Dei Energy News

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Κύριε Πρόεδρε
     Με την παρούσα επιθυμούμε να καταγγείλουμε και
μάλιστα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την παρατηρούμενη διαρροή/παροχή προσωπικών δεδομένων, από την Επιχείρηση προς ιδιωτικά γραφεία «παροχής πληροφοριών για Συνταξιοδότηση», όπως και ονομάζονται.
     Επειδή η Επιχείρηση αδυνατεί και μάλιστα αδικαιολόγητα να παρέχει πληροφορίες Συνταξιοδότησης (αδικαιολόγητα και αναίτια, καθώς διαθέτει προσωπικό γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο), οι μισθωτοί αναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιωτικά γραφεία έναντι αμοιβής, που κυμαίνεται μεταξύ 150 και 170 ευρώ/παροχή πληροφόρησης και μάλιστα αφού προηγηθεί και επιτευχθεί τηλεφωνικό ραντεβού με χρονοχρέωση.
Κύριε Πρόεδρε
     Το πρόβλημα που υπάρχει και το ερώτημα που προκύπτει απορρέει από το γεγονός ότι ο μισθωτός, την μόνη πληροφορία που δίνει στα εν λόγω γραφεία είναι ο Αριθμός Μητρώου του. Εύλογα λοιπόν διερωτάται κάποιος για το πώς δύνανται τα γραφεία αυτά να παρέχουν πληροφορίες Συνταξιοδότησης, έχοντας στη διάθεσή τους –επισήμως- το ένα και μοναδικό στοιχείο του Αριθμού Μητρώου. 
     Είναι πασιφανές ότι υπάρχει κάποια σύνδεση/σύνδεσμος μεταξύ αυτών των γραφείων και των υπηρεσιών της επιχείρησης, καθώς οι πληροφορίες συνταξιοδότησης -που τελικώς παρέχονται- προϋποθέτουν  πρόσβαση σε στοιχεία όπως «χρόνια υπηρεσίας εντός και εκτός ΔΕΗ», «οικογενειακή κατάσταση του μισθωτού», «μισθολογική εξέλιξη». Πρόκειται δηλαδή για πληροφορίες απαραίτητες για την εν λόγω διαδικασία, καθώς το προσδοκώμενο ποσό Συνταξιοδότησης απαιτεί τις μισθοδοσίες τόσο του τελευταίου μήνα όσο και της πενταετίας.
Κύριε Πρόεδρε
     Δοθέντων όλων των παραπάνω καταστάσεων, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σας καλεί να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα των μισθωτών, αλλά και να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της εταιρείας.
     Επιπρόσθετα, επιβάλλεται να δρομολογηθούν τα αυτονόητα, που δεν είναι άλλα από το να δώσετε εντολή, έτσι ώστε το προσωπικό που διαθέτει η επιχείρηση για τον σκοπό της παροχής των πληροφοριών συνταξιοδότησης να ξεκινήσει να πράττει αυτό ακριβώς, έτσι ώστε να μην αναγκάζονται οι μισθωτοί να καταφεύγουν όχι μόνο σε δαπανηρές, αλλά και παράνομες λύσεις.

Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News