Dei Energy News

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Μανιάτης: Με 90% επιπλέον εφεδρείες τις ώρες αιχμής η Θήρα

Για το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης που άφησε χωρίς ρεύμα τη
Σαντορίνη σχεδόν 6 ημέρες, μίλησε σε πρωινή εκπομπή ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
Ο κ. Μανιάτης διαβεβαίωσε ότι διασφαλίζεται απολύτως ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι ανάλογο, καθώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η Σαντορίνη θα έχει και ως 90% εφεδρείες παραπάνω απ΄ όσες χρειάζεται σε ώρες αιχμής.
Ειδικότερα, ο ΥΠΕΚΑ ανέφερε ότι «ακόμη δεν ξέρουμε γιατί συνέβη το ατύχημα και δεν γνωρίζουμε γιατί είχαμε και το δεύτερο μπλακ άουτ, το βράδυ της Πέμπτης, που μας πήγε τουλάχιστον ένα 24ωρο πίσω. Αυτό για το οποίο δεσμεύτηκα είναι ότι στο πόρισμα που θα εκδοθεί -γιατί ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες με έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα- θα συμμετέχει και η τοπική κοινωνία με παρατηρητή ώστε όλοι να γνωρίζουμε αυτό που συνέβη, γιατί συνέβη και που πρέπει να αποδώσουμε ευθύνες».
Και πρόσθεσε ότι «το δεύτερο ζήτημα είναι κατά πως διασφαλίζουμε την επόμενη ημέρα ότι δεν θα πάθουμε ξανά την ίδια ζημιά. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η Σαντορίνη θα έχει έως και 90% εφεδρείες παραπάνω απ’ όσες χρειάζεται σε ώρες αιχμής.
Στη Σαντορίνη είχαμε απλώς την κορυφή του παγόβουνου μίας μη άσκησης πολιτικής τα τελευταία πολλά χρόνια εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου για το πως τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό ο τουρισμός στα νησιά μας».

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News