Dei Energy News

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΑΣΣΕ-ΔΕΗ:Ανασύνταξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη ΔΕΗ

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός όταν
διακυβεύεται η προοπτική διατήρησης του ελέγχου της πλειοψηφίας του, κατορθώνει με τις μεταμορφώσεις του, τις διασπάσεις του και τις αυτομαστιγώσεις του να εγκλωβίζει τους εργαζόμενους και να εμποδίζει την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων. 
 Το παρελθόν διδάσκει, το 1985 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέβαλε λιτότητα που οδήγησε σε διάσπαση της ΠΑΣΚΕ για 4 χρόνια, το 1989 επανενώθηκαν διατηρώντας τον έλεγχο των συνδικάτων. 
Το ίδιο έγινε και το 1999 από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, όταν πάλι η κατάργηση της αυτασφάλισης και η μετοχοποίηση της ΔΕΗ έβαζε σε κίνδυνο τα ποσοστά τους. 
 Σήμερα ζούμε μια ακόμα επανάληψη. Η ΔΑΚΕ ενοποιείται και η ΠΑΣΚΕ γίνεται 3 ψηφοδέλτια από τα οποία το ένα συγχωνεύεται με την ΣΑΔ, το άλλο διακηρύσσει την υπακοή του στο ΠΑΣΟΚ και το τρίτο επιλέγει να πορευτεί μόνο του. 
 Συνάδελφοι δεν μας πείθεται, εξάλλου οι ρύποι και η δυσοσμία, που έχετε σωρεύσει, με τις λειτουργίες σας στο συνδικαλιστικό κίνημα, οδήγησαν στον πλήρη εκφυλισμό του και μετέτρεψαν το Συνδικάτο από εργαλείο ταξικής πάλης σε γραφειοκρατικό μηχανισμό ενσωμάτωσης και υποταγής, υπηρέτη συμφερόντων εκ διαμέτρου αντίθετων με αυτά των εργαζομένων και της εργατικής τάξης. Δεν φτάνουν οι διακηρύξεις και οι αφορισμοί, αλλά η έμπρακτη συμβολή σας, ως απλών μελών, σε μια διαδικασία εκδημοκρατισμού και ανασυγκρότησης του Συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ. 
 Καλούμε κάθε εργαζόμενο να μην έχει αυταπάτες. Οι ηγεσίες που οδήγησαν τα συνδικάτα μας στην απαξίωση και την χρεοκοπία ( ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ & ΣΑΔ ) δεν μπορεί να είναι και αυτοί που θα τα βγάλουν από αυτό το τέλμα. Η υποστήριξη των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων μεταξύ των οποίων και η ΑΣΣΕ/ΔΕΗ ήταν και ακόμα περισσότερο σήμερα είναι η αναγκαία επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News