Dei Energy News

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΣΚΕ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ:Μας ενδιαφέρει μία νέα ΓΕΝΟΠ με προοπτική, με νέες αρχές και προτάγματα



 Αίσθηση προκάλεσε, η εγρήγορση που επέδειξε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να συγκροτηθεί σε
σώμα, μία μέρα μετά την ψήφιση του κατάπτυστου νομοσχεδίου που αφορά  το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ.
Άραγε γιατί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και όχι πριν, όταν μάλιστα είχαμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατά της πώλησης του ΑΔΜΗΕ, με αποτέλεσμα το συντονιστικό ρόλο της δράσης ενάντια στην πώληση να αναλάβουν με επιτυχία τα σωματεία.
Πέραν όλων των άλλων η δική μας θέση παραμένει σταθερά η ίδια, δηλαδή αυτή που εκφράστηκε μετά το εκλογικό συνέδριο της ΓΕΝΟΠ και είναι αναλογικό προεδρείο. 
Δυστυχώς όμως, η τότε ηγεσία της ΓΕΝΟΠ, επέλεξε τον αποκλεισμό μας από την συγκρότηση του προεδρείου για να οδηγηθεί η Ομοσπονδία στην σημερινή κατάσταση. Ας  αναλάβουν τις προσωπικές τους ευθύνες, γιατί αν και οδήγησαν νωρίτερα την Ομοσπονδία σε συνέδριο ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα κατά της πώλησης του Ομίλου ΔΕΗ, αντί για οργάνωση και συστράτευση κατάφεραν να την διαλύσουν.
Ως εκ τούτου δεν συμμετέχουμε σε μία συγκρότηση περιστασιακή, ενώ η συμμετοχή στελέχους του ψηφοδελτίου μας στην εκτελεστική επιτροπή είναι προσωπική επιλογή και όχι απόφαση του ψηφοδελτίου μας.
Είναι φανερό ότι πρωτίστως μας ενδιαφέρει μία νέα ΓΕΝΟΠ με προοπτική, με νέες αρχές και προτάγματα, ικανή να πρωτοστατήσει σήμερα που διαλύεται η ΔΕΗ και τίθεται οι θέσεις εργασίας σε επισφαλή θέση. Για να συμβεί αυτό απαιτείται μία εκ βάθρων και εκ βαθέων ανανέωση της συνδικαλιστικής συμπεριφοράς, η οποία πρέπει να είναι απαλλαγμένη από νοοτροπίες και λειτουργίες του παρελθόντος που είχαν ως αποτέλεσμα την στοχοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ.  Απαιτείται σήμερα η κραταιά ΓΕΝΟΠ, να δώσει νέα προοπτική, να πείσει, να ενώσει και να μην απομονώσει. Σε μία τέτοια προσπάθεια θα είμαστε αρωγοί για να έχουμε μέλλον και προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News