Dei Energy News

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:Η συγκυβέρνηση προσκολλημένη στο δόγμα της εξαθλίωσης και της φτωχοποίησης των Ελλήνων



Η Συγκυβέρνηση σταθερά ,


      -  Προσκολλημένη στο δόγμα της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης, παρά τις δημόσιες παραδοχές για λανθασμένες επιλογές, συνεχίζει με άγριες διαθέσεις, κομίζοντας τελεσίγραφα για έξοδο εργαζομένων από το Δημόσιο, εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις και δηλώσεις για νέες μειώσεις των μισθών και ειδικά του κατώτατου μισθού.



     - Προσκολλημένη στο δόγμα της εξαθλίωσης και της φτωχοποίησης των Ελλήνων,  ανέβασε την ανεργία στο 30% του ενεργού εργατικού δυναμικού, οδηγώντας 3.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας κάτω απ΄το όριο της φτώχειας και άλλους τόσους ακριβώς στο όριο.



    -  Προσκολλημένη στο δόγμα της σωτηρίας της χώρας, ξεπουλά την δημόσια περιουσία και τις επιχειρήσεις κοινής οφέλειας και κοινωνικών αγαθών (Νερό, Ρεύμα), εφαρμόζοντας πράξεις νομοθετικών περιεχομένων επιστρατεύοντας απλήρωτους εργαζόμενους από τους φίλους επιχειρηματίες εργοδότες, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καταργεί το δικαίωμα στην απεργία και του συνδικαλισμού, ώστε να οδηγήσει τους πολίτες από την εργασία στην δουλεία.



    -  Προσκολλημένη στο δόγμα της λογιστικής διαχείρισης ώστε να ευημερούν οι αριθμοί και να δυστυχούν οι άνθρωποι, διαλύει με σχέδιο, την παιδεία (Αθηνά), την υγεία (ΕΟΠΥΥ), τον θεσμό της οικογένειας (φορολογία - χαράτσια), τα όνειρα και το μέλλον των νέων, τις δομές της κοινωνίας (βλ. υποβάθμιση Εορδαίας).



   - Προσκολλημένη στους δανειστές, τους τραπεζίτες και τους υποστηρικτές mediaαρχοκαναλάρχες – εργολάβους – προμηθευτές του δημοσίου, τους χαρίζει: ζεστό χρήμα το οποίο  το εγγράφουν στο δημόσιο χρέος που θα πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας, την φορολογία, τα χαράτσια της ΔΕΗ, τις εργοδοτικές εισφορές.

Στους εγχώριους «νταβατζήδες» χαρίζει μια  μικρή ΔΕΗ μαζί με τους εργαζόμενους και στους διεθνείς το 17% μαζί με το μάνατζμεντ και το ΕΣΠΑ για προγράμματα τύπου ΗΛΙΟΣ & ΑΙΟΛΟΣ.



     - Προσκολλημένη σε «φασιστικές» νοοτροπίες και επιλογές, συναντά τις κοινωνικές ομάδες. Εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες, κτηνοτρόφους, άνεργους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες στις διαμαρτυρίες, με τα ΜΑΤ και όχι η  ίδια τους στο τραπέζι του διαλόγου.



       Η ανάλγητη πολιτική της σημερινής συγκυβέρνησης οδηγεί  σε αδιέξοδο, οδηγεί στους δρόμους και στην σύγκρουση. Οδηγεί σε αγώνες την κοινωνία και τους πολίτες. 



Η απάντησή μας είναι μια και θα δοθεί με τη μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 20 Φεβρουαρίου και με τη συνέχιση του αγώνα όσο συνεχίζονται τέτοιου είδους πολιτικές, καθώς και στο Πανεορδαϊκό συλλαλητήριο

την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου.



      Αυτός ο αγώνας είναι όλων μας και δεν θα πρέπει να λείψει κανείς, ειδικά οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ.  Οι αγώνες μας για την προάσπιση της επιχείρησης από το ξεπούλημα είναι μπροστά και η κοινωνία πρέπει να είναι αλληλέγγυα μαζί μας.


Για το ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Γραμματέας Συντονιστικού                              Αν/της Γραμματέας Συντονιστικού

Άρης Βατάλης                                                             Βάνα Καρυπίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News