Dei Energy News

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΠΑΔ - ΕΤΕ/ΔΕΗ καταγγέλλει ύποπτες μεθοδεύσεις για τη λειτουργία του εργοστασίου στο Αλιβέρι



 Σε συνέχεια της μεγάλης «περιπέτειας» κατασκευής του εργοστασίου Φυσικού
Αερίου στο Αλιβέρι και στο πλήθος των «κωλυμάτων», εμποδίων, αναχωμάτων , υπερτιμολογήσεων , ήρθε να προστεθεί μια νέα υπουργική απόφαση με την οποία αλλάζει η οριοθέτηση της χερσαίας ζώνης με συνέπεια ο χώρος που σήμερα βρίσκεται το αντλιοστάσιο ψύξης της μονάδας να καθίσταται ως «αυθαίρετη ζώνη».
Το γεγονός αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία του εργοστασίου το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα στην Εύβοια τα τελευταία χρόνια.
Η υπουργική απόφαση ίσως στην αρχή προκαλεί ειρωνικό μειδίαμα σε όσους έχουν παρακολουθήσει από κοντά τα συνεχή σκόπιμα εμπόδια  στην κατασκευή του εργοστασίου.
Αμέσως μετά όμως προκαλεί οργή για τις μεθοδεύσεις των κερδοσκοπικών συμφερόντων, «αφεντικών» της κυβέρνησης και άλλων κύκλων που βοηθούν με την εκκωφαντική σιωπή τους, οι οποίες καθυστερούν - εμποδίζουν τη λειτουργία του εργοστασίου.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα :
- Γνωρίζετε κύριοι της κυβέρνησης πόσο σημαντικό είναι το έργο αυτό για την τοπική κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον ;
- Γνωρίζετε ότι η ποιότητα της συγκεκριμένης μονάδας της επιτρέπει να μπαίνει πρώτη στο σύστημα διαχείρισης ενέργειας λόγω του υψηλού βαθμού παραγωγικής και περιβαλλοντικής απόδοσης, «βγάζοντας» έξω μονάδες ιδιωτών, όπως αυτή συμφερόντων Μυτιληναίου ;
- Πόσο ακόμα θα αφήνετε τον «υγιή ανταγωνισμό» να υπονομεύει τα συμφέροντα της κοινωνίας και της ίδιας της χώρας ;
- Πότε επιτέλους θα σταθείτε σοβαρά και υπεύθυνα απέναντι σε τόσο μεγάλα και σημαντικά ζητήματα τα οποία έχουν άμεση σχέση με τη ΖΩΗ των ανθρώπων ;
- Πώς σκοπεύετε να ξεπεράσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα ώστε να ξεκινήσει κάποτε η εμπορική λειτουργία του εργοστασίου ;
Γνωρίζουμε ότι τα παραπάνω ερωτήματα είναι δύσκολο να απαντηθούν. Όμως πρέπει και εσείς να γνωρίζετε ότι στο μυαλό του κόσμου υπάρχουν απαντήσεις.
Κάποιοι έχουν αναλάβει το ξεπούλημα της χώρας και την υποταγή της σε συμφέροντα, υπακούοντας στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο, πουλώντας τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ή εμποδίζοντάς τες να αναπτυχθούν.
Η τρόικα και τα συμφέροντα στην ενέργεια κάνουν ό, τι μπορούν για να απαξιώσουν τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, να καταστήσουν ανενεργές τις επενδύσεις εκατομμυρίων (χρήματα του ελληνικού λαού) , με σκοπό να αλώσουν την αγορά, να κερδίσουν εκατομμύρια και να παίξουν κυρίαρχο πόλο στη χώρα, ελέγχοντας το νευραλγικό τομέα της ενέργειας.
Η ΕΠΑΔ - ΕΤΕ/ΔΕΗ καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις ύποπτες μεθοδεύσεις που εμποδίζουν για άλλη μια φορά τη λειτουργία του εργοστασίου στο Αλιβέρι, το οποίο θα προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία, στο δημόσιο συμφέρον και στον όμιλο ΔΕΗ και δηλώνει πως πάντα θα στεκόμαστε απέναντι σε όποιες ενέργειες θίγουν τους εργαζόμενο, δηλαδή το λαό.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News