Dei Energy News

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: Ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει το τέλος του Γιώργου Παπανδρέου

Την πρόβλεψη πως ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει «το τέλος»
του Γιώργου Παπανδρέου έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη για τον πρωθυπουργό πως τα αφεντικά της Ευρώπης του «τραβούν δημόσια το αφτί».
Μιλώντας για μία νέα κατάσταση που υπάρχει στη χώρα από την Πέμπτη, σχολίασε πως «το λαϊκό κίνημα έφερε τα πάνω κάτω. 
Ο κ. Σαμαράς έφαγε ένα χαστούκι από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και το μεγάλο λαϊκό κίνημα υπεράσπισης της δημοκρατίας, χαστούκι που ακούστηκε στα πέρατα του κόσμου με αποτέλεσμα, το κύρος του και το όποιο κύρος της κυβέρνησής του, κουρελιάστηκε».
Ακόμη ο κ. Τσίπρας ανέφερε για τον πρωθυπουργό πως «τα μεγάλα αφεντικά της Ευρώπης και των αγορών του τραβούν δημόσια το αφτί, αμφισβητούν την ικανότητά του να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους». Παράλληλα υπογράμμισε πως παρότι ο κ. Σαμαράς είχε μία ευκαιρία για ηρωική και ομαλή έξοδο πηγαίνοντας σε εκλογές συνέχισε λέγοντας πως «στην αρχή ίσως ταλαντεύτηκε. Αργότερα του το ξέκοψαν από τηΤρόικα, να μη τολμήσει. Να μου το θυμηθείτε: Το τέλος του θα είναι πιθανότατα μια επανάληψη του τέλους του Παπανδρέου».
Σχολιάζοντας τη στάση της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι κάτω από την πίεση του κινήματος και μπροστά στον ακροδεξιό αυταρχισμό του κ. Σαμαρά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. «Επιτέλους, θα λέγαμε, πολύ άντεξε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στον Ευάγγελο Βενιζέλο «της λίστας Λαγκάρντ, του κουρέματος και της προσυπογραφής κάθε βάρβαρου μέτρου», και πρόσθεσε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως ξέχασε τις χτεσινές του υποσχέσεις και παραμένει «όμηρος του Σαμαρά και μπάστακας των μνημονίων».
Για τον σχηματισμό του νέου κυβερνητικού σχήματος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο δικομματισμός που ευθύνεται για όλα τα δεινά του λαού και της χώρας, τολμά τώρα να εμφανίζεται με το μανδύα της κάθαρσης, φορά το πηλίκιο του μεταρρυθμιστή, τη φουστανέλα του εθνικού σωτήρα» και πρόσθεσε «σώσον Κύριε τον λαόν σου από τους επίδοξους σωτήρες του, δηλαδή».
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα «κολοβό και δύσμορφο πολιτικό σχήμα» και για «σύμπραξη από ιδιοτέλειες, φόβους και συμφέροντα» προβλέποντας ότι το σχήμα αυτό δεν θα μπορέσει να μακροημερεύσει. Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες, είπε χαρακτηριστικά γιατί «δεν θα τους αφήσει ο λαός μας σε καμιά περίπτωση να πάρουν ανάσα».
Τέλος κάλεσε το λαό να αγωνιστεί για την ανατροπή τονίζοντας την ανάγκη «να τελειώνουμε και με τα ανέκδοτα, και με τις συναλλαγές τους στο παρασκήνιο, και με τις εντολές της Μέρκελ και της Λαγκάρντ, και με τα σούρτα φέρτα της Τρόικα και με όλη αυτή την ατμόσφαιρα του φόβου και της παρακμής».


Πηγή:  | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News