Dei Energy News

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ Ενέργεια Δ. Μακεδονίας: Τρομοκρατούν με μηνύσεις

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Η αντιλαϊκή επίθεση Κυβέρνησης, Ε.Ε με μειώσεις μισθών, απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, απανωτά χαράτσια κ.α μας οδηγούν στην απόγνωση μιας και αδυνατούμε να ικανοποιήσουμε βασικές μας ανάγκες.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ  που στόχο έχει να εξασφαλίσει κέρδη στα μονοπώλια στον κλάδο της ενέργειας και στέλνει στη φτώχεια και εξαθλίωση τους εργαζόμενους. Τα χειρότερα είναι μπροστά. Η παραπέρα απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα φέρει νέες μειώσεις μισθών μετά από αυτές στους εργαζόμενους στα οκτάμηνα, απολύσεις, ετοιμάζονται να ανοίξουν το ασφαλιστικό μειώνοντας συντάξεις και δικαιώματα. Παράλληλα ετοιμάζουν νέα χαράτσια σε ακίνητα και χωράφια, εμπορευματοποιούν παραπέρα την υγεία , την παιδεία στέλνοντας τους εργαζόμενους στην αμορφωσιά και την εξαθλίωση  κ.α.
Για να μπορέσουν να περάσουν οι κυβερνήσεις τα μέτρα αυτά απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εργαζόμενοι να είναι ανοργάνωτοι και όποια αντίσταση προβάλουν να είναι στα πλαίσια του μικρότερου κακού, της λογικής «τι να κάνουμε κρίση είναι πρέπει να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας».
Σε αυτό το στόχο συνεργάτες στην διάσπαση των εργαζόμενων και την υποταγή τους στα κέρδη των μονοπωλίων στον κλάδο της ενέργειας είχαν και  έχουν τους συμβιβασμένους εργοδοτικούς – συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ –ΣΑΔ. Αυτούς που έβαλαν την υπογραφή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που είχε σαν αποτέλεσμα μειώσεις μισθών, δουλεμπόριο κ.α. Αυτούς που έβαλαν την υπογραφή τους στη διάλυση του ασφαλιστικού που αφήνει σκληρά εργαζόμενους εργάτες για χρόνια, χωρίς καμία πρόνοια, αυτούς που υπέγραψαν το διαχωρισμό της ΔΕΗ ώστε να πουληθεί πιο εύκολα στα αρπακτικά στον κλάδο της ενέργειας, αυτοί που τελευταία σε συνεργασία με την εργοδοσία κορόιδεψαν τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα πανηγυρίζοντας για τις μειώσεις μισθών.
Τώρα που οι εργαζόμενοι βγάζουν συμπεράσματα για τον βρώμικο ρόλο τους κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τις καρέκλες τους με όργια νοθείας όπως στο «σωματείο ενέργειας και μετάλλου»(όπου ψήφισαν εργαζόμενοι που δήλωσαν ότι ούτε γνωρίζουν την ύπαρξη του σωματείου, συνταξιούχοι κα.)
Τρομοκρατούν με μηνύσεις, αγωνιστές που τολμούν να ενημερώσουν της εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής για το ρόλο τους αποκαλύπτοντας τις νοθείες τους, τη συνεργασία τους με την εργοδοσία στην υπονόμευση των εργατικών δικαιωμάτων. Τρομοκρατούν εργαζόμενους που τολμούν να δηλώσουν ότι δεν δέχονται να αξιοποιούν το όνομα τους για τις παρατυπίες τους.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα τρομοκρατήσουν πρωτοπόρους αγωνιστές. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα σταματήσουν τη δράση τους ώστε να αποκαλυφθεί και στον τελευταίο εργαζόμενο ο ρόλος τους.
Εργαζόμενε , βγάλε τα συμπεράσματα σου. Στη λαίλαπα που έρχεται ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση μας. Να γίνουν τα σωματεία όπλα στα χέρια των εργατών και όχι μέσα συνδιαλλαγής με την εργοδοσία. Βασική προϋπόθεση είναι να κάνουμε πέρα τη γάγγραινα στο συνδικαλιστικό κίνημα που εκφράζουν οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές. Σε πούλησαν και θα σε πουλήσουν πάλι. Γύρνα τους την πλάτη. Οργανώσου στο ταξικό κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια. Κάνε τον αγώνα δική σου υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News