Dei Energy News

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τα πάνω κάτω φέρνει το ΠΕΔΥ στους ασφαλισμένους: Πως θα βρίσκουν γιατρό




Τα πάνω κάτω φέρνει το ΠΕΔΥ του Άδωνι στους ασφαλισμένους: 
 Πως θα βρίσκουν γιατρό ''Σάρκα και οστά'' αναμένεται να πάρει το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) στις 18 Μαρτίου.
Τι θα αλλάξει στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων Στο ΠΕΔΥ στο οποίο θα εξυπηρετούνται περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι θα διαθέτει Κέντρα Υγείας τα οποία θα λειτουργούν με βάση το νομοσχέδιο 24ωρες το 24ωρο επί 7 ημέρες. 
Κέντρα Υγείας τα οποία θα πραγματοποιούν και εφημερίες μαζί με τα νοσοκομεία έως ότου εκδοθούν οι αποφάσεις για το πώς θα λειτουργούν στο νέο σύστημα. Οικογενειακός γιατρός Θεσπίζεται ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού τον οποίο θα αποτελούν γενικοί γιατροί, παθολόγοι και παιδίατροι. Κάθε ασφαλισμένος θα πρέπει να επιλέγει τον οικογενειακό του γιατρό τον οποίο μπορεί μόνο μία φορά να αλλάξει μέσα στη διάρκεια του χρόνου. Οι οικογενειακοι γιατροί θα εξυπηρετούν τους ασθενείς στα ιατρεία τους ή και κατ’ οικον ενώ θα έχουν υποχρέωση να δημιουργήσουν ηλεκτρονικο φάκελο για τον καθένα.
 Ωστόσο ο αριθμός των οικογενειακών γιατρών ανά περιοχή δεν ορίζεται μέσα στο νομοσχέδιο κάτι που θα πράξει ο υπουργός υγείας με απόφασή του μετά την ψήφιση του νόμου. Ο οικογενειακός γιατρός θα παραπέμπει με παραπεμπτικό του τους ασφαλισμένους για περαιτέρω εξετάσεις ή για νοσηλεία όταν πρόκειται για προληπτικούς λόγους. 
Η πρόσβαση σε εξειδικευμένους γιατρούς ισχύει κανονικά για όλους τους ασφαλισμένους σύμφωνα με τις διευκρινήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.

 http://www.iatropedia.gr/articles/read/5951

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News