Dei Energy News

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ"

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
"Και δημόσιος πλούτος είναι ακόμα εκείνα που πάντα πάει να ελέγξει το ΔΝΤ όπου μπαίνει. Το είδαμε στο Εκουαδόρ, το είδαμε στην Αργεντινή, το είδαμε στην Τουρκία, το είδαμε στη Ρωσία την εποχή του Γιέλτσιν , πάει να ελέγξει την ενέργεια, πάει να ελέγξει τη ΔΕΗ. Θα μπορούσε να πει κανείς «καλά στη ΔΕΗ γιατί πρέπει να είναι επιχειρηματίας το κράτος;» Θα σας πω ένα απλό νούμερο, αν δείτε τη σημερινή τιμή της μετοχής της ΔΕΗ και πολλαπλασιάσετε τον αριθμό των μετοχών θα δείτε ότι η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ είναι 1,7 δις ευρώ. Η τιμή πωλήσεων είναι 433 εκατ. ευρώ.

Ξέρετε πόσος είναι ο ορυκτός πλούτος καταγεγραμμένος στα βιβλία της ΔΕΗ μόνο από το λιγνίτη που κατέχει; 250 δις ευρώ ,μόνο από τα κοιτάσματα της Δυτικής Μακεδονίας και στη Μεγαλόπολη. Πάει λοιπόν να παραδώσει τη δημόσια περιουσία και μαζί με την δημόσια περιουσία βασικός στόχος είναι ο ορυκτός πλούτος.

Είμαστε στην εποχή της κατάρας του «μαύρου χρυσού». Η Ελλάδα αποτέλεσε στόχο για τους διεθνείς κερδοσκόπους διότι η Ελλάδα πια αποδεικνύεται ότι έχει πετρέλαιο. Τώρα πια δεν μιλάνε με υποθέσεις. Τώρα πια η Deutsche Bank που αμφισβητούσε αν υπάρχουν κοιτάσματα, μιλά για 300 δις ευρώ μόνο για το φυσικό αέριο νότια της Κρήτης..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News