Dei Energy News

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Μείωση του ενεργειακού κόστους αλλά χωρίς επιβάρυνση της ΔΕΗ

Την ανάγκη μείωσης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς επιβάρυνση της ΔΕΗ υπογραμμίζει ο Θανάσης Πετράκος, σε επίκαιρη ερώτησή του προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομικών. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση ελέγχει το 70% του κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να πληροφορηθεί εάν θα παρέμβει ώστε να μπορεί να δοθεί δωρεάν ρεύμα στου δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου και φθηνή ηλεκτρική ενέργεια στην βιομηχανία, χωρίς να επιβαρυνθεί ανάλογα η ΔΕΗ. Ρωτά ακόμη γιατί η κυβέρνηση προχωρά στη μείωση του κόστους ενέργειας στην βιομηχανία χωρίς να απαιτείται μια σειρά από δεσμεύσεις όπως άρση των διαθεσιμοτήτων και διακοπή της διαδικασίας των επικείμενων ομαδικών απολύσεων, καμία απόλυση στο μέλλον, καμία μείωση των μισθών και επιδομάτων των εργαζομένων, αύξηση των θέσεων εργασίας.
"Η κυβέρνηση παγιδευμένη στους νεοφιλελεύθερους δογματισμούς για απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και στις μνημονιακές της υποχρεώσεις έχει εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση των τιμών στο ρεύμα που έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση τα νοικοκυριά καθότι σημαντικό μέρος αυτών βιώνει την ενεργειακή φτώχεια και έχει μειώσει και την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας" επισημαίνει ο Θ. Πετράκος.
"Για να μειωθεί η τιμή του ρεύματος απαιτείται μείωση του κόστους παραγωγής ρεύματος γιατί διαφορετικά η ΔΕΗ θα αντιμετωπίσει προβλήματα βιωσιμότητας και η χώρα θα χάσει την ενεργειακή της ασφάλεια. Οι λύσεις που υιοθετεί κατά καιρούς η κυβέρνηση έχουν αποσπασματικό χαρακτήρα και επιδεινώνουν το πρόβλημα. Η μείωση του κόστους ενέργειας είναι αναγκαία και δυνατή, ώστε τα νοικοκυριά που είναι στο ΚΟΤ να έχουν δωρεάν 3600 KWH ανά έτος και η βιομηχανία φθηνό ρεύμα αρκεί να ακολουθηθεί μια ριζικά διαφορετική ενεργειακή πολιτική" τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 http://www.energypress.gr/news/reuma/SYRIZA:-Meiwsh-toy-energeiakoy-kostoys-alla-hwris-epibarynsh-ths-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News