Dei Energy News

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Οι τρεις λόγοι που ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται για περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία

(του Μιχάλη Αγραφιώτη)

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει να επισκεφτεί τη Δυτική Μακεδονία ως δεύτερο προορισμό αμέσως μετά τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής. 
Είναι πολλοί οι λόγοι που συντρέχουν στο να γίνει η Δυτική Μακεδονία το επίκεντρο ενδιαφέροντος του Πρωθυπουργού, αλλά τρεις είναι οι βασικοί. 
 Πρώτος λόγος είναι τα χτυπήματα που δέχεται η περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρξει κάμψη στη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας. Η υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας έχουν αποδεκατίσει τις οικογένειες. Στην πρώτη περίπτωση το εισόδημα έχει εξανεμιστεί και στη δεύτερη υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης με τα ποσοστά της ανεργίας να έχουν ξεπεράσει το 30%. 
 Δεύτερος λόγος είναι ότι η Δυτική Μακεδονία γίνεται το επίκεντρο των εξελίξεων στην ενέργεια, στην κατασκευή του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της Βόρειας Ελλάδας δηλαδή την Πτολεμαΐδα 5. Επίσης, ένα μεγάλο ζήτημα για την κυβέρνηση είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για την αλλαγή κατεύθυνσης της κυβερνητικής πολιτικής, αφού φαίνεται ότι εγκαταλείπεται ο σχεδιασμός για δημιουργία μικρής ΔΕΗ με τα καλύτερα φιλέτα που θα αποτελούσαν βορά εγχώριων συμφερόντων. Τ
έλος, το σχέδιο «Αθηνά» ως δια μαγείας έπληττε τη συνοχή της Δυτικής Μακεδονίας ως προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο Αντώνης Σαμαράς θα έρθει με την σιγουριά της διατήρησης του Πανεπιστημίου και της υπογραφής της κατασκευής της νέας μονάδας. Τρίτος λόγος είναι τα ισχυρά σημάδια της αντιπολίτευσης που δέχεται στην περιοχή. 
Ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα ήταν η Φλώρινα, όπου επισημάνθηκε η υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Έπειτα, τα σκληρά λόγια που ειπώθηκαν στο προσυνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από τον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο και τη Βουλευτή Ραχήλ Μακρή σε σχέση με την ενεργειακή πολιτική. 
Τέλος, σοβαρό πλήγμα για τη Νέα Δημοκρατία θεωρείται η ανεξαρτητοποίηση του Βουλευτή, Γιώργου Κασαπίδη που θα πλήξει ανεπανόρθωτα τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, αφού μόνος του είχε μαζέψει σχεδόν διπλάσιους σταυρούς από τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, που ακολουθούσε στη δεύτερη θέση και χαμηλά σε σταυρούς. 
 Όπως φαίνεται από τις πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός δεν θα έρθει το Μάρτιο αλλά τον Απρίλιο. Λόγω της επίσκεψης του στην Κωνσταντινούπολη, των αποκριών και της Εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Είναι σίγουρο ότι μέχρι τα μέσα Απριλίου θα βρεθεί στην Κοζάνη, φέρνοντας πολλά πολιτικά δώρα για να αναθερμάνει το κλίμα για τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News