Dei Energy News

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ξεκινώ την επιστολή μου όπως ακριβώς ξεκινά η ανακοίνωσή
σας:
Με έκπληξη διάβασα στην ανακοίνωση που εκδώσατε με ημερομηνία 20/1/2014 ότι όπως πληροφορηθήκατε από τα ΜΜΕ, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. προέτρεψα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να μην επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ γιατί δήθεν κινδυνεύουν από τους εργαζομένους. Επί αυτού του σημείου της ανακοίνωσή σας έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1.     Αγαπητοί κύριοι σας ρωτώ (γιατί αν μη τι άλλο είναι ατόπημα από τη μεριά σας να εκδίδετε ανακοίνωση με βάση δημοσιεύματα των ΜΜΕ όπως επικαλείσθε-πότε; που; ποιά;-χωρίς πρώτα να έχετε κάνει τον κόπο να διασταυρώσετε αν όλες αυτές οι αθλιότητες είναι αλήθεια ή όχι), διερευνήσετε την αλήθεια ή όχι των όσων ισχυρίζεστε ότι πληροφορηθήκατε, πριν γράψετε την ανακοίνωσή σας;
κ. Πρόεδρε, κ. Γραμματέα μια και γνωριζόμαστε, μια και είμαστε συνδικαλιστικά στελέχη, μια και έχουμε ο ένας το τηλέφωνο του άλλου, με πήρατε ποτέ τηλέφωνο και δεν σας απάντησα; Επιδιώξατε να συζητήσετε μαζί μου και δε με βρήκατε ή δεν ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά σας;
Το γεγονός ότι δεν κάνατε καν τον κόπο να με πάρετε έστω ένα τηλέφωνο (επαναλαμβάνω μιας και γνωριζόμαστε) για να δείτε αν ισχύουν τα όσα μου χρεώνετε ότι είπα, δεν θέλω να με οδηγήσει στη σκέψη ότι δεν χρειάζονταν γιατί το ζητούμενο ήταν να δημιουργηθεί αυτή η εικόνα. Ότι δηλαδή, προκειμένου να πείσω τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. να απορρίψουν την πρόσκληση της εργοδοσίας σας ισχυρίστηκα ότι κινδυνεύουμε από τους εργαζομένους. Προφανώς κάποιους θα τους βόλευε να έχω πει κάτι τέτοιο και πάνω εκεί να μπορούν νοσηροί εγκέφαλοι με διάφορες αθλιότητες να δημιουργήσουν μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

2.     Όπως παρατηρώ στην ανακοίνωσή σας (φαντάζομαι από λάθος), αποφεύγετε να κάνετε σαφές ότι η πρόσκληση επί της οποίας τοποθετήθηκα αρνητικά (όσον αφορά στην αποδοχή της) δεν ήταν από το σωματείο σας, δηλαδή τους εργαζομένους, αλλά από τη Διοίκηση της Εταιρίας και συγκεκριμένα από τον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο.
Οφείλω δε να προσθέσω, γιατί μπορεί να μη το  γνωρίζετε, ότι ήταν πρόσκληση ξενάγησης στο χώρο των εγκαταστάσεων και παροχής γεύματος εργασίας για ανταλλαγή απόψεων.

3.     Όσον αφορά τη δική σας πρόσκληση, η οποία για πρώτη φορά διατυπώνεται τώρα μέσα από την επιστολή σας, ως συνδικαλιστής που χρόνια τώρα μαζί με άλλους ΤΑΞΙΚΟΥΣ συνδικαλιστές είμαι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας, σας κάνω γνωστό ότι θα εισηγηθώ την αποδοχή της από τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.
Ταυτόχρονα σας κάνω γνωστό ότι προσωπικά, ανεξαρτήτως της απόφασης του Δ.Σ. θα ανταποκριθώ στο κάλεσμά σας την ώρα και την ημέρα που εσείς θα ορίσετε, προκειμένου να σας ενημερώσω διεξοδικά, αλλά και να ακούσω τις απόψεις σας για το θέμα της τιμολόγησης της εταιρίας στην οποία εργάζεστε.

Τέλος κλείνοντας αυτή την επιστολή, αν και ήδη έγινε σαφές για μια φορά ακόμη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, προς διάψευση των πηγών ενημέρωσης, σας επαναλαμβάνω ότι ουδέποτε θα διανοούμουν να επικαλεστώ ως λόγο για να μην ανταποκριθούμε ως Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. στο κάλεσμα του εργοδότη σας ότι κινδυνεύουμε από τους εργαζόμενους.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρω τα όσα είπα στο Δ.Σ. της εταιρίας επί του συγκεκριμένου θέματος:
«κ. πρόεδρε θέλω να πω δύο λόγια πάνω σε αυτό, στο αν πάμε ή δεν πάμε δηλαδή, αν ανταποκρινόμαστε ή όχι στην πρόσκληση του κ. Μυτιληναίου.
Εισαγωγικά, μια και έχουν τοποθετηθεί μια σειρά μέλη, θέλω να κάνω την εξής σημείωση: ο σεβασμός μου στο πρόσωπο όλων σας είναι απόλυτος, δεδομένος και αδιαμφισβήτητος. Για αυτό παρακαλώ πολύ τα όσα θα πω παρακάτω να μην εκληφθούν ως αμφισβήτηση του σεβασμού μου, που ξαναλέω είναι απόλυτος, δεδομένος και αδιαμφισβήτητος.
Τοποθετούμε επί του θέματος. Εγώ αγαπητοί Σύμβουλοι, τις προσκλήσεις αυτών που επιχειρούν να μου κλείσουν το σπίτι, αυτών που με ζημιώνουν καταφανώς και συνειδητά, χρησιμοποιώ αυτή τη φράση-θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω πιο σκληρή, αυτή που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα των όσων γίνονται σε βάρος μας- επανέρχομαι, τις προσκλήσεις αυτών που επιχειρούν να μου κλείσουν το σπίτι, αυτών που με ζημιώνουν καταφανώς και γιΆ αυτό πάω στα δικαστήρια, να προστατευθώ από αυτά που μου κάνουν, τις θεωρώ εμπαιγμό.
Συζητάω μαζί τους μόνο επιχειρησιακά, γιατί αυτό οφείλω να κάνω. Αλήθεια, θα πάμε εκεί σε γεύμα εργασίας να κάνουμε τι; Να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια και να ευχηθούμε ο ένας στον άλλο; Αλήθεια, τα ποτήρια στην υγειά ποιων θα τα τσουγκρίσουμε; Του κορόιδου της ΔΕΗ; Γιατί εν προκειμένω η ΔΕΗ είναι το κορόιδο και οι καταναλωτές. Εγώ δεν έρχομαι και δε θα ανταποκριθώ σε μια τέτοια πρόσκληση. Δεν έχω καμία δουλειά να πάω και αυτό εισηγούμαι στο Σώμα. Εδώ πάμε στα δικαστήρια. Μας καλείς και από πάνω τώρα να συζητήσουμε τι; Να μας κεράσεις, να μας ταϊσεις, να μας ποτίσεις; Να συζητήσουμε τι; Συζητούν οι Υπηρεσίες στα γραφεία της εταιρίας. Αν αυτό βγει προς τα έξω θα το «αρπάξουν» μια σειρά από εφημερίδες και θα λένε: «Μπήκαν στο πούλμαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. και πήγαν στον Αγιο Νικόλαο να φάνε ψάρι, δεν ξέρω τι, αστακό και να συζητήσουν τι; Εδώ κάνουμε προσπάθειες να δούμε τι θα γίνει με τα ¤109 εκ. που χάσαμε, που μας άρπαξαν μέσα από τα χέρια ξαφνικά και που από αυτό  θα είμαστε στο κόκκινο. Μας καλεί και από πάνω να πάμε εκεί;
Δεν είπα να μη συζητήσουμε. Δεν είπα να κόψουμε κάθε γέφυρα επικοινωνίας. Να συζητήσουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες στα γραφεία της εταιρίας μας».

 Νίκος Φωτόπουλος
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
     Εκπρόσωπος των εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News