Dei Energy News

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ: Οι κλώνοι της ΠΑΣΚΕ υπονομεύουν τη λειτουργία της ΕΤΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η παράνοια και οι εμμονές των συνδικαλιστικών στελεχών του ΕΑΜΕ  οι οποίοι παράλληλα δηλώνουν και ΠΑΣΚΕ(!!!) εναντίον της  ΔΑΚΕ/ΕΤΕ  και  ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ είναι ανεξήγητη.
Επειδή... "Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της  ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ "…όπως αυτοαποκαλούνται, ξεχνούν και παραπλανούν να τους υπενθυμίσουμε ξανά τα εξής:
Ο κλώνος της ΠΑΣΚΕ, ονόματι ΕΑΜΕ, ψήφισε με διθυράμβους τη διάσπαση της ΔΕΗ σε θυγατρικές και άνοιξε με την ψήφο των στελεχών του, το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ αλλά άνοιξε και το δρόμο των απολύσεων υπογράφοντας την τελευταία ΕΣΣΕ,  την οποία η  ΔΑΚΕ/ΕΤΕ καταψήφισε με τις δικές της ενστάσεις.
 Τολμούν να αναφέρουν για δημόσια ΔΕΗ, εκείνοι που πρόδωσαν δικές τους θέσεις και ιδεοληψίες και έρχονται τώρα οι ίδιοι που υπονόμευαν τον δημόσιο χαρακτήρα της Επιχείρησης να μας κάνουν συνδικαλιστικό μάθημα αγωνιστικότητας και συνέπειας  καθώς πρωταγωνίστησαν σε κομματικές υποκινούμενες κινητοποιήσεις παρέα με τον υπουργό, Γ. Παπακωνσταντίνου και τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ  Γ. Παπανδρέου που διέλυσαν την  Ελλάδα φέροντας το ΔΝΤ στη πατρίδα μας με πλαστά στοιχεία. 
Τώρα βέβαια οι επιλεκτικοί αγωνιστές του ΕΑΜΕ έχουν πάρει μεταγραφή σε άλλο κομματικό φορέα και κάνουν καταλήψεις με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , προσπαθώντας για άλλη μια φορά να καπελώσουν με πολιτικούς φορείς τους συνδικαλιστικούς αγώνες της Ομοσπονδίας.
Αναρωτιόμαστε μπορούν άραγε αυτοί που τεμάχισαν με την ψήφο τους τη ΔΕΗ και κατεδάφισαν το Ασφαλιστικό να είναι οι διεκδικητές και να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων;
Την απάντηση την δίνουν τα ίδια τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και του ΕΑΜΕ αφού η διαδρομή τους περιέχει αρκετούς αποτυχημένους χαμαιλεοντισμούς, κομματικές μεταμφιέσεις, εργοδοτικό συνδικαλισμό ιδιαίτερα τα χρόνια που ο Σημίτης και ΓΑΠ ήταν οι αγαπημένοι τους πρωθυπουργοί. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε μερικά πρόσφατα και απίστευτα συνδικαλιστικού αμοραλισμού γεγονότα όπου στις τελευταίες εκλογές του ΕΚΑ, στελέχη του «ΕΜΕΙΣ»(Φωτόπουλος) συνεργάσθηκαν  με την επίσημη ΠΑΣΚΕ ενώ στη ΓΣΣΕ εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο «ΕΜΕΙΣ» που διαλαλεί ότι είναι ανοικτά εναντίον του Παναγόπουλου. Στην ΕΤΕ εξέλεξαν δύο πασκίτες συμβούλους που ανήκουν επίσημα στη ΠΑΣΚΕ του Παναγόπουλου όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν (!!!). Στη ΓΕΝΟΠ το ΕΑΜΕ θέλει να είναι όλες οι "προοδευτικές δυνάμεις" μαζί (και του "κακού" Παναγόπουλου) αρκεί η «κυβερνητική» ΔΑΚΕ να μη πάρει την προεδρεία που στη μεγάλη της πλειοψηφία η παράταξη μας ψήφισε ΕΝΑΝΤΙΟΝ της διάσπασης της ΔΕΗ ενώ οι ψευτο-αγωνιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΣΑΔ (ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισαν και πρωτοστάτησαν τότε ΥΠΕΡ των θυγατρικών και των ιδιωτικοποιήσεων. 
Αν αυτό δεν είναι τυχοδιωκτισμός, υποκρισία και θράσος τότε τι άλλο μπορεί να είναι;;;
Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ παρότι είχε ψηφίσει ΕΝΑΝΤΙΟΝ της διάσπασης της Επιχείρησης σε θυγατρικές σεβάστηκε τις πλειοψηφικές αποφάσεις των συμβουλίων και του Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ 
Ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και τα σημερινά στελέχη του ΕΑΜΕ έβαζαν τότε κόκκινες γραμμές και έβγαζαν ψυχωτικές κορώνες αγωνιστικότητας για να μη διαλυθεί η ΔΕΗ ενώ παράλληλα τις αθετούσαν λόγω  των κομματικών τους εντολών και ψήφιζαν ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Μάλιστα τότε χρησιμοποιούσαν τους διασπαστές της ΔΑΚΕ όπως εκείνους εξυπηρετούσε για να ψηφίζουν ότι επιθυμούσαν και ότι τους βοηθούσε ώστε να διατηρηθούν στις καρέκλες τους.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Το νοσηρό κλίμα στην ΕΤΕ, το δημιούργησαν εκείνοι που επιτέθηκαν με πρωτοφανή μίσος εναντίον συντρόφων τους και συνεργατών τους και αφού πρώτα τους εξευτέλισαν στέλνοντας τους στο εδώλιο του κατηγορουμένου ύστερα άλλαξαν ρότα και αποφάσισαν να συμμαχήσουν μαζί τους στις εκλογές τις ΕΤΕ για χάριν της καρέκλας και των αξιωμάτων.  
Στο τελευταίο συμβούλιο του σωματείου προέκυψαν τραγελαφικές καταστάσεις με το  ΕΑΜΕ να σπάει σε τρία κομμάτια την ώρα της συνεδρίασης και οι συνάδελφοι Κωστόπουλος- Μανιάτης να διαγράφουν επί τόπου και να τσακώνονται με το συνάδελφο Σκαλίντζη (που δήλωνε ΠΑΣΚΕ του "κακού" Παναγόπουλου) που εκλέχθηκαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο!!! 
Είδαμε και ζήσαμε το εξής κωμικό, τη ΣΑΔ (Ρίζος- Μιχαλάτος) πρώτα να δηλώνει ότι είναι ξεχωριστή παράταξη μέσα στο ΕΑΜΕ και ότι δεν συμφωνεί σε όλα με το δίδυμο που ηγείται του ΕΑΜΕ, (Μανιάτης-Κωστόπουλος), έπειτα να αποχωρεί από την αίθουσα ο συνάδελφος Μιχαλάτος, αμέσως μετά να επιστρέφει και να δηλώνει ότι η ΣΑΔ δεν αποχωρεί και της ανήκει η θέση του οργανωτικού γραμματέα αλλά  στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν την διεκδικεί!!! 
Αν συνάδελφοι πιστεύετε ότι με αυτό μπάχαλο που δημιούργησε το ΕΑΜΕ ανάμεσα σε δικά του στελέχη και συνεργάτες  που διεκδικούν παράλληλα την προεδρεία ότι μπορεί να διοικηθεί ορθολογικά και σοβαρά η ΕΤΕ χωρίς να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος τότε είμαστε όλοι μας οικτρά γελασμένοι.
Τα παραπάνω γεγονότα ορισμένες παρατάξεις ξέχασαν να τα αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους και επέλεξαν μόνο στείρα κριτική προς της ΔΑΚΕ και έμμεση στήριξη προς το ΕΑΜΕ ενώ η δικαιολογημένη ένστασή μας για τον επικεφαλής του ΕΑΜΕ, ο οποίος έχει δικαστικές εκκρεμότητες με το απερχόμενο προεδρείο φαίνεται ότι δεν είναι μεμπτό και αντιδεοντολογικό για αυτές τις παρατάξεις.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Όταν αποφασίσουν στο ΕΑΜΕ ποιοι είναι πραγματικά μαζί τους, ποιους εκπροσωπούν και αν είναι τελικά ένα ψηφοδέλτιο ή μία ενωμένη παράταξη θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. 
Η υποψηφιότητα Τωμαδάκη προέκυψε ακριβώς από αυτό το μπάχαλο που δημιούργησε το ΕΑΜΕ αφού μετά την διαγραφή Σκαλίντζη και τον διαχωρισμό της ΣΑΔ, την ώρα της συνεδρίασης, η πλειοψηφία των συμβούλων δεν ανήκει στο ΕΑΜΕ και έπρεπε να δηλώσουμε ότι έχουμε πλέον τον πρώτο λόγο για την συγκρότηση προεδρείου. 
Όμως το συνονθύλευμα της πρώην ΠΑΣΚΕ προτίμησε να διατηρήσει την εσωστρέφεια από το να δοθεί ουσιαστική λύση και να ασχοληθούμε σοβαρά με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και να ξεφύγουμε από το τέλμα.
Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ βλέποντας τη τεχνητή πόλωση που δημιουργούν οι κλώνοι της ΠΑΣΚΕ όπου χρησιμοποιούν τις διασπάσεις και τις ενοποιήσεις των παρατάξεων όπως τους βολεύει  αρκεί όμως εκείνοι να εξουσιάζουν. 
Τους επαναλαμβάνουμε ξανά ότι είμαστε υπέρ του αναλογικού-αντιπροσωπευτικού προεδρείου και η θέση μας είναι ανοικτή σε όλες τις λύσεις και δεν απορρίψαμε ποτέ τη συγκρότηση προγραμματικού προεδρείου, αν είναι να δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτή την στασιμότητα διότι όπως έλεγε και ένας μεγάλος πολιτικός… "Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News