Dei Energy News

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ/Νότιου Πεδίου:Άμεση απόσυρση των παλαιών οχημάτων από τη Διοίκηση




Συνάδελφοι
Με αφορμή το σοβαρό ατύχημα (που θα μπορούσε
να είναι και θανατηφόρο) με όχημα Unimog που βρέθηκε  στο κενό και σημειώθηκε στις 19 Μαρτίου στο Ορυχείο μας, ερχόμαστε να θυμίσουμε το πόσο ευάλωτοι και εκτεθειμένοι είναι οι συνάδελφοί μας που δουλεύουν υπό τις συνθήκες που κάθε φορά περιγράφουμε (και με τα μέσα που αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν) αλλά και το πόσο μεγάλες είναι οι ευθύνες της Διοίκησης της ΔΕΗ που –καθώς φαίνεται- δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα (της αντικατάστασης και απόσυρσης των παλιών οχημάτων) παρά τις οχλήσεις μας σε καθημερινή βάση.
Την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετά από τα αυτοκίνητα με τα οποία  κινούνται οι συνάδελφοι στο Ορυχείο την έχουμε περιγράψει πολλές φορές και την έχουμε καταγγείλει άλλες τόσες.
Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι κινητοποιήσεις σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, σε μία προσπάθεια να απαιτήσουμε την απόσυρση των παλαιών και επικίνδυνων οχημάτων καθώς και την αγορά καινούριων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε όσες κινητοποιήσεις κάναμε σχετικώς     καταφέραμε να αποσυρθούν τα επίμαχα οχήματα.
Δυστυχώς όμως το πρόβλημα παραμένει και δυστυχώς το πρόβλημα αυτό (όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος) έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές.
Σημειώνουμε (αν και είναι γνωστό) ότι η κατάσταση αυτών των αυτοκινήτων δεν διορθώνεται ούτε με τις συντηρήσεις που γίνονται αφού μετά από μερικές και μόνο ημέρες εμφανίζουν τα ίδια προβλήματα λόγω της παλαιότητας.
Συνάδελφοι
Όταν κρίνετε ότι τα μέσα τα οποία πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε την δουλειά σας (οχήματα, εργαλεία κοκ) δεν πληρούν τις προϋποθέσεις  και  καθίστανται επικίνδυνα για την υγεία και την ασφάλειά σας, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, να μην τα χρησιμοποιείτε και αν πιέζεστε από την Ιεραρχία να επικοινωνείτε με τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ προκειμένου να τους κάνετε γνώστες τις κατάστασης ώστε να καταστεί εφικτό, με τις ανάλογες παρεμβάσεις, να προληφθούν δυσάρεστες καταστάσεις και να λυθούν τα ζητήματα.
Περαιτέρω για άλλη μία φορά ζητάμε από την Διοίκηση  να μεριμνήσει για την απόσυρση των αυτοκινήτων που δεν επιδέχονται επιδιόρθωση καθώς και την επισκευή όσων μπορούν να είναι ασφαλή μετά από μηχανολογικές ή άλλες παρεμβάσεις.
Τέλος, κανένας συνάδελφος δε θα πρέπει να χειρίζεται ή να οδηγεί μηχανήματα της επιχείρησης χωρίς την εκ του Νόμου απαιτούμενη άδεια ενώ η Διοίκηση –από την πλευρά της- δε θα πρέπει να αναθέτει εργασίες (που απαιτούν  χειρισμό μηχανημάτων) σε εργαζόμενους που δεν έχουν την απαιτούμενη εκ του νόμου άδεια καθώς σε περίπτωση ατυχήματος φέρει καίρια την ευθύνη.
Με δεδομένο ότι πρόσφατα παραλήφθηκαν νέα οχήματα στο ΛΚΔΜ κρίνεται σκόπιμη η άμεση απόσυρση των παλαιών οχημάτων από τη Διοίκηση. Σε διαφορετική περίπτωση ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα αντιδράσει ανάλογα.


Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News