Dei Energy News

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πρόγραμμα δράσης από τον Γεν. Γραμματέα της ΕΤΕ /ΔΕΗ






                        Του Εμμανουήλ Τωμαδάκη

                        Γεν . Γραμματέα της ΕΤΕ /ΔΕΗ   


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Το 51ο Γενικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, της ΕΤΕ-ΔΕΗ, πραγματοποιείται σε ακραίες και δυσμενείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, χωρίς μεταπολιτευτικό προηγούμενο, ανατροπής των εργασιακών, συλλογικών και κοινωνικών δεδομένων, εγγυήσεων και δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων.:

Οι πολιτικές που συμφωνήθηκαν από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο του μνημονίου, επιβάλουν ως συνταγή εξόδου από την κρίση τα πιο απεχθή νεοφιλελεύθερα μέτρα και μοντέλα, αυτά που γέννησαν τη κρίση.
Το 2013 οι πολιτικές εξάρτησης και απόλυτου οικονομικού ελέγχου σε όλο τον πλανήτη, αλλά κυρίως στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, έχουν σαν αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση, την οικονομική εξαθλίωση και την υποδούλωση των λαών.
 Σε αυτή τη συγκυρία, το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί και να δημιουργήσει ένα νέο κοινωνικό μέτωπο που θα έχει ως στόχο να αποτρέψει αυτές τις πολιτικές της βαρβαρότητας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.   
  
Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Οι Έλληνες εργαζόμενοι βρέθηκαν χωρίς να το θέλουν στη μέγγενη του Μνημονίου, εξαπατημένοι από τις Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.
Η Κυβέρνηση με το Μνημόνιο που υπέγραψε, το Μεσοπρόθεσμο και τα Πολυνομοσχέδια που ψήφισε, εκβιάζοντας τον Ελληνικό λαό, απέδειξε, ότι η κρίση είναι το πρόσχημα, για να μειώσει το εργασιακό και ασφαλιστικό κόστος των επιχειρήσεων και να δώσει τους Δημόσιους Οργανισμούς και Επιχειρήσεις στους ιδιώτες ψευτοεπενδυτές, που καιροφυλακτούν εδώ και χρόνια.
Η εφαρμογή του Μνημονίου είχε ως αποτέλεσμα :
·               Το κρατικό χρέος αυτή τη στιγμή είναι στο 160%
·               Η ανεργία στο 26%, αλλά η πραγματική  στο   50%
·               500.000 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο.
·        Έχουμε νέο κύμα μετανάστευσης των νέων Ελλήνων, που θυμίζουν άλλες εποχές
·     Και το πιο τραγικό, να έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες
 Είναι μια Ελλάδα με λιγότερη εθνική κυριαρχία από κάθε άλλη στιγμή τα τελευταία  χρόνια και η διάσταση της εξέλιξης αυτής θα φανεί σύντομα.
 Όλοι γνωρίζουμε το πόσο χτυπιέται η χώρα μας, καθώς και η Κύπρος με τα τελευταία γεγονότα. Αυτό δείχνει ότι ο Ελληνισμός έχει στοχοποιηθεί και ο κοινός παρονομαστής είναι ο ορυκτός τους πλούτος που διαθέτουν, για αυτό το λόγο έχουν ως πρώτο στόχο και τη δική μας Επιχείρηση, ξεκινώντας από τους λιγνίτες και τα νερά.
Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση του μνημονίου είναι κυβέρνηση προδοτών. Είναι, όμως, μια κυβέρνηση που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αποτελέσματα αντίστοιχα μιας κυβέρνησης προδοτών.
 Η Ελλάδα βρίσκεται επί της ουσίας υπό κατοχή εξαιτίας του ανίκανου και υποτελούς πολιτικού συστήματος που διαθέτει τα τελευταία χρόνια.
Πιστεύω, ότι η μόνη λύση σε αυτή τη λαίλαπα, είναι να μείνουμε ενωμένοι και να είμαστε αποφασισμένοι, χωρίς να παρεκκλίνουμε της πορείας για την οποία έχουμε επιλεγεί.
Μα πάνω απ΄όλα, πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί στις θέσεις, στις απόψεις και στις διεκδικήσεις μας.
Τα Συνδικάτα, οφείλουν σήμερα να ανασυγκροτηθούν και να προχωρήσουν με συντονισμό σε αγώνες με κοινό πρόγραμμα, με κοινή ενημέρωση, με κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις και με ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Η πλήρης ταύτιση του Συνδικαλιστικού κινήματος, με τις κομματικές ηγεσίες, μόνο δεινά προκάλεσαν στο εργατικό κίνημα.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΗΣ ΚΑΙ  ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ
 Γιγαντώθηκαν άρδην, η εφαρμογή του μνημονίου και η επιταγές της τρόικας οδηγούν με ταχύτατους ρυθμούς σε απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, όπως:
 1. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
2. Η επιβολή των Ειδικών Επιχειρησιακών Συμβάσεων Εργασίας όπου οδηγεί σε ατομικές.
3. Η απελευθέρωση των απολύσεων μέσω της κατάργησης του ορίου του 3%.
4. Ο περιορισμός της πλήρους απασχόλησης.
5. Η κατάργηση του 8ώρου μέσω του ελαστικού ωραρίου.
6. Η ενοικίαση των εργαζομένων μέσω περίεργων εταιρειών που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.
7. Η κάλυψη των πάγιων αναγκών με συμβάσεις έργου και διμηνίτες αποτελούν τον κανόνα στις εργασιακές σχέσης.
Αυτή είναι η σημερινή σκληρή πραγματικότητα που απορυθμίζει τη ζωή των εργαζομένων και διαλύει την κοινωνία.
 Εργαζόμενοι και Συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ, έχουν είδη τοποθετηθεί, έχουν αποκηρύξει το μνημόνιο και την πολιτική του. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με άλλες Συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες εργαζομένων, οι οποίες κωφεύουν ανησυχητικά.
Στόχος μας το προσεχές διάστημα είναι :
·               Η κατάργηση των αντεργατικών νόμων
·               Ο σεβασμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
·               Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας
·               Εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και η ενίσχυση των    ελεγκτικών μηχανισμών
·               Επαναφορά του Οργανισμού Μεσολάβησης Διαιτησίας στην προ Μνημονίου εποχή.
 Αυτή είναι η στρατηγική μας και με αυτή πορευόμαστε από     σήμερα.

Ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ
Σήμερα, η επίσημη πολιτεία, αντί της κατοχυρωμένης νομοθετικά χρηματοδότησης του φορέα, προχωρά σταθερά στην υπεξαίρεση την ενσωματωμένης ασφαλιστικής περιουσίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, γεγονός που επιφέρει την καταστροφή του Ασφαλιστικού μας φορέα.
Αποτέλεσμα, οι επιπτώσεις που υφίστανται οι δικαιούχοι του ασφαλιστικού φορέα, όπως, η σημαντική μείωση των συντάξιμων αποδοχών, η πολύμηνη καθυστέρηση στον υπολογισμό και απονομή της σύνταξης, η μη απόδοση του εφάπαξ, και η αδυναμία αποπληρωμής στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες.
Η ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος έχει συσταθεί με το ν.4075/12 και ισχύει από 1/6/12 για τη ΔΕΗ, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση ή και την κατάργηση των παροχών υγείας στους ασφαλισμένους μας.
Τώρα πλέον στα ιατρεία μας θα δέχονται και ασφαλισμένους από τα υπόλοιπα ταμεία των ΔΕΚΟ, με ότι αυτό σημαίνει για μας.
Τα ΠΕΚΑ στην επαρχία τείνουν να καταργηθούν και να μείνουν μόνον λίγα και οι ασφαλισμένοι μας χωρίς παροχές υγείας, καθώς και τα ΓΑΠ καταργούνται.
Το επικουρικό μας έχει μεταφερθεί στο νέο επικουρικό ταμείο που είναι ενιαίο για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, το ΕΤΕΑ από 1-7-2012.
Ο κλάδος πρόνοιας παραπαίει και το εφάπαξ των συναδέλφων μας ...
που έχουν συνταξιοδοτηθεί είναι σε μια διαρκη αναμονή για την καταβολή του. Άρχισε να καταβάλλεται από το Δεκέμβριο του 2012, με σειρά προτεραιότητας από το 2010 και συνέχεια έως ότου επαρκούν τα χρήματα της δόσης.
Οι κατασκηνώσεις της ΔΕΗ δεν λειτουργούν πλέον και οι παιδικοί σταθμοί έχουν κλείσει εκτός βέβαια του Αμαρουσίου.
Το προσωπικό του ασφαλιστικού φορέα μας παραμένει αποσπασμένο και πληρώνεται με το μισθολόγιο της ΔΕΗ, μετά από παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Όποιοι συνάδελφοι θέλουν μπορούν να επιστρέψουν στη ΔΕΗ, προς το παρόν, με βάση την ποσόστωση και της ανάγκες της ΔΕΗ.
Ο άλλοτε πρωτοποριακός Ασφαλιστικός μας φορέας, οδεύει εφεξής προς πλήρη αποσύνθεση και παρακμή.
Θα πρέπει να δούμε πως μπορούμε να αυξήσουμε την εισροή χρημάτων στο ταμείο μας, όπως π.χ. η επιβολή διοδίων στους....
χρήστες των δικτύων μας, υπέρ του ασφαλιστικού μας φορέα.
 Διεκδικούμε :
·               Επαναφορά των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων που έχουν καταργηθεί με όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους.
·               Εκπλήρωση των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ασφαλιστικό μας φορέα με βάση το άρθρο 34 του ν. 2773/99.
·               Διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος.
·               Διαδοχική ασφάλιση χωρίς την καταβολή νέων εισφορών.
·               Αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Αύξηση των τιμολογίων των ιατρικών εξετάσεων και επισκέψεων.
 Επικοινωνιακοί χειρισμοί και επιφανειακή αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν, δεν λύνουν το πρόβλημα.
 ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΕΗ
Κάτω από τις πιέσεις της τρόικας, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, όπου ζητάει την πώληση του 40% της παραγωγής, ανοίγει την όρεξη των ιδιωτών ψευτοεπενδυτών να αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί τον ενεργειακό πυλώνα της χώρας, έχοντας ως διεκπεραιωτή τον σχεδίων τους την κυβέρνηση.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, γινόμαστε αποδέκτες ανακοινώσεων και προθέσεων κυβερνητικών παραγόντων, για το μέλλον της ΔΕΗ. Τη μια μιλούν για μετοχοποίηση της Επιχείρησης, την άλλη για εξεύρεση Στρατηγικού Επενδυτή, την άλλη για πώληση μεριδίων στις θυγατρικές, Διανομής, Μεταφοράς και Ανανεώσιμες.
 Αυτό δείχνει πως η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, αλλά κινείται με βάση της ορέξεις και της επιταγές των ιδιωτών επιχειρηματιών ανταγωνιστών της ΔΕΗ.
Είχε προηγηθεί η διάσπαση της ΔΕΗ με το ν. 4001/11 3–8-2011,  σε θυγατρικές, διανομής (ΔΕΔΔΗΕ-Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ-Ανεξάρτητος Διαχειριστής μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).Ο ΑΔΜΗΕ αποτελεί επί της ουσίας μια άλλη εταιρεία από τη ΔΕΗ γιατί έχει και τα πάγια της μεταφοράς υπό την κατοχή της.
 Ταυτόχρονα με τη διάσπαση είχαμε και τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας, του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), αμιγώς δημόσια υπηρεσία.
 Η ΡΑΕ γίνεται πλήρως αυτόνομη και παντοδύναμη στο χώρο της ενέργειας.
 Απαίτηση της τρόικας, η κυβέρνηση να έχει παραδώσει πόρισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ποιες υπηρεσίες και πότε, καθώς και το μισθολογικό κόστος των υπαλλήλων της, τα οποίο να συγκριθεί με αντίστοιχες ιδιωτικές εταιρείες.
 Για την ΕΤΕ/ΔΕΗ, το ενδεχόμενο νέας μετοχοποίησης, έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα. Κάθε σκέψη για εκχώρηση νέου πακέτου μετοχών, είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.
 Αντίστοιχα, το ενδεχόμενο στρατηγικού επενδυτή, τυχόν σχέδια πώλησης μονάδων ή θυγατρικών και αλλοίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, είναι ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ.
 Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, οι θέσης μας είναι διαχρονικές και ξεκάθαρες
 Εδώ και τώρα. Υλοποίηση ενός μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού, που θα περιλαμβάνει :
Ένα επιχειρησιακό σχέδιο για τη ΔΕΗ, που θα καλύπτει και θα διασφαλίζει στην ηλεκτρενέργεια της χώρας συγκεκριμένα    χαρακτηριστικά, όπως :
·                            Δημόσιο και Εθνικό ρόλο
·                            Αναπτυξιακό χαρακτήρα για την Ελληνική οικονομία.
·                            Κοινωνική αλληλεγγύη για τις ευπαθείς ομάδες πολιτών ως κοινωνικό αγαθό.
 Ζητάμε:
1.    Την αλλαγή της Ο.Τ.Σ. και της χονδρεμπορικής αγοράς
2.Την κατάργηση του Μηχανισμού Ανάκτησης του   Μεταβλητού Κόστους.
3.      Να δοθούν προς παραχώρηση  τα Λιγνιτικά κοιτάσματα σε Ελασσόνα και Δράμα, για το άνοιγμα της λιγνιτικής παραγωγής, με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.
4.      Προτεραιότητα στο εθνικό μας καύσιμο
5.      Ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στις νέες μονάδες των ΑΠΕ σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην ηλεκτροπαραγωγή
6.                       Να μην εξαιρεθεί η ΔΕΗ από τις επιδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου.
 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ – ΥΓΙΕΙΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-        
                              ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης στο πιο νευραλγικό της σημείο, αυτό του προσωπικού της.
 Αποτέλεσμα αυτών είναι :
·               Ασυντήρητα δίκτυα
·               Υπερβολική κόπωση λόγω υπερωριών.
·               Παραμέληση των μέτρων ασφαλείας, με τραγικά επακόλουθα
·               Αδυναμία κάλυψης των αναγκών του κοινωνικού συνόλου.
·               Ανεξέλεγκτα νέα έργα κακής ποιότητας από τους εργολάβους
Το προσωπικό μειώθηκε στις 19.998 τον Δεκέμβριο του 2012, από 36.000 που ήταν το 1994, όταν το δίκτυο και οι καταναλωτές έχουν σχεδόν διπλασιασθεί.
·               Έχει μέσον όρο ηλικίας 49 ετών, με ότι αυτό σημαίνει
·               Το σύνολο του προσωπικού στην Ηλεκτρενέργεια σήμερα είναι 56.000
 Η ΕΤΕ/ΔΕΗ το διάστημα που προηγήθηκε, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αναδείξει την τεράστια έλλειψη τεχνικού προσωπικού.
Δυστυχώς, δεν πετύχαμε και πολλά πράγματα, πέραν της ανάδειξης του φλέγον αυτού προβλήματος, μιας και έπεσε πάνω σε μια ανίκανη Διοίκηση και αδιάφορη Κυβέρνηση.
Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, έως ότου η ΔΕΗ εξαιρεθεί από το πάγωμα των προσλήψεων.
Για την ΕΤΕ/ΔΕΗ, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και βασικό μέλημα. Κύριος στόχος μας, η εξασφαλίσει ασφαλών συνθηκών εργασίας.
                 ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΕΟΥΝ
Αυτή τη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη το θέμα της οριστικής διευθέτησης των ειδικών επιδομάτων, όσον αφορά τον Όμιλο ΔΕΗ, καθώς και το ζήτημα της μεταθετότητας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η αντίστοιχη επιτροπή.
Είχαμε κατάργηση των εισφορών υπέρ ΟΕΚ και ΟΑΕΔ, μόνο για τους εργοδότες και όχι για τους εργαζομένους, τη στιγμή που οι οργανισμοί αυτοί έχουν καταργηθεί.
Το μειωμένο τιμολόγιο φορολογείται πλέον ως εισόδημα (με βάση γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους 140/2012) και θα ξεκινήσει η φορολόγηση του από τα εισοδήματα του 2012
Διεκδικούμε :
·                             Κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και επιστροφή των απολεσθέντων αποδοχών.
·                             Φορολογική δικαιοσύνη.
·                             Σεβασμός των ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό τομέα.
·                             Αύξηση των αποδοχών, βελτίωση και όχι επιδείνωση του βιοτικού μας επιπέδου.
·                             Άρση των μισθολογικών στρεβλώσεων μεταξύ κατηγοριών εργαζομένων, μέσα από νέο μισθολόγιο.
·                             Οργανόγραμμα σε όλα τα επίπεδα του προσωπικού της επιχείρησης
Τέλος, η ΕΤΕ/ΔΕΗ, δεν πρόκειται να συναινέσει σε οποιαδήποτε συμφωνία που θα αμφισβητεί κατακτήσεις προηγούμενων ΣΣΕ. Για το λόγο αυτό και με απόλυτο σεβασμό προς όλες τις κατηγορίες των συναδέλφων, έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στην ομοσπονδία.
 ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι :
Οι παραπάνω θέσεις και προτάσεις, αποτελούν συμβολή στο διάλογο και εγγύηση για μια νέα αγωνιστική πορεία της ΕΤΕ/ΔΕΗ. Είναι η προσδοκία των συναδέλφων μας για ένα βέβαιο μέλλον, για εμάς και τα παιδιά μας.
 Είναι χρέος του Συνδικαλιστικού κινήματος, να αφήσει πίσω της αγκυλώσεις του παρελθόντος, τα όποια προσωπικά οφέλη και να προχωρήσει :
 Σε άμεση αλλαγή πολιτικής.
Σε άμεση συσπείρωση των ομοσπονδιών στη ΓΣΣΕ.
Σε άμεση συσπείρωση των σωματείων στις ομοσπονδίες. Σε άμεση συσπείρωση  και οργάνωση των σωματείων ανά κλάδο.
Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε σωματεία σφραγίδες.
Χρειάζεται να οργανωθούμε σε μεγάλα κλαδικά σωματεία, με κοινά συμφέροντα και αντιλήψεις.
   Ήρθε η ώρα να πάψουμε να χωρίζουμε ανάλογα με τα συμφέροντά μας, τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ :
Σε Θυγατρικές
Σε Γενικές Διευθύνσεις
Σε γεωγραφικές περιοχές
Σε Λεκανοπέδια
Σε Βόρειους και Νότιους, μέσα στον ίδιο κλάδο.
Αυτό που χρειάζεται σήμερα, εν έτη 2013, είναι να οργανωθούμε σε μεγάλα κλαδικά σωματεία, με κοινά συμφέροντα και αντιλήψεις.
Αυτό που χρειάζονται αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, είναι δυνατά σωματεία, που πραγματικά να μπορούν να διεκδικήσουν, να αγωνιστούν και να κερδίσουν συνάμα σε μια κοινή ομοσπονδία, τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αδιαφορώντας πλήρως για τις καρέκλες του καθενός από εμάς.
 Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση μέσα από ένα άμεσο οργανωτικό συνέδριο της ομοσπονδίας.
Τη ΔΕΗ θέλουμε.
Τη συνδικάτο θέλουμε.
Ακολουθώντας τις αλλαγές και τις ανάγκες που έχει η κοινωνία σήμερα, αλλιώς θα μας αποβάλει από πάνω της η ίδια σαν ένα παράσιτο, σαν μια προέκταση του πολιτικού συστήματος. 
Το μέλλον της ΓΕΝΟΠ είναι η συσπείρωση των σωματείων μελών της και ΟΧΙ το Διοικητικό Συμβούλιο της.
Γι αυτό λοιπόν το σύνθημά μας είναι :
Ένα σωματείο ανά κλάδο
Μία ομοσπονδία στην ηλεκτρική ενέργεια
Μία ΓΣΕΕ
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ  έχει παρελθόν και παρόν, έχει τεράστια προσφορά. Η ΕΤΕ/ΔΕΗ είναι και πρέπει να είναι, πάντα απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας, προασπίζοντας πάντα την ενότητα και συνοχή του συνδικαλιστικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News