Dei Energy News

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη": Δωρεάν ρεύμα σε ανέργους και σε συμπολίτες μας που πλήττονται απ΄την κρίση


ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤAΔΙ Ο ΛΑΟΣ
ΑΙΣΧΡΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Ø Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να λείπει από κανένα νοικοκυριό
Ø Η ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ρεύμα στα εξαθλιωμένα νοικοκυριά
Ø Να παρέχετε δωρεάν ρεύμα σε ανέργους που δεν έχουν κανένα άλλο εισόδημα
Ø Δήμοι και περιφέρειες είναι συνένοχοι  στην εξαθλίωση του λαού
Ø Κυβέρνηση κεφάλαιο Ε.Ε ΔΝΤ είναι οι κύριοι ένοχοι για τους νεκρούς από μαγκάλια και γκαζόλαμπες
Από το 2009 που το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο Ε.Ε, ΔΝΤ και ΕΚΤ με συμμάχους τις ελληνικές κυβερνήσεις αλλά και τους ανθρώπους τους στην τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισαν να επιτεθούν στα δικαιώματα και στην ίδια την ζωή του εργαζόμενου λαού μετράμε χιλιάδες θύματα από αυτοκτονίες και νεκρούς  ανθρώπους που δεν είχαν την πρόσβαση στο σύστημα υγείας, που πέθαναν από το κρύο στους δρόμους και τις πλατείες, βρέθηκαν πολλοί νεκροί στα ίδια τους τα σπίτια γιατί προσπάθησαν να ζεσταθούν με επικίνδυνα και θανατηφόρα όπως αποδείχτηκε μέσα. Κάηκαν ζωντανοί από κεριά γιατί η ΔΕΗ τους είχε κόψει το ρεύμα.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» εμμένει στις πάγιες και σταθερές θέσεις του που έχει εκφράσει και σε επιστολή προς το ΥΠΕΚΑ από τις αρχές του 2011
·       Το ηλεκτρικό ρεύμα όπως το νερό, το  τηλέφωνο κ.α είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα και δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι πόσο μάλλον στα εξαθλιωμένα νοικοκυριά λόγο ανεργίας και φτώχειας που οι ίδιοι οι κυβερνώντες δημιούργησαν
·       Η ΔΕΗ να προχωρήσει άμεσα στην επανασύνδεση των κομμένων παροχών πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.
·       Να πάρει πίσω τις υπέρογκες αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στα μικρομεσαία νοικοκυριά και το βάρος να το φορτώσει στα τιμολόγια υψηλής κατανάλωσης στις βιομηχανίες και στις πολυεθνικές.
·       Όσον αφορά τους ανέργους προτείνουμε να απαλλαγούν τελείως από την πληρωμή των λογαριασμών τη ΔΕΗ για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία και δεν έχουν άλλα εισοδήματα που να τους εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση
·       Ένα ακόμα μέτρο ανακούφισης θα ήταν να βγάλει η ΔΕΗ από τον λογαριασμό του ρεύματος όλες τις υπόλοιπες, εκτός ηλεκτρικού ρεύματος χρεώσεις όπως δημοτικά τέλη κλπ.

Αν δεν θέλει να έχει ζημιές δεν θα το καταφέρει με κομμένες παροχές από τα νοικοκυριά αλλά από την κατανάλωση ρεύματος από αυτές με χαμηλές χρεώσεις. Θα κερδίσει πολύ περισσότερα αν πάψει να χαρίζει σε ιδιώτες παραγώγους ρεύματος που σαν πιράνχας τρώνε την σάρκα της επιχείρησης. Να φροντίσει να πληρωθεί από τις κρατικές υπηρεσίες αλλά και τα κόμματα που  χρωστούν υπέρογκα ποσά σ’ αυτήν.
Σε όσους μέχρι σήμερα είναι υπέρ της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ και της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού τους προτείνουμε να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους  γιατί όλα αυτά γίνονται ποιο εύκολα από μια ΔΕΗ εθνικοποιημένη δημόσια 100%  στο κράτος.
Να σταματήσουν οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που στηρίζουν την κυβέρνηση να φορούν υποκριτικά μαύρες πλερέζες γιατί είναι αυτοί που συμφωνούν για το ξεπούλημα του νερού και των σκουπιδιών, απολύουν και στέλνουν κόσμο στην ανεργία, έχουν ανεβάσει τα δημοτικά τέλη στα ύψη και συντηρούν φόρους στο νερό όπως 80% επί της αξίας του. οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι.
Αν θέλει η κυβέρνηση να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα να αποσύρει τον φόρο από το πετρέλαιο θέρμανσης να μπορεί κάθε νοικοκυριό να ζεστάνει το κοκαλάκι του.
Ο λαός μπορεί να σωθεί από την καταστροφή με ταξικούς, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες να  διώξει την ελληνική κυβέρνηση των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, την τρόικα και όλους τους επικυρίαρχους να βγει από το βραχνά του ευρώ και να απεγκλωβιστεί από το σφαγείο της Ε.Ε.

Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Το γραφείο τύπου του ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News