Dei Energy News

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

«Μπλόκο» στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ!


Ενδοκυβερνητικές εμπλοκές προκαλεί (και) το νομοσχέδιο για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, καθώς το ΠΑΣΟΚ πιέζεται έντονα από συνδικάτα και συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο συγκυβερνών κόμμα, οπότε και θα απαιτηθεί μάλλον κύκλος εσωτερικών διαβουλεύσεων.
Όπως μαθαίνει το Euro2day.gr, οι πιέσεις που ασκούνται κατέληξαν, μέχρι στιγμής, στη μετάθεση εισαγωγής του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής προς το τέλος Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου προκειμένου να υπάρξει χρόνος για διαβουλεύσεις.
Ωστόσο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δύσκολα θα αποσπαστεί συναίνεση, καθώς συνδικαλιστές και σωματεία της ΔΕΗ από όλες τις παρατάξεις, αντιτίθενται πλήρως στην προοπτική ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος αποτελεί περιουσία της ΔΕΗ, την οποία, όπως αναφέρουν, θα υπερασπιστούν με όλα τα μέσα.
Θεωρείται δηλαδή ότι μία υποχώρηση από την πλευρά τους, θα ανοίξει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και της «μικρής ΔΕΗ», στην οποία σχεδιάζεται να μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία (μονάδες ηλεκτροπαραγωγής) της μητρικής εταιρείας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νομικοί των σωματείων εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ,ετοιμάζουν προσφυγή με τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, τα οποία θα καταθέσουν ταυτόχρονα με τη δημοσίευση από το ΤΑΙΠΕΔ της προκήρυξης του διαγωνισμού πώλησης του ΑΔΜΗΕ.
Με τον τρόπο αυτό εκτιμούν ότι θα μπλοκάρουν τη διαδικασία του διαγωνισμού για αρκετά μεγάλο διάστημα με την έκδοση προσωρινής διαταγής και έως ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, για την ουσία της υπόθεσης.
Αυτή δεν είναι άλλη, από τα δικαιώματα που έχουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ στην περιουσιακή βάση της επιχείρησης, σύμφωνα με όσα ορίζουν οι νόμοι 4491 του 1966 και 2773 του 1999 για το ασφαλιστικό του προσωπικού της ΔΕΗ.
Κατά τα άλλα, στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής τις προηγούμενες μέρες, ακούστηκαν οι γνωστές κορώνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δηλαδή θα ακυρώσει την πώληση του ΑΔΜΗΕ, αν και όποτε αυτή γίνει πραγματικότητα.
Παράλληλα βουλευτές της αντιπολίτευσης πρόβαλαν την ασχετοσύνη τους επιχειρηματολογώντας κατά της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, επειδή θα πλήξει τους δικαιούχους του... Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ (Ραχήλ Μακρή), ή επειδή θα παραδώσει στους ιδιώτες τα... υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου 
\(Αλέξης Μητρόπουλος).

 http://energypress.gr/news/reuma/Mihalh-Kaitantzidhs:-Mploko-sthn-idiwtikopoihsh-toy-ADMHE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News