Dei Energy News

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Το μεγάλο ψέμα για την ΔΕΗ και μια απίστευτη τροπολογία

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/FosPhotos
Δύο φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα μεταξύ τους με πρωταγωνιστές δύο φίλους από τα καινούργια, τους Παντελή Καψή και Σίμο Κεδίκογλου, επιβεβαιώνουν την υποψία μου για τη «σαπίλα» που υπάρχει στην πολιτική τους σκέψη. Του Χρήστου Γιαννούλη
Ο κ. Σίμος Κεδίκογλου είχε ανακοινώσει πομπωδώς ότι και οι άνεργοι του 2013 θα μπορούν με μία υπεύθυνη δήλωση, να εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Έλα όμως που η ΔΕΗ όχι μόνο δεν ξέρει τίποτε αλλά και δεν το δέχεται με τον πιο επίσημο τρόπο.
Υπέβαλα την αίτηση ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά. Ως άνεργος από το καλοκαίρι του 2013. Με παίρνουν ευγενικότατα από την ΔΕΗ και μου σκάνε το παραμύθι: Ξέρετε αν και είστε άνεργος του 2013 δεν μπορούμε να σας εντάξουμε γιατί ως εισοδηματικό κριτήριο θεωρούμε το εισόδημα του 2012.
Μα καλή μου κυρία το 2012 δεν ήμουν άνεργος. Το 2013 κατέστην άνεργος και μη δυνάμενος να εξυπηρετήσω τις οφειλές στην ΔΕΗ. Και όπως είπε ο εκπρόσωπος της καλής μας κυβέρνησης, δύνανται να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο και όσοι έχασαν την δουλειά τους το 2013. Πώς να πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια με βάση την δήλωση του 2012 ένας πολίτης που έχασε την δουλειά του το 2013; Δίκιο έχετε αλλά τι να κάνουμε; Απάντηση που αφοπλίζει και οπλίζει τον κλαυσίγελο για τις κυβερνητικές εξαγγελίες Κεδίκογλου. Ένα ακόμη ψέμα αμπαλαρισμένο με περίσιο θράσος. Και επί της ουσίας; Πάτε στο Μέγαρο Μαξίμου ή στον Αυτιά για να ενταχθείτε στο κοινωνικό τιμολόγιο όσοι χάσατε την δουλειά σας το 2013. Η ΔΕΗ δεν γνωρίζει τίποτε.
ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: Προληπτική αθώωση για αδικήματα που έχουν συντελεστεί δια νομοθετικής ρύθμισης. Ας μας βρει ο δεύτερος πρωταγωνιστής των ιστοριών μας, Παντελής Καψής, μία ευρωπαϊκή χώρα όπως αυτή που οραματίζεται και ο ίδιος στο Think Tank των 58, που θα αθωώνονται προκαταβολικά κυβερνητικοί αξιωματούχοι για αδικήματα που μπορεί και να έχουν συντελεστεί.
Αυτό προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση – άσχετη τροπολογία στο νόμο για τα ακίνητα, με την οποία απαλλάσσεται κάθε ποινικής και αστικής ευθύνης ο εκκαθαριστής της ΕΡΤ και σημερινός καναλάρχης της ΔΤ Γκίκας Μάναλης.
Απαλλάσσεται κάθε ευθύνης για την διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ που εξελίσσεται από το βράδυ της 11ης Ιουνίου και μέχρι σήμερα. Με καταγγελίες και ενστάσεις για συγκεκριμένα γεγονότα, παραλείψεις και αποφάσεις που δεν έχουν καν κριθεί σε νομικό και πολιτικό επίπεδο. 
Παρ όλα αυτά με την παρακάτω παράγραφο επιχειρείται η πλήρης απαλλαγή του από ευθύνες που μπορεί να εντοπιστούν σε μελλοντικό χρόνο:
ΑΡΘΡΟ 38 – ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3
«Ο ειδικός διαχειριστής (σ.σ Γκίκας Μάναλης) δεν υπέχει αστική, ποινική ή άλλη ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις που αφορούν στην ειδική διαχείριση».
Αλήθεια όλα αυτά αποπνέουν δημοκρατική, χρηστή, έντιμη, ευρωπαϊκή και σύγχρονη πολιτική και διοικητική πρακτική; Προληπτική απαλλαγή με τροπολογία στο νόμο περί ακινήτων; Έτσι ώστε η παρελκυστική ανοχή στην ανομία να παραμένει ακίνητη στην πολιτική συμπεριφορά αυτής της Κυβέρνησης; Και αυτοί οι άνθρωποι θα οικοδομήσουν την νέα σύγχρονη Ελλάδα; Ή την νέα αδέσμευτη και ανεξάρτητη ραδιοτηλεόραση;
Είχε πολύ δίκιο πρόσφατα ο Παντελής Καψής σε μία ανάρτηση του στο Facebook. Είχε γράψει ότι το «ψέμα είναι ανίκητο». Μάλλον επιχειρούσε για μία και τελευταία φορά, σκληρή αυτοκριτική για τον ίδιο και την κυβέρνηση που εκπροσωπεί και συμμετέχει με χαρά.

 http://tvxs.gr/news/ellada/megalo-psema-gia-tin-dei-kai-mia-apisteyti-tropologia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News