Dei Energy News

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

"Η γνώση κάνει τον άνθρωπο ακατάλληλο για εκμετάλλευση"

Του Νίκου Χριστοδούλου Προέδρου του Δ.Σ. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ - Δ.Ε.Η
*Αποσπάσματα από την εισαγωγή  στη Γενική Συνέλευση. 

Το 2012, η χρονιά που πέρασε, ήταν για εμάς σημαντική διότι σηματοδότησε εξελίξεις και νέα δεδομένα, δίνοντας προοπτική στο ρόλο του Καταμετρητή μέσα στη δραστηριότητα της Καταμέτρησης. Αυτή τη χρονιά πραγματοποιήθηκε ο στόχος τον οποίο είχαμε θέσει, να επιμορφώσουμε τον κλάδο μας με μεικτά σεμινάρια, δημιουργώντας δύο σχολές, μία στις σχολές Άνοιξης στην Αθήνα και μία στη Φλώρινα. Βεβαίως είναι ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα. Θα ήθελα να μου επιτρέψετε εν συντομία να κάνω μία αναδρομή στο παρελθόν. Αυτός ο στόχος επετεύχθη μέσα από κάποιες διαδικασίες. Όλοι έχετε παρακολουθήσει την πορεία μας και οι προσκεκλημένοι μας ήταν παρόντες σε όλες τις Γενικές μας Συνελεύσεις, από τη πρώτη που έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο στην τριετή του θητεία, το 2011, όπου είχαμε προβάλει το βίντεο που έδειχνε ποια είναι η εργασία μας. Έδειχνε πως ακριβώς και κάτω από ποιες συνθήκες εργάζονται οι Καταμετρητές. Αυτό δεν το κάναμε στη τύχη. Είχαμε το σκοπό μας σε σχέση με την μεθοδικότητα και την τακτική που ακολουθήσαμε. Αυτό έγινε γιατί θέλαμε να ξεκρεμάσουμε από πάνω μας τις διάφορες ταμπέλες. 
Το προβάλαμε και το αναδείξαμε με στατιστικά στοιχεία της επιχείρησης που ανέφεραν πως ο Καταμετρητής ήταν ο πρώτος στα μικροατυχήματα. Ήταν αυτός που δούλευε κάτω από τις καιρικές συνθήκες που όλοι γνωρίζετε και με πολύ σοβαρά απρόβλεπτα στην εργασία του. 
Όλα αυτά έγιναν γιατί έπρεπε να αποδείξουμε το αυτονόητο, ότι είμαστε αυτοί οι οποίοι μετράμε το αγαθό που παρέχει η επιχείρηση και το
μετράμε καλά. Στη δεύτερη Γενική μας Συνέλευση το 2012, δείξαμε τι κάνει η τεχνολογία και πώς γίνεται στις άλλες χώρες του κόσμου η καταμέτρηση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Είδαμε τους έξυπνους μετρητές, την τηλεμέτρηση. Θέλαμε να αποδείξουμε ότι η μηχανοποίηση των πάντων δεν είναι εφικτή και ο πιο σημαντικός παράγων είναι ο άνθρωπος. Σε οποιαδήποτε επιχείρηση, όσο και να τρέξει και να εξελιχθεί η επιστήμη και η τεχνολογία, ο άνθρωπος πάντοτε παραμένει το κυριότερο στοιχείο αυτής. 
Ο στόχος αυτός ήταν σοβαρός, γιατί γνωρίζουμε πως όταν όλα κινούνται, όταν όλα τρέχουν με ταχύτητα μπροστά κι εσύ μένεις στάσιμος, είσαι απέξω. Όταν δεν εξελίσσεσαι, όταν δεν προσαρμόζεσαι, μένεις εκτός. Και φτάσαμε στη χρονιά που είναι η σημαντική για εμάς, τολμούμε να το πούμε αυτό, ότι είναι η χρονιά μας, είναι η χρονιά της καταμέτρησης, η χρονιά της γνώσης. Γίνανε τα μεικτά σεμινάρια, τα οποία  για εμάς ήταν πάρα πολύ μεγάλο όφελος. 
Πολύ μεγάλη διαφορά των καταμετρητών που βγαίνανε από τις σχολές, με αυτούς που ακόμα δεν είχαν περάσει. Και το γενικό συμπέρασμα είναι ότι  αποκτήσαμε γνώση, κι όταν έχεις γνώση, έχεις φωνή, έχεις άποψη, σέβεσαι τον εαυτό σου, έχεις αυτοπεποίθηση και το πιο σημαντικό, η γνώση κάνει τον άνθρωπο ακατάλληλο για εκμετάλλευση.  
Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας καλή χρονιά, με υγεία, χαρά, αισιοδοξία και  δύναμη.

 http://katametrites.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News