Dei Energy News

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Σπείρες ηλεκτρολόγων κλέβουν ρεύμα πειράζοντας τους μετρητές της ΔΕΗ

Η αδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ τους οδηγεί σε ηλεκτρολόγους που, έναντι αμοιβής, ''επεμβαίνουν'' στους μετρητές ώστε να μην καταγράφεται η κατανάλωση ρεύματος. 
 Πριν την κρίση το φαινόμενο της ρευματοκλοπής εμφανιζόταν σε περιοχές με καταυλισμούς τσιγγάνων, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΗ. Τώρα πια πειραγμένοι μετρητές υπάρχουν παντού ακόμα και στα Βόρεια Προάστια της Αττικής. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της Καθημερινής, σύμφωνα με τα οποία από το 2011 στο 2012 τετραπλασιάστηκε η αξία των κλοπών του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς μόνο στα επαγγελματικά ακίνητα ο τζίρος της ρευματοκλοπής έφτασε στα 40 εκατομμύρια ευρώ, από 10 εκατομμύρια ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. 
 Πως μπλοκάρουν τους μετρητές Οι πρώτες έρευνες της ΔΕΗ δείχνουν πως η ρευματοκλοπή γίνεται από σπείρες ηλεκτρολόγων που αλλοιώνουν τις ενδείξεις του μετρητή ώστε να μην καταγράφεται η κατανάλωση του ρεύματος. Το χειρότερο είναι πως η ΔΕΗ σηκώνει τα χέρια ψηλά καθώς δεν διαθέτει ικανό αριθμό συνεργείων για ελέγχους, την ώρα που το φαινόμενο λόγω κρίσης εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα. 
Μάλιστα όσοι κλέβουν ρεύμα εκτός από μειωμένους λογαριασμούς απολαμβάνουν ουσιαστικά και της ατιμωρησίας αφού λόγω νομικού κενού, οι κάτοχοι των τροποποιημένων μετρητών δεν έχουν ποινικές ευθύνες παρά μόνο ένα πρόστιμο. Το πιο διαδεμένο κόλπο των ηλεκτρολόγων είναι να μπλοκάρουν την ταχύτητα κίνησης του μετρητή, με την αποσύνδεση ειδικών εξαρτημάτων. Σε μία προσπάθεια αποτροπής της ρευματοκλοπής η ΔΕΗ προχωράει σε ένα πρόγραμμα σφράγισης 7,5 εκατομμυρίων μετρητών μέσα σε ένα χρόνο.

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News