Dei Energy News

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Συνέδριο για την εκλογή νέου προεδρείου αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ

Ύστερα από μία θυελλώδη συνεδρίαση για την εκλογή
νέου Προέδρου στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, το σώμα  δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν εξέλεξε καινούργιο προεδρείο και στη συνέχεια αποφάσισε με ψήφους 18 υπέρ, 11κατά και ένα λευκό στην διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου μέχρι της 15 Δεκεμβρίου.

- Ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Αντώνης Καρράς(ΔΑΚΕ) υποστήριξε την ανάγκη ενός συνεδρίου ώστε να αποτυπωθούν καθαρά οι νέες δυνάμεις διότι υπάρχει πλήρης αμφισβήτηση και σύγχυση σχετικά με τα ψηφοδέλτια και τις παρατάξεις ειδικά από την πλευρά του ΕΑΜΕ.
 Επισήμανε ότι η παράταξή του, επιθυμεί να εκλεχθεί με την απόλυτη πλειοψηφία νέος Πρόεδρος,  και αν εκλεγεί ο ίδιος, επιθυμεί να λάβει την έγκριση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων ώστε να τον εξουσιοδοτήσουν ότι η ΓΕΝΟΠ θα είναι το αντιπροσωπευτικό συνδικαλιστικό όργανο για όλες τις εταιρίες του Ομίλου ΔΕΗ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις πρόσφατες ενέργειες του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ. Επίσης ο Αντ. Καρράς τόνισε ότι μόνο με την επίσημη εξουσιοδότηση των συλλόγων και την σύμπνοια των 31 συμβούλων της ΓΕΝΟΠ μπορεί να προχωρήσει σε οργανωτικές τομές και αλλαγές στην Ομοσπονδία. Ειδική αναφορά έκανε στο τμήμα που αφορά την ανάληψη του τεράστιου οικονομικού χρέους που  έχει η ΓΕΝΟΠ και ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ και πρότεινε τη συνεργασία της Ομοσπονδίας με  ορκωτούς λογιστές ώστε να ελέγξουν και να ορίσουν ποιο είναι το πραγματικό χρέος που άφησαν οι προηγούμενες διοικήσεις στη ΓΕΝΟΠ.

- Ο Νίκος Φωτόπουλος από την πλευρά του ΕΑΜΕ δήλωσε ότι είναι  ενάντια στη διεξαγωγή Συνεδρίου υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξει τεράστιο συνδικαλιστικό κενό όλο αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι την τέλεση του, λόγω των άμεσων εξελίξεων που συντελούνται σε ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ και παράλληλα τόνισε ότι θα χαθεί πολύτιμος συνδικαλιστικός χρόνος  ενώ  στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν  οι θέσεις και οι απόψεις του Ρίζου Ρίζου από την πλευρά της ΣΑΔ.

 - Ο Ηλίας Μαστρολέων από την πλευρά της ΕΣΚ/ ΠΑΜΕ-ΔΕΗ ήταν απόλυτα αντίθετος στη τέλεση συνεδρίου και υποστήριξε ότι αν συμβεί αυτό την ώρα που βρίσκονται καυτά εργασιακά θέματα σε εξέλιξη θα βάλει και την ταφόπλακα στη λειτουργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Έπειτα και  μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας και την θέση του, ανέλαβε ο Στ. Ρέλιας.

- Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (Κάτανας, Χαντζάρας)ήταν  υπέρ της διεξαγωγής Συνεδρίου υποστηρίζοντας ότι μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει νέο ξεκίνημα και να αναγεννηθεί το  συνδικαλιστικό κίνηματα στον Όμιλο ΔΕΗ.  Παράλληλα οι εκπρόσωποι του άφησαν σαφείς αιχμές κατά των θέσεων του ΕΑΜΕ, διότι του καταλογίζουν ότι συνδέουν την εκλογή Προέδρου της Ομοσπονδίας με την εκλογή Προέδρου στην ΕΤΕ-ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News