Dei Energy News

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ελεύθερος με εγγύηση 60.000 ευρώ ο Φωτόπουλος

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από
την χώρα και εγγύηση 60.000 ευρώ αφέθηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, έπειτα από την απολογία του ενώπιον του ανακριτή. 
Ο κ. Φωτόπουλος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απατή με αφορμή δύο δανειοδοτήσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, ύψους 300.000 και 500.000 ευρώ αντίστοιχα. Το πρώτο δάνειο αφορά μελέτη αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ, η οποία δεν έγινε ποτέ, και η δεύτερη πίστωση αφορά την κάλυψη διάφορων αναγκών της ΓΕΝΟΠ. Εξερχόμενος από τα δικαστήρια, ο κ. Φωτόπουλος απέδωσε τη δίωξή του σε απόπειρα φίμωσης της ΓΕΝΟΠ, τονίζοντας μάλιστα:
 «Η πρώτη μάχη κερδίσθηκε, ο αγώνας συνεχίζεται». Από την πλευρά του, ο συνήγορος του κ. Φωτόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, τόνισε ότι η όλη υπόθεση εντάσσεται στα πλαίσια της απόπειρας ξεπουλήματος των κερδοφόρων τμημάτων της ΔΕΗ, προσθέτοντας πως κάποιοι μηχανισμοί επιχειρούν να φιμώσουν τη ΓΕΝΟΠ προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος εκμετάλλευσης της εταιρείας. Συγκατηγορούμενοι του κ. Φωτόπουλου βρίσκονται δύο ακόμα γραμματείς της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ κ.ΑΝΑΚΡΙΤΗ 

 Πολλοί θα ήθελαν να με δουν να προφυλακίζομαι. Δεν τα κατάφεραν. Η Δικαιοσύνη, επειδή δεν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία επέβαλε μόνο περιοριστικούς όρους. Η πρώτη μάχη κερδήθηκε. Η αλήθεια θα λάμψει. Ανυποχώρητα, σταθερά και αταλάντευτα ο αγώνας για την προάσπιση της επιχείρησης του Ελληνικού λαού, συνεχίζεται. Από καρδιάς ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου που στις χθεσινές εκλογές στήριξαν το ψηφοδέλτιο «Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων», στο οποίο συμμετείχα, δίνοντάς του τη δυνατότητα να κερδίσει τη μια από τις δυο έδρες των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα, ευχαριστώ και όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία ,ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, γιατί με τη στάση τους αυτή στηρίζουν μια κορυφαία θεσμική επιλογή , αυτή του να έχουν οι εργαζόμενοι λόγο και άποψη για το μέλλον της επιχείρησης του Ελληνικού λαού , στην οποία έχουν την τιμή να εργάζονται. 
 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Ν.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι 
 Έγραψαν και είπαν ότι παίρνω μισθό 120.000 € το χρόνο. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι...
καμιά χρονιά δεν έκανα φορολογική δήλωση πάνω από 40.000 € μικτά και αυτό όταν ακόμα δεν μας είχαν κλέψει το επίδομα άδειας και τα δώρα. Σήμερα, μετά από 25 χρόνια στη ΔΕΗ και με δύο παιδιά, ο μισθός μου είναι 1.570 €. 
  Έγραψαν και είπαν ότι διόρισα τη κόρη μου στη ΔΕΗ. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το παιδί μου που ποτέ δεν έχει περάσει την πόρτα της ΔΕΗ. 
Σήμερα σπουδάζει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και όταν το πρωτοέγραψαν αυτό ακόμα δεν είχε τελειώσει το Λύκειο. Έγραψαν και είπαν ότι έχω Porsche με δερμάτινα καθίσματα… Αυτό και αν δεν χρειάζεται να το σχολιάσω. 
 Έγραψαν και είπαν ότι έχω Mercedes με οδηγό. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι στη μοναδική Mercedes που έχω μπει στη ζωή μου είναι σε Mercedes ταξί. 
  Έγραψαν και είπαν ότι έχω βίλα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι μένω στο ίδιο σπίτι των 73 τ.μ. από τότε που παντρεύτηκα. Βίλα ίσως θεωρούν ένα οίκημα 24 τ.μ. του 1922 στο χωριό της συζύγου μου. Ö Έγραψαν και είπαν ότι πηγαίνω χλιδάτα ταξίδια. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι επτά χρόνια που είμαι πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ βγήκα από τα σύνορα της χώρας μονάχα μια φορά και αυτό για συνδικαλιστικούς λόγους. 
  Έγραψαν και είπαν ότι συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (υπαινιγμός όπου για τον κόσμο που το διάβαζε και το άκουγε συνειρμικά θα σκεφτόταν ότι ποιος άλλος θα μπορούσε να ήταν αυτός αν δεν ήταν πρωτίστως ο πρόεδρος;) ξόδεψε σε σουίτα το ποσό των 7.040 € σε μια βραδιά!.... 
 Η πραγματικότητα όμως είναι ότι, όπως αποκάλυψε το ΣΔΟΕ, το συγκεκριμένο ποσό αφορούσε δαπάνη φιλοξενίας 24 ξένων συναδέλφων από 8 διαφορετικές χώρες επί 4 ημέρες στο ξενοδοχείο IMPERIAL. 
 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Για όσα έγραψαν και είπαν δεν απορώ. Ξέρω πολύ καλά ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι. 
 Για όσους κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι ο βασικός λόγος που εγώ και άλλοι συνάδελφοι από τη ΓΕΝΟΠ ( όλοι οι πρόεδροι, όλοι οι γραμματείς από το 1999 αλλά και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και οι Διευθυντές Ανθρώπινων Πόρων της ΔΕΗ) κληθήκαμε από τον κ. Ανακριτή είναι για το ότι τα χρήματα που παίρναμε ως Συνδικάτο από το 1999 με ΕΣΣΕ και φαρδιές πλατιές τις υπογραφές όλων των Υπουργών ήταν παράνομα ή γιατί πήραμε έντοκο δάνειο από τη ΔΕΗ ή γιατί τα χρήματα που μας έδωσαν να κάνουμε μελέτη δεν τα αξιοποιήσαμε σ’ αυτό το σκοπό αλλά σε γνώση και με τη σύμφωνη γνώμη του δημοσίου για άλλο ή γιατί τέσσερα τιμολόγια έγραφαν πάνω «εκδρομή» κι όχι «ταξίδι» ή για το ότι φιλοξενήσαμε ξένους συναδέλφους από την Δημοκρατία της Σερβίας ενώ οι Σέρβοι είναι εκτός χωρών Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνουν μεγάλος λάθος. 
 Όλα αυτά είναι δεύτερα, είναι τρίτα. Εκείνο που θέλω να γίνει απολύτως αντιληπτό είναι το ποια ήταν η πραγματική αιτία, ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος της επίθεσης στη ΓΕΝΟΠ και σε εμένα προσωπικά. Για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει για πολλοστή φορά επαναλαμβάνω ότι η επίθεση που γίνεται σε βάρος της ΓΕΝΟΠ είναι καλά οργανωμένη και σχεδιασμένη και γίνεται για έναν και μόνο λόγο: 
 Γιατί η σκληρή και ασυμβίβαστη στάση μας απέναντι στις βάρβαρες , αντεργατικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ΚΥΡΙΩΣ Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ τους δημιούργησε και της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Πίσω από εμάς ο στόχος είναι η ΔΕΗ. Για όποιον αρνείται να δεχτεί την παραπάνω προσέγγιση και το ότι όσα έγιναν σε βάρος μας ήταν βάση σχεδίου ας μην λάβει υπ’ όψιν του αυτά που λέω εγώ ας διαβάσει όμως προσεκτικά το τι έγραψε η «Καθημερινή» και η «Press Time» αρκετές εβδομάδες πριν παρέμβει ο κ. Ρακιντζής και ένα χρόνο πριν στείλουν το ΣΔΟΕ στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Συγκεκριμένα η «Καθημερινή» στις 15/2/2011 λίγες μέρες μετά τη δυναμική ματαίωση από τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ραντεβού της Τρόικας με την Υπουργό ενέργειας με θέμα το ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων έγραψε : «Ο περιορισμός του μοναδιαίου κόστους λειτουργίας της επιχείρησης και η αποδυνάμωση της ΓΕΝΟΠ είναι τα δύο προαπαιτούμενα που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τέθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών από τη τρόικα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ». 
 Η δε «Press Time» στις 19/3/2011 με τίτλο «σχέδιο εξόντωσης συνδικαλιστών» έγραψε : 
 «Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το συνολικό σχέδιο φέρει τη σιωπηρή συγκατάθεση του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος αποφεύγει να αναλάβει προσωπικά το κόστος της ρήξης “με τη ψυχή του Πασοκ” και εκπονήθηκε με πλήρη μυστικότητα στις λεπτομέρειές του από ομάδα στενών συνεργατών του και κορυφαίων υπουργών, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου και Ν. Αθανασάκης ενώ εκλήθησαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και ορισμένοι κορυφαίοι νυν και πρώην συνδικαλιστές». Με βάση τα παραπάνω είναι ολοφάνερο και ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος της επίθεσης και το ότι υπήρχε σχέδιο. Και για όποιον δεν έχει ξεχάσει το τι έχει κάνει η ΓΕΝΟΠ όλα αυτά τα χρόνια και πόσων τις βρωμοδουλειές εκατοντάδων εκ. έχει χαλάσει, δεν απορεί καθόλου 
 Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ , γιατί πέρα από τις δεκάδες συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, απεργίες, προσφυγές στο ΣτΕ, προσφυγές στο Διεθνές γραφείο Εργασίας ενάντια στο μνημόνιο, ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΜΕ ΤΙΣ ΒΡΟΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ στην αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας. Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ γιατί τα συμφέροντα (μεγάλα ή μικρά) δεν κατάφεραν ποτέ να μας κεράσουν έναν καφέ να μας φιλοξενήσουν στις βίλες τους και να πιούμε από το κρασί τους. γιατί επί έξι συνεχόμενα χρόνια, παρουσία όλων των Υπουργών στις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων (οι ομιλίες είναι στο διαδίκτυο) αποκαλύπτουμε το φαγοπότι που γίνεται σε βάρος της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.. 
 Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι γιατί : 
 ü Στις 3/4/2007 δώσαμε Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ομοσπονδίας για το έγκλημα της Οριακής Τιμής του Συστήματος (Ο.Τ.Σ.) και τα στη­μένα παιχνίδια σε βάρος των καταναλωτών και της ΔΕΗ Α,Ε.. Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι γιατί : 
 ü Στις 21/1/2008 κάναμε προσφυγή στα αρ­μόδια όργανα της Ε.Ε. για το έγκλημα της Ο.Τ.Σ. και την στρέβλωση των κανόνων ανταγωνισμού. 
 ü Στις 21/5/2008 δώσαμε Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου για το έγκλημα του αποχαρακτηρι­σμού της άδειας της εταιρείας Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ). 
 ü Στις 23/5/2008 κάναμε Πορεία και ανοιχτή Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τον αποχαρακτηρισμό της άδειας της Εταιρείας ΑτΕ.
 ü Στις 24/7/2008 κάναμε προσφυγή στην Επιτροπή ανταγωνισμού της Ε.Ε. κατά του Ελληνικού Δημοσίου για αθέμιτη κρατική βοήθεια στην Εταιρεία Αλουμίνιον της Ελλάδος
 ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΣΤΙΣ 13/7/2011 Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ 17,4ΕΚ.€ ΣΤΗ ΔΕΗ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ! Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι γιατί :
 ü Στις 24/9/2008 δώσαμε συνέντευξη τύπου μέσα από τις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου του Αλιβερίου για να αναδείξουμε το τεράστιο σκάνδαλο με τον απαράδεκτο όρο της ποινικής ρήτρας που τελευταία στιγμή μπήκε στη σύμβαση για τυχόν καθυστερήσεις στην κατασκευή του εργοστασίου λόγω της «ξαφνικής εξεύρεσης αρχαιοτήτων» που λίγο έλειψε να πληρώσουμε το εργοστάσιο δυο φορές πάνω και εργοστάσιο να μην έχουμε, και γιατί στη συνέχεια της συνέντευξης στείλαμε εξώδικο στη διοίκηση της ΔΕΗ και πήγαμε και καταθέσαμε στον κύριο εισαγγελέα όπου πρόσφατα μετά από έρευνα τριών ετών άσκησε δίωξη. 
 Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι γιατί : ü Στις 3/12/2008 κάναμε παρέμβαση - καταγγελία στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης «για την προώθηση της Συμπαραγωγής δύο ή περισσοτέρων χρήσιμων μορφών ε­νέργειας», γιατί μέσα από αυτό το νομοσχέδιο δινόταν η δυνατότητα στους κατόχους τέτοιων μονάδων (Όμιλος Μυτιληναίου) οι μονάδες τους βρέξει χιονίσει να προπορεύονται έναντι των μονάδων της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο ενέργειας και να κερδίζουν χωρίς ίχνος ανταγωνισμού. ü Στην 1/4/2009 κάναμε Συλλαλητήριο έξω από το Υπουρ­γείο Ανάπτυξης καταγγέλλοντας τις απα­ράδεκτες πολιτικές σε βάρος της Επιχεί­ρησης του ελληνικού λαού. ü Στις 10 το πρωί της 28ης /7/2009 διακόψαμε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ και καταλάβαμε μαζί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ν. Αρκαδίας την αίθουσα συνεδριάσεων για να ματαιώσουμε τα σχέδια τους για την ακύρωση του διαγωνισμού κατασκευής της μονάδας Με­γαλόπολη V, γεγονός θα ζημίωνε τη ΔΕΗ γιατί υπήρχε μεθόδευση την μονάδα αυτή να μην την φτιάξει η ΔΕΗ γιατί θα εμπόδιζε την λειτουργία των μονάδων των ιδιωτών και θα τους δημιουργούσε συνθήκες ανταγωνισμού. Δηλαδή θα έπαιρναν ρίσκο. 
 Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι γιατί : ü Στις 19/11/2010 ματαιώσαμε ραντεβού της Τρόικας με την υπουργό κ. Τ. Μπιρμπίλη για το θέμα των λιγνιτών αδειάζοντας τσουβάλια λιγνίτη έξω από το Υπουργείο. ü Στις 22/6/2011 κόψαμε το ρεύμα στο Υπουργείο Υποδομών για να αναδείξουμε ότι το Ελληνικό δημόσιο είναι ο χειρότερος κακοπληρωτής της ΔΕΗ. ü Στις 16/11/2011 κόψαμε το ρεύμα στο Υπουργείο Υγείας για να διαμαρτυρηθούμε για το ίδιο θέμα (χρέη προς τη ΔΕΗ) όταν την ίδια στιγμή κόβεται το ηλεκτρικό σε φτωχούς και ανέργους. Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι γιατί : ü Το Δεκέμβρη του 2011 μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΟΣ/ΔΕΗ) κάναμε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά της ΔΕΗ, για την μη καταβολή του πάγιου πόρου και τρέμουν ότι με την παραπάνω αγωγή μήπως μπλοκάρουμε την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και γενικότερα των περιουσιακών στοιχείων της Επιχείρησης.
 Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι: ü γιατί στείλαμε εξώδικο στη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στη ΡΑΕ για να μπλοκάρουμε την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ. γιατί: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ εδώ και καιρό, στέλνοντας έτσι ΕΓΚΑΙΡΩΣ σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα ότι 20.000 εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και τουλάχιστον ακόμα 60.000 άλλοι σε δορυφορικές ,προς τη ΔΕΗ δραστηριότητες, θα αντιδράσουν με τη δύναμη που τους δίνει η οργή όσων κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, εάν προχωρήσει η πώληση των λιγνιτικών μονάδων. γιατί: ü Αναδείξαμε για ποιο λόγο και σε όφελος ποιων έγιναν οι αυξήσεις του ρεύματος. γιατί: ü Φωνάξαμε ότι από τον στημένο μηχανισμό ανάκτησης του μεταβλητού κόστους η Επιχείρηση ζημιώνεται (της κλέβουν) εκατοντάδες εκ. € ετησίως. γιατί ü Στις 3/2/2012 αποκλείσαμε την είσοδο της ΡΑΕ για να αναδείξουμε τις τεράστιες ευθύνες των Υπουργών Ενέργειας όλων των κυβερνήσεων αλλά και της ηγεσίας της ΡΑΕ για το «σκάνδαλο των σκανδάλων» στην λιανική αγορά ρεύματος , με τις αρπαχτές της HELLAS POWER και τηςENERGA. γιατί ü Στις 8-2-2012 μόλις μάθαμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών και μετέπειτα Ενέργειας Γ. Παπακωνσταντίνου κρυφά και μουλωχτά, σαν τον ποντικό, στις 31 Δεκέμβρη κατέθεσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να αφαιρέσει διάταξη του Ν.4001 που διασφάλιζε το δημόσιο χαρακτήρα της θυγατρικής της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ), αμέσως κάναμε κατάληψη στο γραφείο του με αποτέλεσμα να φύγει από την πίσω πόρτα συνοδεία των ΜΑΤ. γιατί:
 ü Καταγγείλαμε την απαράδεκτη απόφαση της ΡΑΕ να υποχρεώσει τη ΔΕΗ να πουλά ηλεκτρικό ρεύμα στην ΑτΕ με 42€/MWh, και την ίδια ώρα να την αναγκάζει να το αγοράζει από την μονάδα παραγωγής ρεύματος της ΑτΕ με τιμή πάνω 70 €/MWh! γιατί : 
 ü Ανακοινώσαμε ότι θα καταθέσουμε μήνυση για την κομπίνα με τον μηχανισμό ανάκτησης του μεταβλητού κόστους και την παραπάνω σκανδαλώδη απόφαση της ΡΑΕ.
 ü Γιατί καταγγέλλουμε και αναδεικνύουμε το έγκλημα που έχει γίνει σε βάρος της επιχείρησης του ελληνικού λαού στον κρίσιμο τομέα των ΑΠΕ όπου ενώ η ΔΕΗ ήταν η πρώτη εταιρεία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση που εγκατέστησε αιολικό πάρκο το 1982 και από τις πρώτες που εγκατέστησε φωτοβολταικό σταθμό το 1983 σήμερα δεν κατέχει, στα μεν αιολικά πάρκα ούτε 70 MW από τα 1700 εγκατεστημένα MW (!!!), στους δε φωτοβολταικούς σταθμούς ούτε ένα MW από τα 1000 και πλέον (!!!) 
 Τέλος, γιατί στις 12/10/2011 επιχειρήσαμε να εμποδίσουμε να φύγουν οι λογαριασμοί με το χαράτσι (από το κτίριο της οδού Πειραιώς). γιατί στις 20/11/2011 εμποδίζαμε να φύγουν οι εντολές διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών και ανέργων συνανθρώπων μας (από το κτίριο της οδού Μεσογείων όπου και μας συνέλαβαν) Και γιατί επίσης στις 7/10/2012 αποκαλύψαμε, καταλαμβάνοντας για δεύτερη φορά το κτίριο πληροφοριακών συστημάτων (όπου μας συνέλαβαν για δεύτερη φορά), ότι οι πλούσιοι και τα αφεντικά της χώρας (βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες) δεν πληρώνουν χαράτσι και μέσα σ’ αυτούς και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ και μια σειρά άλλοι εκλεκτοί κύριοι και γιατί αποκαλύψαμε ότι μια σειρά άλλοι με την χαριστική ρύθμιση του κ. Βενιζέλου γλίτωσαν εκατοντάδες εκ.€ και μέσα σε αυτούς οι ιδιοκτήτες του «The Mall» και η κυρία Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη. 
 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι 
 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ. Εάν δεν είχαμε κάνει τίποτα απ’ αυτά. Εάν δεν είχαμε μείνει όρθιοι ή εάν είχαμε γίνει υποχείρια των συμφερόντων και δεν αποκαλύπταμε τα σκάνδαλα τους. Εάν είχαμε περάσει την πόρτα της βίλας τους. Εάν είχαμε φάει και πιεί μαζί τους. Εάν είμαστε γραμμένοι στα pay roll τους Ένα είναι σίγουρο: Κανένας δεν θα ασχολιόταν μαζί μας. Απεναντίας, στα μέσα ενημέρωσης που διαθέτουν θα περίσσευαν τα εγκωμιαστικά σχόλια για το πόσο σοβαροί και υπεύθυνοι συνδικαλιστές είμαστε. 
 Τέλος, σ’ όλους όσοι, χωρίς να ξέρουν ποιο είναι το κατηγορητήριο (γιατί προφανώς δεν τους νοιάζει να μάθουν), γιατί γι’ αυτούς το θέμα είναι να επιτευχθεί ο στόχος, που είναι ότι όποιος αντιστέκεται πρέπει να πετιέται στην κρεατομηχανή του κιμά, που δύο χρόνια τώρα αλέθει ανθρώπινες σάρκες με το ηθικό ανάστημα του ανθρώπου που δεν τον διόρισαν στη ΔΕΗ που δεν διόρισε τη γυναίκα του, τη κόρη του ή το γιο του που δεν τον ξέρουν τα συμφέροντα που δεν έφαγε και δεν ήπιε και δεν συναντήθηκε ποτέ μαζί τους που δεν έχει 1 ευρώ κατάθεση ή μια αγορά που τα μοναδικά λεφτά που έχει πιάσει στα χέρια του είναι από το μισθό του Ένα έχω να πω: Η αλήθεια αργά ή γρήγορα θα λάμψει και τότε θα ντρέπονται. Όλες οι κατηγορίες αφορούν τυπικές «παραβάσεις» και δεν έχουν καμία σχέση με όσα κάποιοι που ενοχλούνται από τη δράση μας λένε και γράφουν . Προσωπικά, όπως έκανα πάντα. 
 Ανυποχώρητα, Σταθερά και Ασυμβίβαστα Θα συνεχίσω στο δρόμο του αγώνα. 

Φωτόπουλος Νίκος 
 Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ 
 Μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News