Dei Energy News

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ , ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ



Στην αρχή ήρθαν για τους κομμουνιστές,
Δεν μίλησα γιατί δεν  ήμουν κομμουνιστής.
Μετά ήρθαν για τους εβραίους,
Πάλι δεν μίλησα  γιατί δεν ήμουν εβραίος.
Μετά ήρθαν για τους εργάτες, τα μέλη των Συνδικάτων,
Πάλι δεν μίλησα γιατί ήμουν σοσιαλιστής.
Στο τέλος όμως ήρθαν να πιάσουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να μιλήσει.

Μπέρτολ  Μπρέχτ

     Καταδικάζουμε την στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα  από την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α.
    Μετά από δεκάδες επιθέσεις  σε μετανάστες , όπου όλοι παρακολουθούσαν χωρίς αντίδραση , ήρθε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα να κλείσει ένα κύκλο.
    Η Χρυσή Αυγή  πρέπει ουσιαστικά να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση.
    Εκτράφηκε από τις αδυναμίες του συστήματος , την έλευση των μνημονίων που αποκάλυψαν τις κοινωνικοπολιτικές παθογένειες και τις στρεβλώσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος.
    Η χρήση αδιάκριτης βίας  , τα πογκρόμ , η γενικότερη απενοχοποίηση  της βίας όταν αυτή συγκρούεται  με την αστική συγκρότηση του κράτους , είναι στοιχεία που προλείαναν το έδαφος για να γίνουν αποδεκτά τα συστατικά στοιχεία που ασκεί άμεσα η Χρυσή Αυγή.
    Δεν θα αντιταχθούμε αποτελεσματικά στον φασισμό ξεχωρίζοντας την δική του βία από την βία των άλλων.
   Βγήκαν από τα χρονοντούλαπα της ιστορίας ανυπόστατα ιδεολογήματα περί ελληνικής φυλετικής υπεροχής και φαιδρές θεωρίες συνωμοσίας.
   Το αστικό κράτος στάθηκε αναξιόπιστο ως προς τις μορφωτικές του υποχρεώσεις.  Στα Λύκεια η νέα γενιά  μαθαίνει τις λέξεις φασισμός- ναζισμός μέσα από ένα  πλαίσιο  παπαγαλίας της ιστορίας σε συνδυασμό με τις «ανίερες γιορτές», όπως έχουν μετεξελιχθεί , της 28ης Οκτωβρίου και τις 17ης Νοέμβρη.
    Η υποκουλτούρα που  προβάλλει η Χ.Α.,  σε συνδυασμό με την αδυναμία που έχει επιδείξει το Κράτος και οι οργανωμένοι φορείς , είχε σαν αποτέλεσμα να τροφοδοτηθεί εκλογικά αυτό το ναζιστικό μόρφωμα.
    Οι τρόποι αντίδρασης της πολιτείας αλλά και η στάση όλων των κομμάτων θα καταδείξουν την ωριμότητα όλων , είναι το κλειδί  για να απαξιωθεί και να απομονωθεί η Χ.Α. στην κοινωνία.
   Αν δεν ηγεμονεύσει  στην κοινωνία το συλλογικό έναντι του ιδιωτικού και δεν μπορεί να υπάρξει καμία προοπτική , επομένως οι αγώνες που θα έρθουν το επόμενο διάστημα   θα είναι και αντιφασιστικοί.
   Τα  πολιτικά κόμματα αντί να  ευτελίζονται  με ανούσιες συζητήσεις και αμφίβολης αξίας αντιρατσιστικά νομοσχέδια , είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουν την ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
  Είναι καιρός οι πολιτικοί να ασχοληθούν με τα αίτια της γενικότερης παρακμής της ελληνικής κοινωνίας , να σκύψουν σε αυτά , να δώσουν λύσεις , εκτός και να φοβούνται ότι μια ανάλυση μ εαυτό το αντικείμενο θα υποδείξει τους ίδιους  ως βασικούς υπευθύνους.
   Η ανοχή του πολιτικού συστήματος απέναντι στο νεοναζιστικό  μόρφωμα της Χ.Α. οριστικά να λάβει τέλος.
   Οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας  να προβάλλουν αντιστάσεις , να αναλάβουν κοινές δράσεις μαζί με τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς.
    Να απομονώσουμε τα φασιστικά κατάλοιπα που εκμεταλλεύονται την πατρίδα
 Το ποιοι είναι πατριώτες έχει γραφτεί στην:
   Εθνική Αντίσταση, τα Καλάβρυτα , το Δίστομο, το Κομμένο  ‘Αρτας , την Κάνδανο, την Κοκκινιά, την Καισαριανή, τα Διαβατά κ.α.
   Τότε όταν οι πρόγονοι των σύγχρονων χρυσαυγιτών  ήταν υπηρέτες των Ναζί, κουκουλοφόροι και δοσίλογοι.




ΠΑΣΚΕ – ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News