Dei Energy News

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ENΩΣΗ: ΔΕΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ….



Δυστυχώς η συγκυβέρνηση απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι
υπηρέτης των μεγάλων συμφερόντων και μόνο.
Στη γενική συνέλευση των μετόχων που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 2014 με θέμα την τιμολόγηση της βιομηχανίας αποφασίστηκαν κλιμακωτές εκπτώσεις ανάλογα με τον όγκο της κατανάλωσης όπως :
-      10% για όλες τις βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης.
-       επιπλέον 10% σε όσες επιχειρήσεις καταναλώνουν κάτω από 1000 γιγαβατόρες (GWH) το χρόνο.
-       Έκπτωση 25% στα τιμολόγια που ισχύουν τις νυχτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.
Η  συγκυβέρνηση στην μακροχρόνια διαμάχη της ΔΕΗ με την ΑτΕ (Αλουμίνιο της Ελλάδος), αναφορικά με την τιμή πώλησης της ενέργειας όχι μόνο δεν πίεσε να πληρώσει το υπέρογκο χρέος των εκατομμυρίων ευρώ η ΑτΕ προς την ΔΕΗ, αντιθέτως έφτασε στη σημερινή απόφαση, που προφανώς επεδίωκε η εταιρία της Αλουμίνιον.
Δεν μπορείτε κύριοι της συγκυβέρνησης να υποχρεώνετε τη ΔΕΗ να πουλά 40,7 ευρώ ανά μεγαβατόρα όταν η τιμή κόστους παραγωγής των λιγνιτικών μονάδων είναι 56,7 ευρώ ανά μεγαβατόρα.
Ας μας πείτε όλοι εσείς οι δήθεν οικονομολόγοι πως μία επιχείρηση όταν πουλά το προϊόν που παράγει  κάτω του κόστους πως θα είναι βιώσιμη;;;;;;;;;;; 
Ας μας πουν οι συγκυβερνώντες πως μπορεί η ΔΕΗ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Ας μας πουν  οι συγκυβερνώντες πως η ΔΕΗ θα μπορέσει να κατασκευάσει την Πτολεμαίδα V μετά τη σημερινή απόφαση βόμβα που πήρε όπου καθημερινά θα μπαίνει μέσα με τελική κατάληξη την κατάρρευση της.
Το Σωματείο ΕΝΩΣΗ καταγγέλλει την απόφαση αυτή και καθιστά υπευθύνους για το μέλλον της επιχείρησης την συγκυβέρνηση και συνυπεύθυνους τους βουλευτές των ενεργειακών κέντρων, που με τη σιωπή τους και την ανοχή τους στηρίζουν την απόφαση του βασικού μετόχου.
Κύριοι της συγκυβέρνησης με την πολιτική των τελευταίων ετών και του μη ενεργειακού σχεδιασμού, το μόνο που καταφέρατε είναι να οδηγήσετε τη ΔΕΗ στη πτώχευση εξού και τα χρέη προς αυτή που φτάνουν στο 1,5 δις ευρώ, δηλαδή όσο στοιχίζει η Πτολεμαίδα V και κάτι παραπάνω.
Δυστυχώς εκείνοι που θα πληρώσουν το λογαριασμό για τα δικά σας δώρα θα είναι και πάλι οι καταναλωτές (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι), όπου κανονικά αυτούς θα έπρεπε να επιδοτήσετε.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη Δεν Ακούει…            
Η Ελληνική Δικαιοσύνη Δεν Βλέπει….

                                                                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                         ΕΝΩΣΗ


Υ.Γ. Να στηριχθεί η Ελληνική Βιομηχανία όχι όμως σε βάρος της ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News