Dei Energy News

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕΠ-ΔΕΗ:Καταδικάζουμε τις ενέργειες της διοίκησης για το εξώδικο στην ΕΔΟΠ


Ο Σύλλογός μας στα πλαίσια της διαφύλαξης και προαγωγής των
συμφερόντων των μελών μας – που άλλωστε αποτελεί και τον καταστατικό του σκοπό – είχε από την αρχή σταθεί απέναντι στη στρατηγική επιλογή της Διοίκησης για τη σύσταση κοινοπραξίας ΔΕΗ-DAMCO στην Εμπορία αναδεικνύοντας τις αρνητικές συνέπειες για την επιχείρηση και τα μέλη μας, πολύ δε περισσότερο μετά από τις πολιτικές των τελευταίων ετών, που κατέστησαν ευάλωτη τόσο τη δραστηριότητα όσο και τους συναδέλφους μας σε αυτήν.
Η πρωτοφανής στα χρονικά κίνηση της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. να προβεί στην αποστολή εξώδικης δήλωσης – διαμαρτυρίας προς το σωματείο της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, με αφορμή πρόσφατο Δελτίο Τύπου της για το θέμα της συμφωνίας την οποία και καταδικάζουμε απερίφραστα, δεν είναι απλά άστοχη ή υπερβολική και εντάσσεται σε μια προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης κριτικής από τα Σωματεία.

Κατά την εκτίμησή μας η κίνηση αυτή περιλαμβάνει έναν ξεκάθαρο συμβολισμό: του τέλους του κοινωνικού εταιρισμού όπως τον βίωσε το εργατικό κίνημα από τη Μεταπολίτευση και μετά με τις συμμετοχικές διαδικασίες σε όργανα της Διοίκησης και τον ευτελισμό τους, καθώς και με τις λογικές συνδιοίκησης που οδήγησαν σε υπόδικες διοικήσεις και σε συνδικάτα σε παρακμή.

Ο Σύλλογός μας είχε διαχρονικά ξεκάθαρη στάση, θέση και δράση απέναντι σε αυτές τις πρακτικές συνδιοίκησης, που πλέον δεν φαίνεται να είναι χρήσιμες και άρα αποδεκτές μια και έχουν εξαντλήσει τα όριά τους.

Σήμερα που κλονίζονται τα ιερά και τα όσια της εργασίας η χώρα και η Επιχείρηση έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ ένα ισχυρό συνδικαλισμό, απαλλαγμένο από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος που οδήγησαν στην απαξίωση και στην παρακμή θέτοντας σαφή στόχο την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, της ίδιας της εργασίας και της αξιοπρέπειας.



ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News