Dei Energy News

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Μπλόκο σε μειώσεις ενεργειακού κόστους

του Μιχάλη Καϊταντζίδη
 http://www.euro2day.gr/
Στις ...ρήτρες διακοψιμότητας παραπέμπει το Υπουργείο Ανάπτυξης για φθηνότερο ενεργειακό κόστος. Δεν διακινδυνεύουμε τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ", λένε στελέχη. Βέτο από ΤΑΙΠΕΔ και στη μείωση τιμών από ΔΕΠΑ.
Ενδιαφέρουσες και "πρωτότυπες" απόψεις για την αντιμετώπιση
του προβλήματος του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία, εξέφρασε ανώτατη πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης, μία μέρα μετά την ανακοίνωση εξόδου της Βιοχάλκο εκτός συνόρων.
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία με την ακριβή κιλοβατώρες και το ακριβό φυσικό αέριο, η απάντηση ήταν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραγνωρίζει την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΔΕΗ. Όπως δε τόνισε χαρακτηριστικά, "από τη μία έχουμε να κάνουμε με τη βιομηχανία και από την άλλη με τη ΔΕΗ, τη βιωσιμότητα της οποίας δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμέ".
Για φθηνότερη κιλοβατώρα στη βιομηχανία, παρέπεμψε στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ και το οποίο εισάγει τις ρήτρες διακοψιμότητας που θα συνάπτουν οι βιομηχανίες με τον Διαχειριστή του Συστήματος.
Σε ο,τι δε αφορά το φυσικό αέριο, η ίδια ανώτατη πηγή επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι εν' όψη της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, το ΤΑΙΠΕΔ είχε θέσει "βετό" στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει η εταιρεία σε μειώσεις τιμών, ώστε να μην "επηρεαστούν αρνητικά" οι υποψήφιοι αγοραστές, δηλαδή έν τέλει ο κύριος προμηθευτής της ΔΕΠΑ, η ρωσικη Γκαζπρομ, η οποία και απαξίωσε να καταθέσει προσφορά.
Πάντως πέραν όλων των άλλων, από τις τοποθετήσεις αυτές προκύπτει ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχει πλήρης διάσταση για το πως θα αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα που άπτονται της βιωσιμότητας ολόκληρων κλάδων της μεταποίησης με χιλιάδες απασχολούμενους, εκτός και αν η υπόγεια κόντρα υπουργείων Ανάπτυξης και ΥΠΕΚΑ, υποκρύπτει κόντρες από το παρελθόν για κάποια από τα μέλη της πολιτικής τους ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News