Dei Energy News

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Κεδίκογλου: "Παγώνει", δε σβήνεται, το χρέος των ευπαθών νοικοκυριών στη ΔΕΗ

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό.
Όπως εξήγησε ο κ. Κεδίκογλου, το χρέος των νοικοκυριών στα οποία θα επανασυνδεθεί το ρεύμα δεν θα σβηστεί, αλλά θα «παγώσει» για ένα εύλογο μακρινό χρονικό διάστημα και παράλληλα όποιος θελήσει θα μπορεί να κάνει διακανονισμό του χρέους του με ακόμη πιο ευνοϊκούς όρους.
Στο ΚΟΤ και οι άνεργοι του 2013
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι άνεργοι του 2013, αλλά και εκείνοι με μειωμένο εισόδημα εντός του 2013 θα μπορούν υποβάλλοντας μια σχετική υπεύθυνη δήλωση στη ΔΕΗ να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Επιπλέον, η κάθε περίπτωση θα εξετάζεται από τις σχετικές επιτροπές των δήμων.
Σε περίπτωση, όπως είπε, ψευδών δηλώσεων θα υπάρχουν συνέπειες. «Η ομπρέλα προστασίας θα καλύψει όσους πιστοποιηθούν. Δεν μπορούμε να δώσουμε δωρεάν ρεύμα παντού», υπογράμμισε.
Στα 0,50-1 ευρώ το χρόνο η επιβάρυνση στους λογαριασμούς
Αναφορικά με την επιβάρυνση που θα υπάρξει στους λογαριασμούς των υπόλοιπων καταναλωτών, επανέλαβε ότι το κόστος θα ανέλθει κατά μέσο όρο από 0,50 έως 1 ευρώ ετησίως.

 http://energypress.gr/news/reuma/Kedikogloy:-Pagwnei-den-sbhnetai-to-hreos-twn-eypathwn-noikokyriwn-sth-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News