Dei Energy News

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ - ΑΛΛΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ


Μία οφειλόμενη απάντηση στον συν.
Φωτόπουλο

 Ο συντάκτης της ανακοίνωσης (Φωτόπουλος)του ψηφοδελτίου ΕΑΜΕ, έχοντας περιέλθει σε δεινή θέση  βάζει ως προμετωπίδα τους συνέδρους της ΠΑΣΚΕ για να παρουσιάσει την δική του εκδοχή σε όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στο συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ .
Κάθε φορά με κάθε τρόπο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους συναδέλφους, την μία ότι είναι ΕΜΕΙΣ, την δεύτερη ΕΑΜΕ, την τρίτη   ΠΑΣΚΕ.

      Ψαρεύει στα θολά νερά. Αυτό μόνο του έμεινε, μέσα από μια θολή αδιέξοδη αριστερολαϊκίστικη στρατηγική  , προσπαθεί να εμπνεύσει έτσι δήθεν τους εργαζόμενους.

        Ενώ ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι το πρόβλημα που το Συνδικάτο συνολικά στη ΔΕΗ βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο πριν από την διάλυση, εμμένει να προσδιορίζεται με παλαιά  κακέκτυπα  και σαθρές νοοτροπίες.



    Εκλέχθηκε στο Δ.Σ. της ΔΕΗ  και παρ’ όλα αυτά δεν παραιτείται από την ΓΕΝΟΠ και σε συνδυασμό με την θέση του στη ΓΣΕΕ κατέχει τρείς θέσεις.

    Αυτή είναι η σοσιαλιστική αντίληψη που τον διακρίνει;

    Δυστυχώς για αυτό τείνω να προσεγγίσω την άποψη του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (στον οποίο  εκκρεμεί η τυπική του προσχώρηση), Αλέξη Μητρόπουλο, ότι στο πρόσωπό του εκφράζεται «η καταρρέουσα συνδικαλιστική γραφειοκρατία»

     Πότε  λέει την αλήθεια στους εργαζόμενους όταν στη ΓΕΝΟΠ  προτείνει προγραμματικό Προεδρείο (με αρκετές θέσεις τις οποίες στην πράξη έχει ακυρώσει ο ίδιος) ή όταν προτείνει  αναλογικό Προεδρείο στην ΕΤΕ/ΔΕΗ :

     Να του υπενθυμίσω την προσφορά του σε μερικές θέσεις οι οποίες στην πράξη έχουν ακυρωθεί και τις επαναφέρει σήμερα, χάριν εντυπωσιασμού:

    ΄Όπως τι αγώνα έδωσε για τον ΕΟΠΠΥ και τι διασφαλίσαμε:

     Θυγατρικές: Τι διασφάλιση δώσαμε στους εργαζόμενους:

     Πόσο μειώθηκαν επί της θητείας του οι εργολάβοι και οι εργολαβίες:

     Eίναι  παράδοξο τουλάχιστον όταν έσυρε σε Συνέδριο για την διάσπαση της ΔΕΗ σε ΔΕΔΔΗΕ  και ΑΔΜΗΕ , σήμερα να έρχεται να υπερασπίζεται ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο. ΄Εχει αντίληψη της πραγματικότητας και σε πιο περιβάλλον οικονομικό και πολιτικό βρισκόμαστε σήμερα:

    Πέρασε ο κανονισμός Μεταθετότητας που δημιουργεί κινητικότητα στους εργαζόμενους, αλλοίωσε και αποδυνάμωσε τον ΚΚΠ της ΔΕΗ, το καλοκαίρι που πέρασε.  Τι έκανε σαν Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ :

      8μηνίτες:    Αισθάνεται υπερήφανος για την στάση τoυ στο Δ.Σ. που υπερψήφισε την πρόταση της ΔΕΗ για τις μειώσεις των αποδοχών τους;

Ειδικότερα για την ΕΤΕ/ΔΕΗ:

Οι  δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ που εκπροσωπήθηκαν στο ψηφοδέλτιο ΕΑΜΕ, στη βάση μιας σύγκλησης χωρίς ηγεμονισμούς , προσπάθησαν να συγκροτήσουν ένα μαχητικό κοινωνικό ρεύμα ανατροπής των μνημονικών πολιτικών και ταυτόχρονα να εκφράσουν το καθολικό αίτημα των εργαζομένων για την ανασυγκρότηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

    Η  ΠΑΣΚΕ  υπερέβει κακέκτυπα  του παρελθόντος , ανυστερόβουλα εναντιώθηκε σε κομματικές σειρήνες , (οι οποίες ούτε μας δεσμεύουν, ούτε μας καθοδηγούν ), απόδειξη η κάθοδός μου σε αυτό το ψηφοδέλτιο.

    Παλέψαμε γνήσια για να εκφράσουμε τους πόθους και τις προσδοκίες των εργαζομένων.

    Δυστυχώς όμως , παρ’ ότι η διακήρυξη του ΕΑΜΕ επικαλείται την δημοκρατική λειτουργία , την διαφάνεια και την ενότητα , σήμερα είναι κενό γράμμα , λέξεις για να γεμίζουν σελίδες.

   Δυστυχώς από τη τραγωδία που έζησε η ΕΤΕ/ΔΕΗ την προηγούμενη τριετία και τις οδυνηρές συνέπειες της , αρκετοί  δεν οδηγήθηκαν στην αυτογνωσία, με αρκετές ανοικτές πληγές μέχρι σήμερα.

Την έδρα στο Δ.Σ. της ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν μου την χαρίσατε.

΄Οσο για τις καρέκλες , αναρωτήσου συν. Φωτόπουλε πόσες έχεις.

    Είναι γνωστή η συνδικαλιστική μου δράση , εάν ήμουν σε αυτή την κατεύθυνση της καρέκλας , να είσαι σίγουρος ότι θα είχα διαλέξει άλλους δρόμους με σαφώς καλύτερα αποτελέσματα.

    Δυστυχώς όμως  το ΕΑΜΕ – το οποίο μετά τις πρώτες βαρύγδουπες ανακοινώσεις του-αποδείχθηκε ένα μόρφωμα με συνδικαλιστικό κενό.

   Δεν έγινε παρουσία όλων των μελών του ψηφοδελτίου καμία αποτίμηση των Εκλογών.

   Αντίθετα υπήρξε προσπάθεια χειραγώγησης από εσένα συν/φε Φωτόπουλε, να είναι ο συν. Μανιάτης υποψήφιος Πρόεδρος .

   Τι κρύβεται πίσω από   όλη αυτή την εμμονή, ;

   Δυστυχώς κάποιοι έχουν ιδιοκτησιακή λογική στην ΕΤΕ/ΔΕΗ και επιζητούν την Προεδρία ως λάφυρο.

    Υποτίθεται οι αριστεροί όπως δηλώνεις εσύ ότι είσαι, κάνουν πολιτική αξιολόγηση των στελεχών για τις διάφορες θέσεις που καταλαμβάνονται, αυτό όχι μόνο δεν έγινε στις εκλογές της ΕΤΕ/ΔΕΗ. Το ίδιο έργο επαναλήφθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ, όπου σε μεγάλο βαθμό εκλέχτηκαν φίλοι σε λογική παρέας.

   ΄Οσον  αφορά την «τηλεφωνική καθ’ υποβολή διαγραφή» στη  συγκρότηση του Δ.Σ. της ΕΤΕ/ΔΕΗ ,αποδεικνύει νοοτροπίες  Τσαουσέσκου , την έλλειψη δημοκρατίας αλλά και την λογική των συναδελφικών ανθρωποφαγιών, που τα τελευταία χρόνια έχεις συνηθίσει.

Συνάδελφε Φωτόπουλε,  προσωπικά δεν πρόκειται να ακολουθήσω το ολισθηρό μονοπάτι που βρίσκεσαι και έχεις συμπαρασύρει κομμάτι του Σ/Κ της ΔΕΗ.

   Δική μου προτεραιότητα είναι η ανασυγκρότηση- αναστήλωση του κατακερματισμένου Σ/Κ στη ΔΕΗ.

Είναι η ώρα  να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια «τον εσωτερικό διχασμό» που με τις βαθύτερες παθογένειες του Σ/Κ προσπαθούν να ευνουχίσουν το μόνο όπλο των εργαζομένων  που έχει απομείνει: τα συνδικάτα, την ιστορική ΕΤΕ/ΔΕΗ. Να  βάλουμε τέλος σε όλα τα αρνητικά φαινόμενα που έχουν αναπτυχθεί και το μόνο που κάνουν είναι να ευτελίζουν την τυπική συνδικαλιστική δημοκρατία. Πρέπει να αποκαταστήσουμε το «αξιακό» σύστημα σε σχέση με το σημερινό που στερείται κάθε επαφή με την ουσία του συνδικάτου και περιορίζεται τυπικά γύρω από τον καθωσπρεπισμό, την αρχομανία  και την εξουσιολαγνία. Να υπερβούμε με τη στάση μας τις συνδικαλιστικές μετριότητες που είναι προσκολλημένες απλά στην προσωπική εξυπηρέτηση που ανταμείβουν με πρόσβαση και κυρίως δικτύωση και διαμεσολαβήσεις.

Είναι πλέον κατάλληλη χρονική στιγμή να αποδεσμευτούν και οι τελευταίες εναπομείνασες δυνάμεις από πατερναλιστικές αντιλήψεις και διαθέσεις με στόχο την πολιτική αυτονομία του Σ/Κ. Κριτήρια όπως το ήθος , η συνέπεια, η συνδικαλιστική εμπειρία, η κατοχή ειδικών γνώσεων, η αποτελεσματικότητα απαιτείται να επανατοποθετηθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με σκοπό την αξιοκρατία αλλά και την αξιοποίηση των μελών και των στελεχών της ΕΤΕ/ΔΕΗ. Με σοβαρό ουσιαστικό διάλογο , επίπονη αλλά και δημιουργική αναζήτηση μια νέας συλλογικότητας μέσα στο Δ.Σ. όσο και στη βάση των εργαζομένων για ενισχύσουμε , επικαιροποιήσουμε  ή και να αποσαφηνίσουμε  τις θέσεις μας για όλα τα ζητήματα.  

Με βάση όλα αυτά , πρόταξα την υποψηφιότητά μου στη λογική της σύνθεσης και της συνεννόησης όλων των δυνάμεων.

Δεν χρειαζόμαστε μια ευνουχισμένη ΕΤΕ/ΔΕΗ  με καθοδηγούμενες μαριονέτες που πίσω τους κρύβονται πατερούληδες.

Η ευθύνη των μελών του Δ.Σ. απέναντι στις  προσδοκίες των εργαζομένων είναι μεγάλη , απαιτείται ευρύ και περιεκτικό πλαίσιο λύσεων που θα τροφοδοτεί με αξιοπιστία τους εργαζομένους, θα αντιπαραθέτει μια άλλη κλίμακα αξιών και θα διασπά τις πολιτικές των μνημονίων με σεβασμό στην διαφορετική άποψη με αλληλεγγύη.

Μία ΕΤΕ/ΔΕΗ που δεν λογοδοτεί μόνο στα μέλη της αλλά και στο σύνολο όσων την εμπιστεύονται και η ευθύνη της αφορά ακόμα και όσους δεν την εμπιστεύονται,

 Έτσι κερδίζεται η πολιτική και η ηθική υπεροχή για να βρεθούμε ικανοί και ισχυροί στις νέες μάχες που έρχονται και πρέπει να τις κερδίσουμε.


Σκαλίντζης  Σωτήρης  μέλος Δ.Σ. ΕΤΕ/ΔΕΗ

Υστερόγραφο :

Την ώρα που μαίνεται ο χαρτοπόλεμος και ο άγονος καταμερισμός ευθυνών μεταξύ ψηφοδελτίων και παρατάξεων, τα προβλήματα του κόσμου της εργασίας είναι εδώ, διαρκώς πολλαπλασιάζονται και αναζητούν την λύση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News