετρητές.
Μάλιστα για να γίνει η ρευματοκλοπή, όπως όλα δείχνουν χρειάζεται η συνδρομή έμπειρων ατόμων , οι οποίοι όπως αναφέρουν πληροφορίες, πρόσφεραντις υπηρεσίες τους με το αζημίωτο. Η ταρίφα για τα σπίτια ήταν 200 με 250 ευρώ και για τα καταστήματα 2.000 - 2.500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News