Dei Energy News

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το EAME/EΔΟΠ-ΔΕΗ

Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων ΕΔΟΠ/ΔΕΗ 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 

Εμείς, χωρίς να αλλάξουμε τον τίτλο μας τελευταία στιγμή για να σας ξεγελάσουμε και να αρπάξουμε την ψήφο σας, όπως κάνει η ΠΑΣΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, που ξαφνικά πονηρά και σκόπιμα μετονομάστηκε σε δήθεν «ανεξάρτητο ενωτικό ψηφοδέλ¬τιο», ενώ στις γραμμές του είναι όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Παναγόπουλου (Καρανδινάκη-μέλος Ε.Ε. της ΠΑΣΚΕ ΓΣΕΕ, Χατζάρας κα). 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΜΦΙΕΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
 • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ. 
• ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΤΗΣ.
 • ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ. • ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ. 
• ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ 24ΩΡΕΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ. 
Συνάδελφοι, όπως όλοι γνωρίζετε, τις επόμενες μέρες ο ιστορικός σύλλογος μας με χρονική καθυστέρηση έξι μηνών, θα εκλέξει νέα διοίκηση και αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ. Ένα από τα ψηφοδέλτια που θα διεκδικήσει την ψήφο σας είναι και το δικό μας, το ΕΑΜΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ. Στη βάση αυτή, το πρώτο που θέλουμε να σας πούμε είναι το ποιοι είμαστε και γιατί κατεβάζουμε ψηφοδέλτιο. Το ψηφοδέλτιο μας αποτελείται από συναδέλφους με διαφορετικές διαδρομές που προέρχονται από διαφορετικές παρατάξεις. 
• Εκείνο το οποίο μας ένωσε είναι η κρυστάλλινη αντιμνημονια- κη θέση και στάση όλων μας. 
• Εκείνο το οποίο μας ενώνει είναι η διάθεση να αγωνιστούμε με πράξεις και όχι με λόγια να ακυρώσουμε τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές τους. 
• Εκείνο το οποίο μας ενώνει είναι η δέσμευση μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των θυγατρικών της. 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Είναι αλήθεια ότι ένας μεγάλος αριθμός από εμάς (απ' όσους είμαστε υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο μας) προερχόμαστε από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ. Επίσης είναι αλήθεια ότι οι πιο πολλοί από εμάς στις προηγούμενες εκλογές είχαμε κατέβει στο ίδιο ψηφοδέλτιο με όσους ξαφνικά σήμερα πονηρά και σκόπιμα κατεβαίνουν με την ονομασία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» ενώ μέχρι και προχθές καμάρωναν που ονομαζόντουσαν ΠΑΣΚΕ, κατακεραυνώνοντας όλους όσους εγκαταλείψαμε αυτό τον τίτλο εδώ και πολύ καιρό!! Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εμείς κρατώντας το επίπεδο που πρέπει να κρατάει ο κάθε συνδικαλιστής και που δυστυχώς κάποιοι από το άγχος τους για την καρέκλα δεν το κρατούν πέφτοντας πολύ χαμηλά εκβιάζοντας και απειλώντας υποψηφίους μας, θα σας παρουσιάσουμε όλα τα γεγονότα που προηγήθηκαν πριν αποφασίσουμε να κατεβάσουμε το δικό μας ψηφοδέλτιο. Τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις είναι δικές σας. 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Παρ' ότι όλοι όσοι είμαστε υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο Ε.Α.Μ.Ε., διαφωνούσαμε με τη χλιαρή στάση της ηγεσίας της ΕΔΟΠ και απέναντι στις γενικότερες πολιτικές αλλά και σε όσα συνέβαιναν σε βάρος της ΔΕΗ και για τα οποία περιορίζονταν σε ανέξοδες φραστικές διαμαρτυρίες, Παρότι διαφωνούσαμε με το ότι ο συνάδελφος Μπίτζας το προηγούμενο διάστημα συνεργάστηκε (και εξακολουθεί) με τον κατ' εξοχή υπερόπτη και αλαζόνα συνδικαλιστή και εχθρό των Διοικητικών, συνάδελφο Αδαμίδη, ξεχνώντας το τι έκανε σε βάρος μας και πως μας αποκαλούσε, για να μην υπάρχει πολυδιάσπαση και για να μην έρθει και στο σωματείο μας πρώτη δύναμη η παράταξη της ΔΑΚΕ, επιδιώ¬ξαμε να συνεννοηθούμε με τον συνάδελφο Μπίτζα, βάζοντας συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις ώστε στις εκλογές να κατέβουμε μαζί. Οι προϋποθέσεις που βάλαμε στον συνάδελφο Μπίτζα για να κατέβουμε μαζί ήταν : 
1. Να μην υπάρχει καμία συνεργασία με τους συναδέλφους Κα- ρανδινάκη, Χατζάρα και Κουτσοδήμα. 
2. Να μην υπάρχει ο τίτλος ΠΑΣΚΕ γιατί εμάς δεν μας εκφράζει και γιατί έχουμε διαχωρίσει τη θέση μας. 
3. Να μην υπάρξει καμία συνεργασία με τον συνάδελφο Αδαμίδη στο επικείμενο συνέδριο. Βεβαίως πέρα απ' αυτά που ήταν οι βασικές μας προϋποθέ¬σεις για να υπάρξει συνεργασία, όπως είναι λογικό συζητήσαμε ανάλογα το πώς θα πάει το ψηφοδέλτιο και την εκλογή κάποιων συντρόφων από τη δική μας πλευρά, όπως γίνεται άλλωστε σε κάθε συνεργασία. Μάλιστα κοιτώντας μπροστά είπαμε ότι αν για μια σειρά λόγους το ψηφοδέλτιο δεν πάει καλά και εκλέξει κάτω από έναν αριθμό μελών στο Δ.Σ. και στους συνέδρους της ΓΕΝΟΠ, εμείς δεν θέλουμε κανένα. 
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι εκείνο που προβλήθηκε (χωρίς να γίνει αναφορά στα κύρια) είναι μόνο το τι συζητήσαμε σε επίπεδο εκπροσώπησης. Επιπροσθέτως διαπιστώσαμε ότι το αί- τημά μας αξιοποιήθηκε και ως απειλή σε κάποιους συναδέλφους συνυποψήφιους του συνάδελφου Μπίτζα, ότι με αυτό που ζητάμε στην ουσία δεν θέλουμε (μπλοκάρουμε) την εκλογή τους. Με βάση αυτά τα οποία υπέπεσαν στην αντίληψη μας, επειδή για εμάς το κύριο δεν είναι η κατάληψη καρεκλών και το να πά¬ρουμε τις καρέκλες κάποιων άλλων συναδέλφων που είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του συναδέλφου Μπίτζα, πριν...
κατατεθούν τα ψηφοδέλτια με δική μας πρωτοβουλία για μια φορά ακό¬μα επανήλθαμε με νέα πρόταση (εμμένοντας βεβαίως στις βασικές προϋποθέσεις) ως προς τη δική μας εκπροσώπηση, ζητώντας μόνο την εκλογή ενός συντρόφου στο Δ.Σ. και δύο συ¬νέδρων, επαναλαμβάνοντας και πάλι ότι εάν τυχόν το ψηφο¬δέλτιο δεν πάει καλά δεν θέλουμε κανέναν απολύτως. Δυστυχώς όμως ο συνάδελφος Μπίτζας με διάφορες δικαιολογίες δεν έκανε αποδεκτή την πρότασή μας, όχι τόσο ως προς το τι ζητάμε, αλλά ως προς τις βασικές προϋποθέσεις που του θέσαμε. Συγκεκριμένα, αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη συνεργασία με τους συναδέλφους Καρανδινάκη, Χατζάρα και Κουτσοδημα. Επιπροσθέτως, δεν δεσμεύτηκε ότι στο συνέδριο δεν θα κατέβει με τον συνάδελφο Αδαμίδη. Με βάση αυτή του τη στάση ήταν πλέον μονόδρομος για εμάς να κατεβάσουμε άλλο ψηφοδέλτιο. Ήταν μονόδρομος γιατί εμείς με τους συναδέλφους Καρανδικάκη, Χατζάρα και Κουτσοδημα δεν συνεργαζόμαστε. Ήταν μονόδρομος γιατί εμείς με «συναδέλφους» σαν τον Αδαμίδη και για τη γενικότερη στάση του αλλά και επειδή δεν ξεχνάμε τι έλεγε και τι έκανε σε βάρος των Διοικητικών, δεν συνεργαζόμαστε. Πιο συγκεκριμένα δε δεχόμαστε να είμαστε στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τη συνάδελφο Καρανδινάκη γιατί,: 
 πέρα από το ότι είναι το δεξί χέρι του Παναγόπουλου και συ-νυπεύθυνη ως μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλος της Ε.Ε. της ΠΑΣΚΕ, για την απαράδεκτη στάση της ΓΣΕΕ,  πέρα από το ότι μέχρι και πριν δύο μήνες στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη σειρά των καθισμάτων χειροκροτούσε αυτούς που έκλεψαν τους μισθούς και τα όνειρά μας,  πέρα από το ότι ενώ πριν 10 μέρες στη σύσκεψη των στελεχών της ΠΑΣΚΕ ΕΔΟΠ όπως πληροφορηθήκαμε διαρρήγνυε τα ιμάτιά της να κατέβουν στις εκλογές με τον τίτλο ΠΑΣΚΕ, και σήμερα προκειμένου να σωθεί, κρύβεται μέσα στο ψηφοδέλτιο των δήθεν «ανεξάρτητων» γιατί δεν είχε το κουράγιο να κατεβάσει δικό της ψηφοδέλτιο (μαζί με όλους όσους δηλώνουν περήφανοι που είναι ΠΑΣΚΕ) ή έστω να μην είναι υποψήφια αφού το ψηφοδέλτιο δεν έχει τον τίτλο ΠΑΣΚΕ, 
Πέρα από όλα αυτά, πρώτα και πάνω από όλα, δε δεχόμαστε να είμαστε υποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο μαζί της, γιατί η κα. Καρανδινάκη χωρίς να σεβαστεί τον αγώνα των 2.656 εργαζομένων της ΕΡΤ που επί 155 ημέρες δίνουν ένα σκληρό και αντίξοο αγώνα ενάντια στη φασιστική απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει μαύρο στην ΕΡΤ γυρνώντας του την πλάτη, ως Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών της ΓΣΕΕ στις 25 Οκτωβρίου πήγε στο κυβερνητικό μόρφωμα της υποτιθέμενης δημόσιας τη¬λεόρασης να ενημερώσει το κοινό, νομιμοποιώντας έτσι τη φα¬σιστική της απόφαση!! Για του λόγου του αληθές σας παραθέτουμε την ανακοίνωση καταγγελία της ΠΡΟΣΠΕΡΤ με ημερομηνία 25.10.2013 για την α-παράδεκτη πράξη της: «Η ΓΣΕΕ για ακόμα μια φορά απέδειξε την σταθερή συ-μπαράσταση της στον διαρκή αγώνα μας για την λειτουρ¬γία της ΕΡΤ απέναντι στο «μαύρο» της κυβέρνησης!!! 
Ως αλληλεγγύη στους 2.656 και τριακόσιους συμβασιούχους απολυμένους, η Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Κα¬ταναλωτών Ελλάδος, δηλαδή την καταναλωτική ένωση της ΓΣΕΕ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ στην προηγούμενη θητεία και αποσπασμένη σήμερα στην ΓΣΕΕ, για να εκπληρώσει αποτελεσματικά το έργο της, σήμερα το πρωί ενημέρωσε τους Έλληνες πολίτες μέσω της ΔΤ (μόρφωμα δημόσια τηλεόρασης). Είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ νομιμοποιεί την λειτουργία του κυβερνητικού εκτρώματος πληροφόρησης. Βέβαια ήταν «συντεταγμένη» κι αυτή στην παραίνεση; (η ΓΣΕΕ να έχει δικό της χρόνο στην Νέα Δημόσια Τηλεό- ραση-ανακοίνωση 2551/27.9.2013) του άλλου μεγαλοστελέχους της ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ και προέδρου του εργατικού κέντρου Ελευσίνας Ν. Ηλιόπουλου. Οτι σύμμαχος της κυβέρνησης στην προσπάθεια φίμωσης της ΕΡΤ και της απαξίωσης του αγώνα των εργαζομένων εδώ 4,5 μήνες, θα ήταν η ΓΣΕΕ ούτε εμει'ς δεν το περιμέναμε!!! Συγχαρητήρια, κάθε μέρα αποκαλύπτεσθε. 
Ο σοφός λαός λέει:  ΠΑΠΑΣ ΠΑΠΑΣ Η ΖΕΥΓΑΣ ΖΕΥΓΑΣ και τα δύο δεν γίνεται. Εμει'ς συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μετρώντας εχθρούς και φίλους... Η παγκόσμια κοινότητα και ο ελληνικός λαός έχουν γίνει αλληλέγγυοι από την πρώτη στιγμή σ' αυτό τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ δίνετε χωρίς πάτρωνες και ιδιοτέλεια, δίνετε για τους θεσμούς, τη δημοκρατία, τα εργασιακά δικαιώματα για την αξιοπρέπεια του εργατικού κινήματος, αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στις μνημονια- κές πολιτικές της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κάτι που έχει ξεχάσει εδώ και χρόνια η ηγεσία της ΓΣΕΕ. Επιλέξαμε τον δύσκολο - μα σωστό - δρόμο και είμαστε σίγουροι ότι μας οδηγεί στην νίκη!!» 
ΠΡΟΣΠΕΡΤ 
 Σε σχέση με τους συναδέλφους Χαντζάρα και Κουτσοδήμα, δεν μπορούσαμε να είμαστε συνυποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο, γιατί αφενός μεν, ο πρώτος πρωτοστάτησε στη δημιουργία διασπαστικού ψηφοδελτίου με τίτλο ΠΑΣΚΕ στις εκλογές της ΕΤΕ/ΔΕΗ (και τελικά ο ίδιος στο σύλλογο του, προκειμένου να ξεγελάσει τους συναδέλφους και να υφαρπάξει την ψήφο τους, για να σωθεί, δεν κατεβαίνει ως ΠΑΣΚΕ, αλλά ως δήθεν ανεξάρτητος!!), αφετέρου δε γιατί και οι δύο εκτελώντας τις εντολές του Παναγόπουλου, δεν στήριξαν την προσπάθεια για συγκρότηση προγραμματικού Προεδρείου στη ΓΕΝΟΠ ανοίγοντας έτσι το δρόμο ο επόμενος Πρόεδρος να είναι από την παράταξη της ΔΑΚΕ. 
Σε σχέση με τον κ. Αδαμίδη και τη μη συνεργασία μαζί του που ήταν ένας από τους βασικούς όρους που θέταμε στο συνάδελφο Μπίτζα, προκειμένου να κατέβουμε στο ίδιο ψηφοδέλτιο, οι λόγοι που το ζητούσαμε είχαν να κάνουν και με την απαράδεκτη και υπονομευτική στάση του απέναντι στη ΓΕΝΟΠ, αλλά και με την αντισυναδελφική και προσβλητική στάση του απέναντι σ' εμάς τους Διοικητικούς. Εάν ο συνάδελφος Μπίτζας ξέχασε πως μας αποκαλούσε ο κ. Αδαμίδης και τι επιδίωκε σε βάρος μας, εμείς δεν το ξεχάσαμε. Δεν ξεχάσαμε ούτε το ότι μας αποκαλούσε απεργοσπάστες, ούτε ότι γι' αυτόν είμαστε αναξιοπαθούντες Διοικητικοί, αλλά ούτε ότι ήθελε να μείνουμε χωρίς μισθό. Λυπούμαστε όμως γιατί ο συνάδελφος Μπίτζας μόλις μέσα σε λίγους μήνες, ξέχασε πως μας συμπεριφέρθηκε και στο προηγούμενο συνέδριο κατέβηκε μαζί του στο ίδιο ψηφοδέλτιο!! 
Και ακόμη περισσότερο λυπόμαστε που το λάθος του αυτό αρνείται να το διορθώσει, έστω και τώρα, αφού δεν ήθελε να δεσμευτεί ότι στο επικείμενο συνέδριο δεν θα ξανασυνεργαστεί μαζί του. Συνάδελφε Μπίτζα, εσύ μπορεί να ξέχασες τι έλεγες, εμείς όμως όχι. Γι' αυτό και θα στο θυμίσουμε. Κρίμα όμως που όπως αποδείχτηκε, δεν τα εννοούσες. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ - 23/11/2011 ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ «ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ» «
Δεν θα γίνω φιλανθρωπικό ίδρυμα αναξιοπαθούντων για διοικητικούς...» 
Η φράση αυτή ακούστηκε από το πρόεδρο του «Σπάρτακου», σε συνεδρίαση των Ενεργειακών Σωματείων, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και είναι σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ,
 «Για τους χαϊδεμένους Διοικητικούς», σε σχέση με τις μειώσεις μισθών που θα γίνουν αυτό το μήνα, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο (Ν.4024), που ψηφίστηκε πρόσφατα από το κοινοβούλιο. Επιπλέον ακούστηκαν, πως μπορεί ο Διοικητικός του Ενεργειακού κέντρου να παίρνει περισσότερα από τον τεχνίτη του ορυχείου!!! 
Άραγε ο τεχνίτης στο ^οηί^οΙ γιατί να παίρνει ίσα με τον τεχνίτη του ορυχείου, είναι οι ίδιες συνθήκες ή διαφορετικές; Κατ' επέκταση γιατί ο τεχνίτης μιας σύγχρονης μονάδας Λιγνιτικής ή Φ.Α., να παίρνει το ίδιο με ένα τεχνίτη που εργάζεται στον ΑΣΠ Ρόδου ή Χίου είναι ίδιες συνθήκες; Γιατί ο τεχνίτης που ανεβαίνει στα 70 ή στα 150 μέτρα ψηλά να παίρνει λιγότερο από έναν άλλο τεχνίτη που εργάζεται στα Ενεργειακά κέντρα; Συμπερασματικά συνάδελφοι οδηγεί πουθενά αυτή η συγκριτική λογική ή προκαλεί κάτι περισσότερο από τριβές; 
• ΝΤΡΟΠΗ γι'αυτούς, που αμείβονται όσο ένας βουλευτής ή πάνω από τον Γενικό Γραμματέα ενός υπουργείου ή πάνω από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
 • ΝΤΡΟΠΗ γι'αυτούς, που τόσα χρόνια όλες οι υπερωρίες εξαντλούνται κυρίως στα ενεργειακά κέντρα. 
• ΝΤΡΟΠΗ γι'αυτούς, που ο μισθός τους σε σχέση με τον Μέσο Όρο του Διοικητικού έχει διαφορά 2.000 ευρώ το μήνα. 
• ΝΤΡΟΠΗ γι'αυτούς, που 4.800 συνάδελφοι μας έχουν αποδοχές κάτω από 1300 ευρώ το μήνα. Επιτέλους, έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπίζονται τον εαυτούλη τους, αλλά δεν τους επιτρέπουμε, να προσβάλλουν, να δια¬σύρουν την προσφορά και την εργασία του συνάδελφου διοικητικού, ο οποίος εξυπηρετεί εργασιακά πολλάκις και τους ίδιους. Γνωρίζουμε, ότι μια ζωή λειτουργούσαν ως άτομα γαντζωμένα στο γρανάζι της συντεχνίας, προασπίζοντας τα ατομικά και τα τοπικά τους συμφέροντα, χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς συναδελφικότητα και χωρίς ταξική συνείδηση. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν περιμέναμε τόση επιθετική τακτική από «συγκεκριμένους συναδέλφους» μας. 
Δοξάστε τους. 
Δυστυχώς, τώρα αποκαλύπτονται, ενώ έρχονται ως διασπαστές της ΓΕΝΟΠ να υπερασπιστούν «δήθεν» τα βαλάντιά τους, προβάλλοντας βέτο και απειλώντας με «αντάρτικο», αν δεν πάμε σε οριζόντιες και όχι κλιμακωτές μειώσεις που κατά αρχήν κατέληξε η Διοίκηση και η ΓΕΝΟΠ, ώστε να οδηγηθούμε σε μειώσεις έναντι για αυτό το μήνα και στη συνέχεια να καταλήξουμε οριστικά για τον τρόπο που θα γίνουν οι κρατήσεις, ξεκινώντας με ανάλογο νοικοκύρεμα και περικοπή όλων των υπερβολών και αδικιών. Εύγε σε αυτούς τους τεχνικούς οι οποίοι με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη φέρονται ως συνάδελφοι και όχι ως άτομα και μά¬λιστα φιλοτομαριστές!!! Καλούμε τους συνάδελφους μας διοικητικούς να γυρίσουν την πλάτη πλέον σε αυτούς. 
Καμιά εξυπηρέτηση - φιλική, συναδελφική - αφού μόνοι τους θέλουν να ξεχωρίσουν. Ας σκεφτούν καλύτερα όσοι διοικητικοί είναι μέλη αυτών των σωματείων και δίνουν από το υστέρημά τους, την εισφορά τους σε πρόσωπα εμπαθή προς τον διοικητικό κόσμο. Συνάδελφε διοικητικέ, ας καταλάβεις έστω και τώρα ποιους πρέπει να στηρίξεις και σε ποιους πρέπει να γυρίσεις την πλάτη. Σε αυτούς που τόσα χρόνια πίστευαν και πιστεύουν ότι είναι υπεράνω όλων. Σε αυτούς που πιστεύουν ότι είναι ο ομφαλός του κόσμου άρα και της ΔΕΗ. Σε αυτούς που ανερυθρίαστα ομιλούν για κοινοπρακτικά σχήματα και για μονάδες συμπαραγωγής με τους ιδιώτες, όπως λέχθηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο του Σπάρτακου, για την μονάδα Νο 5 της Πτολεμαΐδας που θα γίνει. Σε αυτούς που προσπάθησαν μέσα από το πολυνομοσχέδιο να εξαιρέσουν τους εαυτούς τους, σε βάρος των διοικητικών και αποκαλύφθηκαν τώρα ότι είναι οι ίδιοι. Δυστυχώς για αυτούς αγνοούν ότι μέχρι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. 
Για την «μικρή» ΔΕΗ, που απειλεί ότι θα πουλήσει ο πατριώτης τους υπουργός και αφορά τον λιγνίτη, τις μονάδες και τα νερά, αλλά και τόσα άλλα ζητήματα που μας απασχολούν, όπως το ασφαλιστικό. Δυστυχώς για αυτούς δεν καταλαβαίνουν, ότι όπως δόθηκαν τόσα χρόνια οι αυξήσεις δηλαδή πολλαπλές στον τεχνικό κόσμο των ενεργειακών κέντρων και ψιχία στο διοικητικό, έτσι και τώρα με τις μειώσεις πρέπει αντιστρόφως ανάλογα να λειτουργήσουν. 
ΥΓ(1). Επειδή επικαλούνται ως πρώτη γραμμή τα ορυχεία, άραγε η εμπορία δεν είναι πρώτη γραμμή όπου οι συνάδελφοι λοιδορού- νται, χλευάζονται και τρώνε ξύλο από τον πελάτη; Τότε συνάδελφοι του Σπάρτακου πόσο πρέπει να αμειφθεί ο συνάδελφος της εμπορίας και σε τι διαφέρει από τον τεχνίτη του  από αυτόν που έχει κάτσει σε καρέκλα διοικητικού στο Ενεργειακό κέντρο, αλλά παίρνει τα παχυλά επιδόματα; 
ΥΓ(2). Ο ήλιος ανατέλλει για όλους τους ανθρώπους. 
ΥΓ(3). Οι αναφορές αυτές σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν το σύνολο του τεχνικού κόσμου, αλλά πρόσωπα που διαχειρίζονται τις τύχες συγκεκριμένων σωματείων. Γραφείο Τύπου / ΕΔΟΠ-ΔΕΗ Συνάδελφοι μετά τα παραπάνω, που ο συνάδελφος Μπίτζας δεν πρόλαβε να τα πει και αμέσως τα ξέχασε, . κανένα άλλο σχόλιο δεν χρειάζεται!!! . 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ 
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ  

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΤΗΣ 
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΗ ΠΑΣΚΕ Εμείς με αίσθημα ευθύνης Χωρίς να κρυβόμαστε και να μεταμφιεζόμαστε και με τη δέσμευση ότι δεν θα σας προδώσουμε ποτέ, σας καλούμε να μας στηρίξετε  δίνοντας μας δύναμη απο τη δύναμη σας. 

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΑΜΕ- ΕΔΟΠ/ΔΕΗ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News