Dei Energy News

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Κατά της ιδιωτικοποίησης ΑΔΜΗΕ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου


Ως «έγκλημα σε βάθος του ασφαλιστικού συστήματος της ΔΕΗ»
χαρακτηρίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ), την απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τον ΑΔΜΗΕ.
Σύμφωνα με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ιωάννη Μανιάτη αναφέρεται ότι:
«Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και το υπουργείο κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας χωρίς να σέβεται τίποτα πλέον με τροπολογία που κατέθεσαν και την οποία υπογράφουν οι κ. Στουρνάρας και κ. Βρούτσης (24/01/2014), επιχειρούν ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος της ΔΕΗ.
Πράξεις παράνομες προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης του δικτύου μεταφοράς, αλλά και της ΔΕΗ Α.Ε. όπως επίσης και του ΔΕΔΔΗΕ απαλλάσσοντας την ΔΕΗ Α.Ε από κάθε υποχρέωση της προς τους ασφαλισμένους της!!!
Με την περιουσία του ελληνικού λαού και τον ιδρώτα των ασφαλισμένων δεν έχει δικαίωμα να παίξει κανένας.
Και δεν φτάνει αυτό στο πλαίσιο της επιδίωξης των δανειστών, της τρόικας και της υποταγής της κυβέρνησης στις απαιτήσεις τους να εκχωρηθεί η δημόσια περιουσία και η ατομική ιδιοκτησία ( πλειστηριασμοί, φόροι στα ακίνητα) σε πάσης φύσεως εγχώρια και ξένα συμφέροντα, η κυβέρνηση προχωράει στην ιδιωτικοποίηση – εκποίησης της ΔΕΗ , που είναι πλέον στρατηγικής σημασίας επιχείρηση της χώρας.
Σκοπός της ύπαρξης του ΑΔΜΗΕ (Ν. 4001/2011) είναι να διαχειρίζεται, να λειτουργεί, να συντηρεί, να επεκτείνει και να ενισχύει το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενεργείας, ώστε να διασφαλίζεται ο εφοδιασμός της χώρας μας με ηλεκτρική ενέργεια με τρόπο ασφαλή , αποδοτικό και αξιόπιστο.
Ποιος είναι ο ΑΔΜΗΕ:
-Η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδας.
-Στρατηγική Εθνική Υποδομή. Θεμέλιο για την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια της Πατρίδας μας....


-Στρατηγική Εθνική Υποδομή για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη. Εξασφαλίζει τον απρόσκοπτο εφοδιασμό κάθε παραγωγικής δραστηριότητας με ηλεκτρικό ρεύμα.
-Βασικός συντελεστής διαμόρφωσης της τελικής τιμής κάθε προϊόντος και υπηρεσίας .
-Στρατηγική Εθνική Υποδομή, χτισμένη 60 χρόνια από τον ελληνικό λαό, για να διασφαλίζει την ηλεκτροδότηση του, την κοινωνική του ευημερία και τη συμμετοχή του στα αγαθά του σύγχρονου πολιτισμού.

Ο ΑΔΜΗΕ είναι μια πλήρως ανεξάρτητη και αυτοχρηματοδοτούμενη εταιρία, δεν επιδοτείται ούτε από την ΔΕΗ Α.Ε ούτε από το Ελληνικό Δημόσιο και η λειτουργία του δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τα οικονομικά μεγέθη του ΑΔΜΗΕ για το 2012:
- Ο ετήσιος κύκλος εργασιών του ανήλθε σε 1,94 δισ. ευρώ.
- Οι επενδύσεις του πρόσφεραν στη χειμαζόμενη εθνική οικονομία 103,7 εκατ.
- Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) ανήλθαν σε 114,1 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 25 εκατ.

Η εμπορική αξία των παγίων και της πληθώρας του πανάκριβου εξοπλισμού που αξιοποιεί εκτιμάται σε τρέχουσες τιμές περισσότερο από 86 δισ. ευρώ.
Η γνωστή από τη συμβολή της στη χρεωκοπία της χώρας μας Goldman Sachs, άνοιξε ήδη από 16/10 το χορό της απαξίωσης εκτιμώντας ότι «η θυγατρική εταιρία της ΑΔΜΗΕ της ΔΕΗ θα πουληθεί υποτιμημένη, στα 700 εκατ. ευρώ, έναντι χρηματιστηριακής αξίας 1,2 δισ. ευρώ».
Σε αυτή τη βάση αναλαμβάνεται από τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού η ευθύνη να εκποιηθεί το 66% του ΑΔΜΗΕ, αναλογικά , έναντι 330-380 εκατ. Πρακτικά ο δυνητικός αγοραστής θα κληθεί να καταβάλει μόλις 330-380 εκατ. «ψίχουλα», όταν ο ΑΔΜΗΕ δαπανά κάθε χρόνο περί τα 100 εκατ. Ευρώ σε επενδύσεις επέκτασης και συντήρησης του δικτύου του μόνο για το2013 προβλέπονται σταθερά έσοδα 260-300 εκατ. ευρώ από τη διαχείριση του δικτύου και ετήσια κέρδη 116 εκατ. ευρώ (προϋπολογισμός ΑΔΜΗΕ για τα κέρδη του 2013).
Τα Δίκτυα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ ανήκει στον Ελληνικό λαό.
ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ.
Ο εθνικός πλούτος και οι δημόσιες υποδομές δεν βγαίνουν στο σφυρί. Όλοι πρέπει να παλέψουμε για να μην ξεπουληθεί η χώρα και ο λαός μας».

 http://energypress.gr/news/reuma/Kata-ths-idiwtikopoihsh-ADMHE-to-Ergatoypallhliko-Kentro-Hrakleioy



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News