Dei Energy News

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Η εκλογή νέων διοικητικών οργάνων στην ΕΤΕ/ΔΕΗ αποτελεί σημαντικό γεγονός για το σύνολο του κινήματος στη ΔΕΗ. Το ψηφοδέλτιό μας «Αγωνιστική Ενότητα ΕΤΕ/ΔΕΗ» επελέγη από 114 συναδέλφους εκ των 5606 που εμφανίζεται να ψήφισαν. Ως εκ τούτου το ψηφοδέλτιό μας δεν θα εκπροσωπείται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και θα συμμετέχει με 2 αντιπροσώπους στα συνέδρια της Ομοσπονδίας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στήριξαν το ψηφοδέλτιο και τους καλούμε παρά το κακό αποτέλεσμα  να επιμείνουν στην υποστήριξή του γιατί καλύπτει έναν ιδιαίτερο συνδικαλιστικό χώρο αυτόν του αδιάφθορου, δημοκρατικού, ταξικού και αγωνιστικού συνδικαλισμού.
Ο κατακερματισμός της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ σε 5 ψηφοδέλτια ( ΠΑΣΚΕ, ΕΠΑΔ, ΕΑΜΕ, ΔΑΚΕ & ΞΕΚΙΝΗΜΑ ) είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση στα μέλη του σωματείου και εν τέλει να κατορθώσουν να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους. 
Αποτελεί επιτυχία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού δηλαδή της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ και της ΣΑΔ (με όλες τις παραλλαγές με τις οποίες εμφανίστηκαν) το ότι κατάφεραν παρά την συναίνεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την εμπλοκή τους σε φαινόμενα διαφθοράς να βγουν αλώβητοι από τις εκλογές.
Τα αποτελέσματα μαγειρεύτηκαν όπως παραδοσιακά γίνεται από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό  ώστε να αλλάξει η σειρά κατάταξης των ψηφοδελτίων και να αποκτήσουν επί πλέον αντιπροσώπους.

Συγκεκριμένα : 

1) αυξήθηκαν παρανόμως οι ψηφίσαντες από τους 4550 περίπου στους 5606, 

2) προστέθηκαν ανύπαρκτοι ψήφοι στην ΠΑΣΚΕ ώστε να μην είναι το τελευταίο σε ψήφους ψηφοδέλτιο όπως 
πραγματικά ήταν και 

3) αύξησαν επίσης παράνομα τους αντιπροσώπους στην ΓΕΝΟΠ. 
Oι «μαϊμού» αντιπρόσωποι κατανεμήθηκαν στα ψηφοδέλτια ΕΑΜΕ, ΕΠΑΔ, ΔΑΚΕ και Αγωνιστική Συνεργασία. Επιχειρήθηκε επίσης να αφαιρεθεί ο 2ος αντιπρόσωπος από το ψηφοδέλτιό μας χωρίςνα το πετύχουν μέχρι τώρα. Δεν περιμέναμε βέβαια και κάτι διαφορετικό από τα ψηφοδέλτια του εργοδοτικού συνδικαλισμού. 
Η σημερινή κρίσιμη περίοδος για την ΔΕΗ και τους εργαζόμενους μας επιβάλλει να μην δώσουμε συνέχεια στην αλλοίωση του αποτελέσματος αλλά απλά να την αποκαλύψουμε στους εργαζόμενους. 
Η παρακμιακή κατάσταση στην οποία
βρίσκεται η ΕΤΕ/ΔΕΗ εξ αιτίας της μακρόχρονης διαχείρισής της από εργοδοτικές πλειοψηφίες αλλάζει δύσκολα αλλά αλλάζει, απαιτείται υπομονή και επιμονή.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News