Dei Energy News

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Σοκ: Θα πληρώσουμε και το 2013 το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ


Σε ναυάγιο οδηγήθηκε ακόμη μια συνάντηση της τρόικας με τον Γ. Στουρνάρα και όλα τα ανοικτά θέματα μετατίθενται πλέον σε νέα συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο αλλά κυρίως στο ραντεβού στο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά. Οι συναντήσεις θα γίνουν εντός της εβδομάδας, ώστε στο τέλος αυτής να φύγει η τρόικα με κλεισμένα όλα τα θέματα και να συνταχθεί η έκθεση για την χορήγηση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Δόση η οποία είναι του Μαρτίου αλλά μάλλον θα την πάρουμε τον Απρίλιο.
Από την άτυπη ενημέρωση του υπουργείου μετά τη συνάντηση που κράτησε λιγότερο από δύο ώρες (ίσως και γιατί στις 6 θα μαζεύονταν οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα και δε θα είχαν από που να φύγουν οι τροικανοί) αυτό που προκύπτει είναι ότι δεν υπάρχει καμιά συμφωνία ούτε για τις απολύσεις, ούτε για τα ληξιπρόθεσμα και τις δόσεις ούτε και για τα «κόκκινα» δάνεια, αν και στο θέμα αυτό μάλλον υπάρχει σύγκλιση και απομένει η ρύθμιση η οποία, όμως, δε θα πιάνει πολλούς δανειολήπτες αφού τα κριτήρια θα είναι σκληρά.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του antinews, υπάρχει ένα δυσάρεστο γεγονός που αφορά εκατομμύρια Έλληνες. Κι αυτό λέγεται «χαράτσι» στα ακίνητα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα θα ισχύσει για ένα ακόμη χρόνο αυτό το έκτακτο μέτρο που είχε επιβληθεί από τον Ευ. Βενιζέλο. Θα αναβληθεί δηλαδή για ένα έτος η θέσπιση ενιαίου φόρου ακινήτων και θα πληρώσουμε και φέτος το φόρο που έρχεται μέσω της ΔΕΗ και ο οποίος είναι σημαντικά μεγαλύτερος από το φόρο που θα επιβαλλόταν με αφορολόγητο πιθανότατα 50.000 ευρώ και κλιμακούμενους συντελεστές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα είπε ότι δεν πρέπει να αποσυνδεθεί ο φόρος στα ακίνητα από το λογαριασμό της ΔΕΗ γιατί τότε δε θα εισπραχθούν τα χρήματα που έχουν υπολογιστεί και θα δημιουργηθεί μια νέα γενιά ληξιπρόθεσμων.
Αν υπάρξει αντίδραση και τελικά αντικατασταθεί ο ΕΕΤΗΔΕ (το χαράτσι) με τον ενιαίο φόρο τότε και ο τελευταίος θα πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται ότι έχουν υπολογιστεί για φέτος έσοδα από τα ακίνητα της τάξης των 3,2 δισ. ευρώ.
Κατά τα λοιπά η συζήτηση που έγινε δε κατέληξε πουθενά και οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την ολοκλήρωση της περιοδείας της τρόικας στην Ελλάδα.

http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News