Dei Energy News

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ε.Α.Μ.Ε. ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ:ΤΟΣΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΙΑ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα
τον τελευταίο χρόνο είναι πρωτοφανή από ιδρύσεως του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης.
Η έλλειψη προγραμματισμού , η άναρχη εκμετάλλευση του Ορυχείου , η απαξίωση του πάγιου εξοπλισμού και η μεγάλη έλλειψη εργατοτεχνικού προσωπικού είχαν ως αποτέλεσμα αυτά που ζούμε αυτή την ώρα.
Από πού να αρχίσουμε;
Aπό τα δύο  θανατηφόρα ατυχήματα  στις 18 Αυγούστου 2012 και 29 Αυγούστου 2013   και ενδιάμεσα άλλα 2-3 σοβαρά περιστατικά;
Οτι πέρσι τέτοιο καιρό το ορυχείο έγινε μια απέραντη λίμνη χάρις στον σχεδιασμό που είχε κάνει η τοπική ιεραρχία για τον επικείμενο χειμώνα, που είχε ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά στα χρονικά του Ορυχείου να δηλώνει αδυναμία για την τροφοδοσία των μονάδων και να βγαίνουν εκτός λειτουργίας;
Συνεχίζοντας όμως φθάσαμε στο σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2013 όπου μια “πρωτόγνωρη” κατολίσθηση προκάλεσε τεράστιες ζημιές τόσο στον πάγιο εξοπλισμό όσο και τα κοιτάσματα του ορυχείου. Μία κατολίσθηση που ως εκ θαύματος απ’ ότι φαίνεται δεν θρηνήσαμε για άλλη μια φορά ανθρώπινα θύματα. Μία κατολίσθηση πού σύμφωνα με τα λεγόμενα του Διευθυντή του Λ.Κ.Μ. “δεν μπορούσε να προβλεφθεί διότι υπήρχαν αστάθμητοι παράγοντες”.   
   ΤΟΣΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΙΑ:::
Και για να συνεχίσουμε την λογική του παραλόγου σε αμέσως επόμενη  ερώτηση που του θέσαμε δήλωσε ότι δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Για εμάς ο διευθυντής (αν γνώριζε τη σημασία των λέξεων μπέσα και φιλότιμο) θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ήδη διότι δεν εμπνέει πλέον καμία εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους του Λ.Κ.Μ. !
Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι υπεύθυνοι και πρέπει σύντομα να γίνει ο καταμερισμός των ευθυνών και να απομακρυνθούν από την ιεραρχία κι αν αυτοί είναι εξωτερικοί συνεργάτες (εργολάβοι) να απομακρυνθούν ΑΜΕΣΑ από τον χώρο του Ορυχείου.
 Κλείνοντας θα δανειστώ τα λεγόμενα συναδέλφου μας ο οποίος είπε επί λέξη, για εργολάβο που δραστηριοποιείται στο ορυχείο, στην  δήθεν Γενική συνέλευση-Συγκέντρωση “Εγώ είμαι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ, εγώ το ανοίγω εγώ το κλείνω”.
 Εμείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τους “νεκροθάφτες” του ορυχείου να γίνουν τιμητές των πάντων!

Υ.Γ  Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντες κακών οιωνών αλλά ο τρόπος εξόρυξης που γίνεται τόσο στο πεδίο της μαραθούσας όσο και στα δυτικά πρανή μας επιδεικνύει περίτρανα ότι η διεύθυνση του Λ.Κ.Μ. δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σχεδιασμό και πολύ σύντομα θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News