Dei Energy News

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΔΕ/ΕΤΕ Π.ΑΘΗΝΑΣ






ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
                                   
                       
 Κατά την γενική συνέλευση των εργαζομένων της περιοχής Αθήνας, που έγινε στις 30-10-2013 και ώρα 13:00, με θέματα:
-Πώληση δικτύων: αρχικά του ΑΔΜΗΕ και στην πορεία του ΔΕΔΔΗΕ (τύπου ιταλικού μοντέλου) με τελικό σκοπό το ξεπούλημα ολόκληρης της ΔΕΗ.
-Μείωση επιπλέον στους μισθούς, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων.
-Κατάργηση εφάπαξ και μείωση των συντάξεων.
-Ασφαλιστικό ( η ίδια η επιχείρηση απαξιώνει το ασφαλιστικό σύστημα του οποίου επί δεκαετίες οι εργαζόμενοι με τις εισφορές τους έχτισαν ένα υγιέστατο ταμείο στην Ελλάδα, ως περιουσία της ΔΕΗ),αποτέλεσμα ελάχιστες παροχές σήμερα σε σχέση με τις εισφορές μας.
 -Βαρέα και ανθυγιεινά ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα προστέθηκε και συγκεκριμένα: οι εργαζόμενοι πριν το 1983 και 1992 θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους χωρίς να κερδίσουν στο τέλος τίποτα. 
-Έλλειψη τεχνικού προσωπικού και άλλων ειδικοτήτων: αποτέλεσμα σε τμήματα που λειτουργούν με βάρδιες να αυξάνεται η επικινδυνότητα της εργασίας, να μην λειτουργούν σωστά τα τμήματα και τέλος πολλές εργασίες αυτών να δίνονται σε εργολάβο.
-Έλλειψη υλικών και εργαλείων.
-Μέτρα προστασίας.
-Βαρύ φορτίο υλικών (καπάκια LBX4Δ), καταπακτές (Υ/Σ πόλεως).
Προτάσεις για: απεργιακά μέτρα σε όλες τις ΤΔΕ/Αττικής και πανελλαδικά
Απεργιακές κινητοποιήσεις στην συνέχεια. 
Έγινε ανάλυση των θεμάτων από τον κο Ντούμα Δ. (πρόεδρο της ΤΔΕ/Π.Αθήνας) και ενημέρωση από τους εκπροσώπους της ΕΤΕ ( κο Τωμαδάκη πρόεδρο, κο Μανιάτη Γ.Γραμματέα και κο Βλαστό μέλος του διοικητικού συμβουλίου ΕΤΕ) και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων (κο Μασούρα),  για τις τελευταίες εξελίξεις στον όμιλο ΔΕΗ και την πορεία του ΔΕΔΔΗΕ, τοποθετήθηκαν οι εργαζόμενοι, τέλος ψηφίστηκε η πρόταση του Δ.Σ. της ΤΔΕ και αποφασίστηκε ομόφωνα από τους παρευρισκόμενους εργαζομένους η λήψη απεργιακών μέτρων.
Αφού γίνει συνεννόηση με τις υπόλοιπες ΤΔΕ Ν. Αττικής και το προεδρείο της ΕΤΕ θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξής τους.
Διακηρύσσουμε ομόφωνα και αμετάκλητα την απόφασή μας να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη διεκδίκηση και επίλυση των  Προβλημάτων μέσα από τις γραμμές της ΕΤΕ/ΔΕΗ.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Τ.Γ.Σ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δ.ΝΤΟΥΜΑΣ                                                       Φ.ΠΑΝΑΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News