Dei Energy News

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αγγλία: Προεκλογικές δεσμεύσεις για πλαφόν στην τιμή φ.α., ηλεκτρικού ως το 2017

Πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού
ρεύματος ως το 2017 θα βάλουν οι Εργατικοί σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές στη Βρετανία το 2015, δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Ed Miliband.
Το πλαφόν θα δώσει τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να δημιουργηθεί μια νέα ρυθμιστική αρχή ενέργειας που θα μειώσεις τις τιμές, δήλωσε ο Miliband στο ετήσιο συνέδριο των Εργατικών στο Μπράιτον της νότιας Αγγλίας.
Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα κόστιζε στις εταιρείες ενέργειας της Αγγλίας 4,5 δισ. λίρες (7,2 δισ. δολάρια).
«Η επόμενη κυβέρνηση των Εργατικών θα παγώσει τις τιμές αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας ως την έναρξη του 201. Οι εταιρείες δεν θα επικροτήσουν ένα τέτοιο μέτρο, αλλά είναι γεγονός ότι έχουν υπερχρεώσει τους καταναλωτές, οι οποίοι πληρώνουν τις κακοδαιμονίες της αγοράς. Ήρθε η ώρα να κάνουμε επανεκκίνηση της αγοράς ενέργειας της χώρας», υποστήριξε ο ίδιος.
Η πρόταση απειλεί την προσπάθεια του νυν πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να φέρει ως το 2020 επενδύσεις ύψους 110 δις. λιρών για την αντικατάσταση των γερασμένων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που θεωρείται απαραίτητο για να αποφευχθούν οι διακοπές ρεύματος στη χώρα.

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News