Dei Energy News

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ελληνικά Καλώδια και ABB επιλέχθηκαν για τη διασύνδεση των Κυκλάδων

Τα Ελληνικά Καλώδια και η ABB είναι οι οίκοι που επιλέχθηκαν
για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας (υποέργα Β και Δ), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς.
Για το έργο των υπόγειων και υποβρύχιων καλωδιακών διασυνδέσεων μειοδότρια εταιρεία αναδείχθηκαν τα Ελληνικά Καλώδια (υπόγειες και υποβρύχιες καλωδιακές διασυνδέσεις 150 kV Τήνου - Σύρου, Σύρου - Μυκόνου, Σύρου - Πάρου και Τερματικό καλωδίων 150 kV στην Τήνο).
Ενώ, για το υποέργο που αφορά στο συγκρότημα αντιστάθμισης έργου ισχύος SVC στη Σύρο μειοδότρια εταιρεία είναι η σύμπραξη εταιρειών ABB ΑΕ - ΑΒΒ ΑΒ.
Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, η υπογραφή των συμβάσεων με τους εν λόγω οίκους θα γίνει ύστερα από τον προσυμβατικό έλεγχο που απαιτείται από το Ελεγκτικό Συμβούλιο.
Όπως σημειώνει ο Διαχειριστής, σύντομα θα ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα των άλλων διαγωνιστικών διαδικασιών για τις ομάδες Α και Γ (υπόγεια και υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση 150 kV Λαυρίου - Σύρου και Υ/Σ Ζεύξης 150 kV στο Λαύριο, υπαίθριες διατάξεις σύνδεσης με το ΚΥΤ 400 kV Λαυρίου καθώς και 3 Y/Σ Υποβιβασμού 150 kV/ΜΤ στις νήσους Σύρο - Πάρο - Μύκονο).
Σημειώνεται ότι για το έργο Β είχαν καταθέσει προσφορές η Ελληνικά Καλώδια και η Prysmian Group, ενώ για το έργο Δ οι ABB και ELECTROMEC.

 http://www.energypress.gr/news/reuma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News