Dei Energy News

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Δικαιώθηκε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην επιμονή που επέδειξε για το θέμα της πρόσληψης μελών οικογενειών που έχασαν συγγενή τους εργαζόμενο στη ΔΕΗ, καθώς ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε σχετική διάταξη, δίνοντας το πράσινο φως για να ξεκινήσει η διαδικασία.  
Μια διάταξη με την οποία, για το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη Διοίκηση της ΔΕΗ, ολοκληρώνεται  το χρέος και η ηθική οφειλή των αρμοδίων ΚΑΙ προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά (και φυσικά μαζί και τις οικογένειές τους) κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, μετά το πράσινο φως που δόθηκε από τον Υπουργό, αλλά και με δεδομένο το ότι η ΔΕΗ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έρχεται να υπενθυμίσει την αναγκαιότητα άρσης του περιορισμού 5/1 που ισχύει για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ, δίνοντας έτσι στην επιχείρηση τη δυνατότητα να λειτουργήσει με τον τρόπο που πρέπει και επιβάλλεται να λειτουργεί στην αγορά ανταγωνισμού. Θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει απρόσκοπτη και πλήρη λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού της Επιχείρησης, που τούτη την ώρα έχει τεθεί σε αργία, με συνέπεια την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ κατ΄ έτος τόσο για την ΔΕΗ όσο και για την Εθνική μας Οικονομία. 
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΔΕΗ Α.Ε. ουδέποτε εγκατέλειψαν τον αγώνα για την επίτευξη των προσλήψεων συνεπεία εργατικού ατυχήματος και η εν λόγω απόφαση του Υπουργείου δεν μπορεί παρά να ενισχύει το αίσθημα ικανοποίησης περισσότερο προς την κατεύθυνση της δικαίωσης των οικογενειών των θανόντων.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για 30 περιπτώσεις συνεπεία εργατικού ατυχήματος στον Όμιλο ΔΕΗ, οι οικογένειες των οποίων θα ενημερωθούν για τις σχετικές λεπτομέρειες και διαδικασίες, στις οποίες θα πρέπει να προβούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News