Dei Energy News

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΙΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ

Συναδέλφισσες, - φοι,
Γνωρίζοντας την κρισιμότητα του θέματος, τόσο για τον Όμιλο ΔΕΗ Α.Ε. όσο και για τον ίδιο τον ΑΔΜΗΕ Α.Ε., αλλά και τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές, από κοινού ως εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. της 7/1/2014 ζητήσαμε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρο Ζερβό στο επόμενο Δ.Σ. να γίνει διεξοδική ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ Α.Ε.
Πράγματι ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας, ο Πρόεδρος προέταξε ως θέμα στο επόμενο Δ.Σ. της 14.01.2014 την ενημέρωση των Συμβούλων.
Το πρώτο για το οποίο μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος είναι ότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή δεν είναι παρά η τροποποίηση σε ορισμένα σημεία της μιας ήδη ειλημμένης και ψηφισμένης από το Υπουργικό Συμβούλιο απόφασης.
Σε αυτή τη φάση θα ψηφισθεί στην βουλή η πλήρης ανεξαρτητοποίηση και ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ παρά του ότι έως τώρα αυτό είχε επιτευχθεί με το μοντέλο Ι.Τ.Ο.
Σε επόμενη και σε κοντινό χρόνο φάση ως υλοποίηση του νέου νόμου θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για την πώληση του ΑΔΜΗΕ σε συγκεκριμένο μειοδότη.
Ταυτοχρόνως μας έγινε γνωστό ότι η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανεύρεση αγοραστή-πλειοδότη μετά την ψήφιση του νόμου θα γίνει με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.
Στη συνέχεια μας έκανε γνωστό ότι την τελική απόφαση για την πώληση του ΑΔΜΗΕ (δηλαδή την απόφαση για το εύλογο του τιμήματος) θα ζητήσει να την πάρει η Γενική Συνέλευση των μετόχων και όχι το Δ.Σ. της ΔΕΗ.
Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, η δική μας θέση ήταν ότι ανεξάρτητα από το τι θέλει, επιδιώκει και το τι θα ψηφίσει τελικά (αν τα καταφέρει) η βουλή των Ελλήνων, η ΔΕΗ Α.Ε. πρέπει να αρνηθεί να ταυτισθεί με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, της Τρόικας και των συμφερόντων.
Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων με απόλυτη σαφήνεια για μια φορά ακόμη, κάναμε γνωστό ότι δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε σε καμία περίπτωση στην υλοποίηση των σχεδίων εκποίησης της ΔΕΗ Α.Ε. και των θυγατρικών της.
Προς τούτο μαζί με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε. θα αναπτύξουμε κάθε δράση και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο.

 
Συναδελφικά

Καραλευθέρης Παντελής                                                   
 
Φωτόπουλος Νίκος
 
Μέλη Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
                      Εκπρόσωποι των εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News