Dei Energy News

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

«Κι άλλο αίμα στα Ορυχεία»

Ακόμα ένας συνάδελφος νεκρός στο χώρο εργασίας
Κυβέρνηση και Τρόικα οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος
Τεράστιες οι ευθύνες διεύθυνσης ΔΕΗ και ΛΚΔΜ


Ακόμα ένα συνάδελφος έπεσε νεκρός σε ώρα εργασίας στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα μακραίνοντας τραγικά τον κατάλογο των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων (εργοδοτικές δολοφονίες τα περισσότερα).

Ο συνάδελφος Μ.Ν. 56 χρονών που εργαζόταν στον Τομέα Περιβάλλοντος του Λιγνιτικού Κέντρου Δ. Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) της ΔΕΗ, βρέθηκε πνιγμένος σε τεχνητή λίμνη της ΔΕΗ σε χώρο αποκατάστασης εδαφών στην προσπάθειά του, σύμφωνα με πληροφορίες, να σπρώξει στη λίμνη πλωτή κατασκευή.
Τα τελευταία χρόνια η έλλειψη προσωπικού στα Ορυχεία (σε υλοποίηση των μνημονίων για απαγόρευση των προσλήψεων) δημιουργεί τεράστια προβλήματα και αμέτρητους κινδύνους για πρόκληση σοβαρών εργατικών ατυχημάτων αφού οι συνάδελφοι καλούνται ακόμα και μόνοι τους να εκτελέσουν εργασίες όπου απαιτείται πολλαπλάσιος αριθμός εργαζομένων κάτω από ασφυκτικές χρονικές και εργοδοτικές πιέσεις.
Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος αλλά από όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
Γιατί ο συνάδελφος ήταν μόνος του σ αυτόν τον επικίνδυνο χώρο εργασίας; Αν ήταν ένας ακόμα συνάδελφος δε θα είχαμε αποφύγει αυτή την τραγική απώλεια μιας ακόμα ανθρώπινης ζωής;
Οι τεχνητές λίμνες στο ΛΚΔΜ δεν πρέπει να είναι περιφραγμένες και να τηρούνται στοιχειωδώς μέτρα αποφυγής ατυχημάτων;

Δυστυχώς το συνδικάτο μας επιβεβαιώνεται για την εμμονή που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα (όπως εκφράστηκε μέσα από πολλαπλές δράσεις που αναπτύξαμε για το θέμα) στη λήψη μέτρων ασφαλείας και στη σωστή και επαρκή στελέχωση των συνεργείων και των πληρωμάτων του εξοπλισμού.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου και απαιτούμε από κυβέρνηση και ΔΕΗ:
Άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων, Εδώ και τώρα νόμιμη και επαρκή στελέχωση όλων των τομέων, των συνεργείων, του πάγιου και βοηθητικού εξοπλισμού.
Επαρκή μέτρα ασφάλειας, δημιουργία και λειτουργία των Επιτροπών γιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, έλεγχος από τη ΔΕΗ και των ελεγκτικών μηχανισμών για τη σωστή τήρηση των κανονισμών

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News