Dei Energy News

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Κλιμάκιο βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ορυχείο Μεγαλόπολης


O Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον Θανάση Πετράκο Βουλευτή Μεσσηνίας και υπεύθυνο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για θέματα ενέργειας, τον Κώστα Ζαχαριά Βουλευτή Αρκαδίας, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Πατσαρίνο και στελέχη του τμήματος ενέργειας επισκέφθηκαν σήμερα το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης για να ενημερωθούν για την μεγάλη κατολίσθηση που έγινε χθες στo ορυχείο του Χωρεμίου. Συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους των ορυχείων, τα σωματεία των εργαζομένων του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης και με στελέχη της διεύθυνσης ορυχείων.
Επίσης επισκέφθηκαν το χωριό Τριπόταμος το οποίο είναι κοντά στην περιοχή της κατολίσθησης και αντιμετωπίζει προβλήματα με την ενεργοποίηση υφιστάμενου ρήγματος που εφάπτεται του χωριού και συζήτησαν με τους κατοίκους.
Μετά την ενημέρωση που είχαν  από τους εργαζόμενους και τη διοίκηση για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ασφάλεια των εργαζομένων, στην τροφοδοσία των μονάδων και την ευστάθεια του ενεργειακού συστήματος της χώρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι, η απαξίωση της ΔΕΗ λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τη διοίκηση της επιχείρησης με σκοπό την διάσπαση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη προγραμματισμού και την αποσπασματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη των ορυχείων του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης όπως και την ανορθολογική εκμετάλλευσή του από τους εργολάβους. Οι εργαζόμενοι είχαν από καιρό εντοπίσει τα προβλήματα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε αναδείξει και είχε ζητήσει να επιλυθούν με ερώτηση βουλευτών από τον Απρίλιο, δυστυχώς όμως η παρέμβασή του αγνοήθηκε.
Η γενικευμένη κατολίσθηση έχει ως γενεσιουργό αιτία την μη επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί δυναμικά να επιλυθούν. Θα ζητήσει άμεσα από την κυβέρνηση την ταχύτατη αποκατάσταση και ασφαλή επαναλειτουργία του ορυχείου. Στα πλαίσια αυτά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να τους δοθεί η εισήγηση – πόρισμα των αιτίων της κατολίσθησης και των προτάσεων για την αντιμετώπισή τους που θα παραδώσουν προς το ΔΣ της ΔΕΗ οι εκπρόσωποι της τοπικής Διεύθυνσης και της Διεύθυνσης Ορυχείων. Δεσμεύθηκαν ότι θα ζητήσουν έκτατη σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με μοναδικό θέμα την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την κατολίσθηση, τις άμεσες προσλήψεις του απαραίτητου εργατικού δυναμικού και την ταχύτατη προώθηση της απαλλοτρίωσης του λιγνιτικού πεδίου στο χωριό Τριπόταμος ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί με ασφάλεια το ορυχείο και να γίνει ορθολογική εκμετάλλευση.
Τέλος τόνισαν ότι θα ζητήσουν την  πλήρη διερεύνηση των αιτίων της  κατολίσθησης και τον καταλογισμό των ευθυνών.

 http://kafeneio.megalopolis.gr/blog/?p=6435

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News