Dei Energy News

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΔΕΗ: Κέρδη 48,8 εκατ. βλέπει η IBG το Q2

http://www.euro2day.gr/
ΔΕΗ: Βελτιωμένα αποτελέσματα το Q2 «βλέπει» η IBG - Αναμένει κέρδη 48,8 εκατ.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IBG, τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ θα διαμορφωθούν στα 48,8 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο και στα 98,2 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο της χρήσης. Τα αποτελέσματα της Επιχείρησης ανακοινώνονται στις 29 Αυγούστου. Καλύτερες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο εκτιμά η IBG πως θα είναι οι επιδόσεις της ΔΕΗ το β' τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, καθώς ο κύκλος εργασιών επηρεάστηκε λιγότερο από δυσμενείς καιρικές συνθήκες και από το αρνητικό μείγμα πωλήσεων που είχε παρατηρηθεί το α' τρίμηνο, ενώ οι σχετικά σταθερές τιμές καυσίμων και η αυξημένη παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας εκτιμάται ότι διατήρησαν υπό έλεγχο τα κόστη.
Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως για το β' τρίμηνο η ΔΕΗ θα εμφανίσει κύκλο εργασιών αυξημένο κατά 4,2% στα 1,446 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 48,8 εκατ. ευρώ, έναντι των 19,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ τα EBITDA αναμένονται αυξημένα κατά 8,6% στα 273 εκατ. ευρώ.
Για το εξάμηνο, προβλέπεται ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα 2,933 δισ. ευρώ (-0,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα), τα καθαρά κέρδη στα 98,2 εκατ. ευρώ (από 18,3 εκατ. ευρώ) και τα EBITDA στα 527 εκατ. ευρώ (+9%).
Τα αποτελέσματα της ΔΕΗ θα ανακοινωθούν στις 29 Αυγούστου, πριν την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News