Dei Energy News

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Καταγγελλίες για άσκοπες δαπάνες

Από την Ντίνα Καραμάνου
 www.newspost.gr
 
Δαπάνες για ξενοδοχεία και οδοιπορικά που δεν είχαν εγκριθεί,
πληρωμές προς τη ΓΕΝΟΠ αλλά και προς τα μέλη της χωρίς αιτιολόγηση, αποδείξεις από γνωστές αλλά και... άγνωστες παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και πληρωμές, δικηγόρων, δημοσιογράφων και... πάρκινγκ πολλών χιλιάδων ευρώ καταγγέλλει το προεδρείο της Ένωσης Τεχνικών Δεη.
 Μάλιστα έχει υποβληθεί και σχετική μήνυση, σύμφωνα με την οποία, έλεγχος στα οικονομικά της Ένωσης έδειξε ότι μέσα σε οκτώ μόλις μήνες, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2013, «έφυγαν» είτε χωρίς έγκριση είτε χωρίς παρασταστικά από το ταμείο περισσότερα από 40.000 ευρώ.   Ταυτόχρονα αποκαλύφθηκε- σύμφωνα πάντα με το κείμενο της μήνυσης- παραποίηση των λογιστικών βιβλίων της Ένωσης, προκειμένου να εμφανίζεται «πλασματικό υπόλοιπο» 39.000 ευρώ.   Επιπλέον αποκαλύπτονται ανοιχτοί... οικονομικοί «δίαυλοι» με την ίδια τη ΓΕΝΟΠ.    

Πανάκριβες συνελεύσεις, αδικαιολόγητα οδοιπορικά και λεφτά στη ΓΕΝΟΠ  

Σύμφωνα με το κείμενο της μήνυσης, η οποία στρέφεται κατά του πρώην ταμία της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ μόνο τον Οκτώβριο του 2012 δόθηκαν 3314 ευρω σε τουριστικό γραφείο, ενώ το Νοέμβριο του 2012 δαπανήθηκαν – χωρίς έγκριση του προεδρείου - σε οδοιπορικά 2219 ευρώ, σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης 1200 ευρώ, σε έξοδα διεξαγωγής συνελεύσεων 3840 ευρώ χωρίς τιμολόγιο, σε
ξενοδοχεία 900 ευρώ, ενώ δόθηκαν και 634 ευρώ σε τρία άτομα χωρίς έγκριση και αιτιολογία.  

Το πιο εντυπωσιακό από τα στοιχεία του ίδιου μήνα είναι ότι βρέθηκε γραμμάτιο είσπραξης 3000 ευρώ από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ «χωρίς αιτιολόγηση». Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση, όχι μόνο δεν δόθηκε έγκριση για το ποσό αυτό, επιπλέον «δεν προκύπτει πως πέρασαν τα χρήματα αυτά στο ταμείο της ΓΕΝΟΠ, ούτε ποια είναι η αιτία για την οποία βγήκαν τα χρήματα αυτά από το Ταμείο μας και πέρασαν στη ΓΕΝΟΠ».  

Για ένα ακόμη κονδύλι προς τη ΓΕΝΟΠ ύψους 10.000 αναφέρεται πως «ο Ταμίας αν και είχε σχετική έγκριση από τον πρόεδρο και το γραμματέα, κατέβαλε το ποσό των 10000 ευρώ στο Ταμείο της ΓΕΝΟΠ «σε μετρητά, ενώ όπως ορίζει ο Νόμος θα έπρεπε να πραγματοποιείτο είτε με τραπεζική επιταγή είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό».    

Αποδείξεις από παραλίες και αμοιβή άγνωστου δικηγόρου  
Το Δεκέμβριο του 2012 οι λογιστές βρήκαν μια απόδειξη πληρωμής προς τον κ. Νίκο Φωτόπουλο ποσού 200 ευρώ, χωρίς προηγούμενη έγκριση, καθώς και οδοιπορικά ύψους 1342 ευρώ, έξοδα δημοσίων σχέσεων 238 ευρώ, αποδείξεις από το Ξυλόκαστρο 100 ευρώ αλλά και αποδείξεις 200 ευρώ από «άγνωστο μέρος και από άγνωστη σε εμάς αιτία»,σύμφωνα με το προεδρείο της Ένωσης.  

Τον ίδιο μήνα δόθηκε σε δικηγόρο των ποσό των 1290 ευρώ «για δήθεν υπηρεσίες που προσέφερε στο Σωματείο μας. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ως άνω δικηγόρος ποτέ δεν παρείχε νομικές συμβουλές, ούτε σύμβαση με το Σωματείο μας είχε αλλά ούτε και εγκρίθηκε ποτέ η πληρωμή του». 

Τον ίδιο μήνα δόθηκαν, χωρίς έγκριση, 1200 ευρώ σε δημοσιογράφο και 848 ευρώ σε λογιστική εταιρεία.  

Σύμφωνα με την μήνυση, συνολικά από το Μάιο του 2012 που ανέλαβε μέχρι και το Φεβρουάριο του 2013 που παρέδωσε, ο ταμίας εις βάρος του οποίου στρέφεται η Ένωση, «προκάλεσε έλειμα που ανέρχεται στο ποσό των 40.186 ευρώ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News