Dei Energy News

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

EAME: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕ ΓΕΝΟΠ και ΕΤΕ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Συναδέλφισσες, οι,
Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις κάποιων παρατάξεων για την αδυναμία εκλογής νέου προέδρου στην Ομοσπονδία αλλά και την μη συγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής στην ΕΤΕ/ΔΕΗ είναι σίγουρο το ότι δεν θα βγάλατε κανένα συμπέρασμα για τους πραγματικούς λόγους και αιτίες αυτής της κατάστασης.
Δεν θα βγάλατε κανένα συμπέρασμα γιατί οι ανακοινώσεις αυτών των παρατάξεων δεν μπαίνουν στην ουσία του προβλήματος και πως αυτό θα ξεπερασθεί. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να τις φορτώσουν σε άλλους.
Εμείς χωρίς να υποτιμούμε την κρίση σας θα σας παρουσιάσουμε την δική μας άποψη. Τα τελικά συμπεράσματα για το τι πραγματικά συμβαίνει αλλά και την στάση του καθενός μας είναι δικά σας.


Η άποψη μας για την μη συγκρότηση τόσο της Ομοσπονδίας όσο και της ΕΤΕ/ΔΕΗ είναι ότι αυτό μόνο τυχαία δεν γίνεται.
Απεναντίας είναι ενταγμένο στη βάση σχεδίου. Ενός σχεδίου που θέλει ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο να μην υπάρχει ηγεσία στην ΓΕΝΟΠ.
Άρα το συνδικάτο να μην μπορεί να αντιδράσει και η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ να περάσουν χωρίς να ανοίξει μύτη.


Και για όποιον μας πει ότι ξιφομαχούμε με φαντάσματα ή ότι έχουμε ανεπτυγμένη φαντασία ας μας απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:
Γιατί η παράταξη της ΔΑΚΕ  και ενώ άλλα έλεγε επί βδομάδες αρνήθηκε να στηρίξει το πρόσωπο που υπέδειξε η συντριπτική πλειοψηφία του ψηφοδελτίου ΕΑΜΕ που ήρθε πρώτο στις εκλογές της ΕΤΕ/ΔΕΗ και άρα δικαιούται τον πρόεδρο,
Γιατί έβαλε veto στο πρόσωπο που υπέδειξε το ψηφοδέλτιο;
Αυτή της η στάση ήταν ή δεν ήταν πράξη ασέβειας στην πρόταση του ψηφοδελτίου;
Δεν γνώριζε ότι με αυτή της την στάση θα οδηγούσε σε εντάσεις και στην δημιουργία κακού κλίματος;
Δεν γνώριζε ότι η έλλειψη σεβασμού στην πρόταση του ψηφοδελτίου θα συντηρούσε το νοσηρό κλίμα του τελευταίου διαστήματος;
Η στάση της ήταν στάση παράταξης που θέλει να γυρίσουμε την σελίδα και να ασχοληθούμε με τα προβλήματα η στάση παράταξης που ήθελε να συνεχιστούν οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις και άρα η μη συγκρότηση;
Εμείς αυτή τη στάση κρατήσαμε πριν ένα χρόνο στην ΕΤΕ και πριν 7 μήνες στην ΓΕΝΟΠ;


Κυρίως όμως θέλουμε να ρωτήσουμε,
όταν το ψηφοδέλτιο ΕΑΜΕ ικανοποιώντας το διχαστικό και άδικο αίτημα της παράταξης της ΔΑΚΕ αλλά και της ΕΠΑΔ και απέσυρε την υποψηφιότητα του συναδέλφου Μανιάτη για τον οποίο έβαλε veto και πρότεινε άλλο υποψήφιο (τον συνάδελφο Κωστόπουλο) γιατί και πάλι δεν τον αποδέχθηκε;
Με ποιο σκεπτικό;
Υπάρχει σκεπτικό;
Στη βάση ποιας λογικής κράτησε αυτή τη στάση;

ΟΧΙ συνάδελφοι της ΔΑΚΕ...
Δεν υπάρχει κανένα σκεπτικό και καμιά λογική που να μπορεί να δικαιολογήσει την στάση σας η οποία συνιστά ασέβεια προς το ψηφοδέλτιο, τους συναδέλφους που το ψήφισαν και κυρίως στην Δημοκρατία και τους κανόνες συγκρότησης πάνω στην αντιπροσωπευτική αναλογική βάση.
Η άρνηση σας για δεύτερη φορά να σεβαστείτε την πρόταση του ψηφοδελτίου και αυτή τη φορά χωρίς κανένα απολύτως άλλοθι απέδειξε ότι τοveto στο πρόσωπο του συναδέλφου Μανιάτη ήταν προσχηματικό και ότι στην πραγματικότητα δεν σέβεστε τίποτα.
Απέδειξε ότι δεν θέλετε να σεβαστείτε το αποτέλεσμα των εκλογών και η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό δεν το κάνετε τυχαία.
Στην αρχή πιστεύαμε ότι η στάση σας πήγαζε από μια απολίτικη και μικρόψυχη αντιμετώπιση των πραγμάτων αλλά απ’ ότι αποκαλύπτετε το κάνατε γιατί δεν θέλετε να υπάρξει συγκρότηση της ΕΤΕ/ΔΕΗ.
 Και επειδή μπορεί κανείς να πει ότι αυτό που λέμε είναι υπερβολικό σας ρωτάμε:
 Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς τη στάση σας, μια στάση που δεν κινείται στα πλαίσια κανενός κανόνα συγκρότησης ούτε του αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου, ούτε του προγραμματικού;
Είναι ή δεν είναι διαλυτική η στάση σας;
Πως θα γίνει συγκρότηση όταν λέτε είμαστε υπέρ του αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου και την ίδια ώρα δεν ψηφίζετε τον προτεινόμενο από το πρώτο ψηφοδέλτιο;
Όσον αφορά στην ΓΕΝΟΠ και το ότι προσπαθείτε να μας προσάψετε ότι δεν σεβόμαστε το αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο ενώ είστε εσείς που το κάνετε και το δείξατε στην συγκρότηση της ΕΤΕ/ΔΕΗ, για μια φορά ακόμα σας ξεκαθαρίζουμε ότι ο λόγος που εμείς διεκδικήσαμε την θέση του προέδρου δεν είναι γιατί δεν σεβόμαστε την παράταξη της ΔΑΚΕ ή το αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο αλλά γιατί δεν δεχόμαστε την εκ των υστέρων ενοποίηση σας που είναι φανερό ότι έγινε για να στερήσετε τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας από το ψηφοδέλτιό μας.
Δεν δεχόμαστε την εκ των υστέρων ενοποίηση γιατί εσείς οι ίδιοι μέχρι προχθές διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας ότι είστε διαφορετικές παρατάξεις.
Ακόμα αντηχούν στα αυτιά μας οι φωνές σας από τους άγριους τσακωμούς σας μόλις και πριν ένα – δυο μήνες για τη θέση του ταμία.
Γι αυτό συνάδελφοι της ΔΑΚΕ διεκδικήσαμε τη θέση του προέδρου και όχι γιατί δεν σεβόμαστε την αρχή της αναλογικότητας.
Την διεκδικήσαμε γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι αυτή η θέση με βάση τα αποτελέσματα του τελευταίου συνεδρίου ανήκει σε εμάς.


Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

Συναδέλφισσες, -οι,
Όπως ήδη εξηγήσαμε η στάση μας απέναντι στην ΔΑΚΕ δεν πηγάζει από μια εγωιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων αλλά από το ότι οι ίδιοι μέχρι χθες δήλωνα ότι είναι διαφορετικές παρατάξεις. Γι αυτό και επιμείναμε ότι με βάση τα αποτελέσματα του συνεδρίου δικαιούμαστε να έχουμε τον πρόεδρο.
Ταυτόχρονα εκτός από αυτό τον λόγο εμείς διεκδικήσαμε τον πρόεδρο γιατί η άποψή μας ήταν ότι ειδικά σε αυτή την περίοδο δεν πρέπει να είναι στο τιμόνι της Ομοσπονδίας συνάδελφος που οι θέσεις του δεν είναι ξεκάθαρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.
Στη βάση αυτή δημόσια κάναμε πρόταση συγκρότησης του προεδρείου σε προγραμματική βάση και μάλιστα με ανοιχτό το θέμα του προσώπου του προέδρου.
Την πρόταση μας αυτή την στήριξαν οι παρατάξεις ΣΑΔ και Αγωνιστική Ενότητα και αυτό είναι τιμή για εμάς και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
Δυστυχώς όμως η παράταξη της ΠΑΣΚΕ (το τμήμα  που πρόσκειται στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ), δυο ακόμα μέλη του Δ.Σ. που ενώ είχαν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιό μας στη συνέχεια για διαφορετικούς λόγους ο καθένας διαχώρισαν την θέση τους, και η Αγωνιστική Συνεργασία δεν στήριξαν την συγκρότηση προγραμματικού προεδρείου.
Προφανώς γι αυτούς που με την στάση τους άνοιξαν το δρόμο η θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας να περάσει στην παράταξη της ΔΑΚΕ είναι το ίδιο στην θέση του προέδρου να είναι ένας συνάδελφος που οι θέσεις του είναι ξεκάθαρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, την εκχώρηση του δημόσιου management και την τοποθέτηση στρατηγικού επενδυτή και δεν υπάρχει διαφορά να είναι ένας άλλος συνάδελφος που οι θέσεις του δεν είναι ενάντια στην εκχώρηση του δημόσιου management και την τοποθέτηση στρατηγικού επενδυτή!
Ο καθένας μας θα κριθεί.


Κλείνοντας αυτή την ενότητα εκείνο που θέλουμε να επισημάνουμε προς τα στελέχη της ΔΑΚΕ (τώρα που ενοποιήθηκε η παράταξή τους όπως ισχυρίζονται και όλοι τους φωνάζουν για να μας πείσουν ότι είναι ίδιο σώμα, ίδια παράταξη γι αυτό δικαιούνται τον πρόεδρο) για να μην εκτίθενται καλό είναι να πάψουν να χρεώνουν την παράταξη της ΠΑΣΚΕ (με τους όποιους στη συνέχεια διαχωρισμούς της) και τη ΣΑΔ για την στάση μας απέναντι στην οδηγία 72 γιατί στο συνέδριο με αυτούς που σήμερα αποκαλούν δικό τους κομμάτι και λένε ότι είναι ένα σώμα, μια ψυχή ψηφίσαμε την τελική στάση της Ομοσπονδίας.
Στάση που ήταν απολύτως σωστή και που ακριβώς την ίδια θα είχε και το άλλο κομμάτι της ΔΑΚΕ (όπως λεγόταν τότε και τα δύο κομμάτια της) εάν δεν υπήρχε η μεταξύ τους άγρια αντιπαράθεση.
Απόδειξη ότι αυτό θα έκαναν είναι η δημόσια τοποθέτηση του γραμματέα της ΔΑΚΕ όπου μεταξύ των άλλων αναφέρει τα εξής: «είναι ανέφικτο σε συνθήκες άγριου καπιταλισμού να διεκδικούμε διατήρηση του μονοπωλίου στον τομέα της ενέργειας, όταν οι ευρωπαϊκές οδηγίες λένε και απαιτούν ακριβώς το αντίθετο…».


Κλείνοντας αυτή την ανακοίνωση θέλουμε να σταθούμε στην στάση της παράταξης ΕΠΑΔ τόσο στην συγκρότηση της ΕΤΕ/ΔΕΗ όσο και την ΓΕΝΟΠ και να τους θέσουμε δυο ερωτήματα.
Σύντροφοι που χρόνια πορευθήκαμε μαζί (πέρα από τις μεταξύ μας διαφορές) ο καθένας μας με τις απόψεις και τις θέσεις του πήγαμε πρόσφατα σε εκλογές.
Οι συνάδελφοι μας ψήφισαν.
Το ψηφοδέλτιο ΕΑΜΕ ήρθε πρώτο.
Άρα δικαιούται τον πρόεδρο.
Μπορείτε να μας πείτε αφού είπατε ότι σέβεστε το αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο γιατί διεκδικήσατε τη θέση του προέδρου;
Με βάση την επιλογή των συναδέλφων η θέση του προέδρου ανήκει ή δεν ανήκει στο ψηφοδέλτιο ΕΑΜΕ; Ανήκει.

Πως σέβεστε λοιπόν το αντιπροσωπευτικό αναλογικό;


Κυρίως όμως μπορείτε να μας πείτε γιατί δεν στηρίξατε όπως έκαναν οι αριστερές παρατάξεις ΣΑΔ και Αγωνιστική Ενότητα την πρόταση μας  για προγραμματικό προεδρείο;
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι έτσι ανοίγετε το δρόμο στην παράταξη της ΔΑΚΕ και ενώ οι θέσεις της δεν είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση να βρεθεί στην ηγεσία της Ομοσπονδίας;
Συνάδελφοι της ΕΠΑΔ που μαζί έχουμε δώσει πολλούς αγώνες για μια φορά ακόμα σας καλούμε να επανεξετάσετε την στάση σας και ως προοδευτικοί συνδικαλιστές να συμβάλετε στην ενότητα και την συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων.
Τέλος, θα ήταν παράλειψη μας να μην αναφερθούμε στη στάση του συναδέλφου Σκαλίτζη Σωτήρη που αφού έκανε την δουλειά του (εκλέχθηκε) για μια φορά ακόμα αμέσως μετά την εκλογή του λειτούργησε ως Δούρειος Ίππος στην συγκρότηση της ΕΤΕ/ΔΕΗ.
Συνάδελφε Σκαλίτζη Σωτήρη.
Λυπόμαστε για σένα.
Λυπόμαστε για σένα γιατί ενώ εμείς (όλοι μας) σε σεβαστήκαμε εσύ για μια φορά ακόμα απέδειξες ότι δεν έχεις ίχνος σεβασμού πάνω σου.
Για σένα (γι αυτό και έμεινες παντελώς μόνος και απόδειξη είναι ότι κανείς από το ψηφοδέλτιο μας δεν είναι μαζί σου) το μόνο που υπάρχει είναι ο εαυτός σου.
Για σένα οι λέξεις λόγος, φιλιά και μπέσα είναι παντελώς άγνωστες.
Για σένα η άποψη της πλειοψηφίας είναι βαρίδι.
Για σένα το μόνο που έχει αξία είναι η καρέκλα.
Κρίμα.

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ
ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News