Dei Energy News

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Στους 534.800 οι καταναλωτές που εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Τους 534.800 φτάνουν οι καταναλωτές, που ως τις 31 Δεκεμβρίου
του 2013, είχαν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
Ο αριθμός αυτός προέκυψε από τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, που μεταβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασημάκης Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και από το οποίο προκύπτει ότι οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι, αλλά για διάφορους λόγους δεν έχουν υποβάλει αιτήσεις.
«Αποτελεί στόχο, όχι μόνο να ενταχθούν περισσότεροι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, αλλά και να εντοπιστούν οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη για επανασύνδεση του ρεύματος» τόνισε στη Βουλή ο κ. Παπαγεωργίου και, όπως ανέφερε, για τον σκοπό αυτόν υπάρχει συνδρομή από τις κοινωνικές δομές των δήμων και της Εκκλησίας, και μέσα από τη συγκρότηση επιτροπών, να αντιμετωπίζονται θέματα εκτάκτων κοινωνικών αναγκών που σχετίζονται με την ηλεκτροδότηση και να επιλύονται σε τοπικό επίπεδο.
Όπως αναφέρεται και στο έγγραφο, εντατικοποιείται η ενημέρωση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, καθώς υπάρχουν δικαιούχοι που για διάφορους λόγους δεν έχουν καταθέσει αιτήσεις, ενώ η υπό έκδοση νέα υπουργική απόφαση αποσκοπεί στην άμεση ένταξη ευπαθών ομάδων καταναλωτών στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

 http://energypress.gr/news/reuma/Stoys-534.800-oi-katanalwtes-poy-entahthhkan-sto-KOT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News