Dei Energy News

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Σ.Ε. Ανεξάρτητων Ελλήνων Δ. Μακεδονίας: “Με την υπερηφάνεια που χαρακτηρίζει τους Μακεδόνες να αποτρέψουμε την απαξίωση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ”

Η ανίερη συμμαχία Σαμαρά, Βενιζέλου συνεχίζει το καταστροφικό έργο της αποδόμησης
της χώρας και της παράδοσής της στους δανειστές και στα συμφέροντα των εθνικών εργολάβων – αφεντικών ΜΜΕ που την στηρίζουν, δίνοντας στους υπουργούς και τους βουλευτές της καθημερινά στασίδι για να προπαγανδίζουν την εξαθλίωση των Ελλήνων και να δείχνουν στον Τόμσεν, την Μέρκελ και τον Σόιμπλε πόσο καλοί και πιστοί υπηρέτες είναι. Μετά την εκποίηση του ΑΔΜΗΕ, τώρα ξεπουλά και τη ΔΕΗ, την οποία την σπάει σε μια «Μικρή ΔΕΗ» που στην ουσία με τις μονάδες που μεταφέρει στην νέα εταιρία θα είναι η «Μεγάλη ΔΕΗ».
     Κρυπτόμενοι  πίσω από τη δήθεν ενίσχυση του ανταγωνισμού και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία έχει επέλθει ήδη, η ΝΔ των μεγαλόστομων εξαγγελιών, των σίριαλ του Ζαππείου και των 18 σημείων επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα  προχωρά στο αρχικό σχέδιο του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», της παραχώρησης έναντι αγνώστου τιμήματος (πληροφορίες μιλούν για 1 δις ευρώ) των λιγνιτικών σταθμών, των λιγνιτορυχείων και των ποταμιών, μαζί με το σύνολο του προσωπικού, αλλά και του ανάλογου πελατολογίου (εξαιρώντας τα νησιά γιατί θα έχουν υψηλό κόστος μεταφοράς), άκουσον, άκουσον, ώστε να έχουν άμεσα κέρδος τα νέα αφεντικά.

     Ενώ είναι πανθομολογούμενο από το σύνολο των  φορέων της περιοχής, πολιτικούς (ακόμη και της ίδιας της συγκυβέρνησης), αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστικούς και εκκλησιαστικούς (συγχαίρουμε και υποκλινόμαστε με ευλάβεια στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο για την πρωτοβουλία της επιστολής του και της εναντίωσής του στην πώληση της ΔΕΗ) αλλά και των πολιτών και εργαζόμενων, ότι οι μονάδες οι οποίες εκχωρούνται από την Δυτική Μακεδονία πλήττουν την περιοχή βάναυσα και την καθιστούν πλέον ως γκρίζα ζώνη της Ελληνικής επικράτειας, εξαρτώμενη αποκλειστικά από τους ιδιώτες οι όποιοι θα ελέγχουν πλήρως την περιοχή και την παραγόμενη υπεραξία του σημαντικού αγαθού του ρεύματος, το οποίο στηρίζει  τόσο την τοπική κοινωνία όσο και την οικονομία της χώρας.
Αυτοί προχωρούν και μετά την διαβούλευση καταθέτουν το νομοσχέδιο στην βουλή χωρίς να απαντήσουν στα ερωτήματα τα οποία εγείρονται.
 
Αλήθεια ευφυέστατοι εμπνευστές-πολιτικοί του σχεδίου «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας»:
  • Μπορεί να αποτιμηθεί οικονομικά μια τέτοια εθνικής σημασίας επιχείρηση σαν την ΔΕΗ η οποία δίνει ενεργειακή ανεξαρτησία στην χώρα, παροχές κοινωνικού τιμολογίου, επανασύνδεσης του ρεύματος στους Έλληνες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά αυτή την εποχή και άλλες πολλές δυνατότητες
  • Μπορεί να αποτιμηθεί οικονομικά πόσο κοστίζουν τα λιγνιτικά κοιτάσματα, τα οποία  δίνονται ως προίκα των σταθμών;
  • Μπορεί να αποτιμηθεί οικονομικά πόσο κοστίζουν τα νερά και τι συνέπειες θα έχουν οι κοινωνίες που εξαρτώνται από αυτά; (Ύδρευση, αγροτικές δραστηριότητες κ.α.)
ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!!
Όχι γιατί το λέμε εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά γιατί όλα τα παραπάνω είναι η πηγή ζωής για το αύριο της χώρας και των παιδιών της.  Συνεπώς, όπως δεν μπορείς να κοστολογήσεις πόσο αξίζει μια ζωή έτσι λοιπόν δεν μπορείς να κοστολογήσεις και πόσο αξίζει η ΔΕΗ.
     Οι συντονιστικές επιτροπές Δυτικής Μακεδονίας  των Ανεξαρτήτων Ελλήνων  δηλώνουμε την αντίθεση μας στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και της ΔΕΗ και όπως κάναμε και στην περίπτωση του ΑΔΜΗΕ, μαζί με τον Πρόεδρο μας Πάνο Καμμένο, τους βουλευτές και τα στελέχη μας θα είμαστε παρόντες και σε αυτόν τον αγώνα, όπου επιλεγεί αυτός από τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία να δοθεί και με όποιο τρόπο.
      Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να περάσει αυτό το σχέδιο, το οποίο δεν θα πλήξει μόνο την Φλώρινα και την Κοζάνη, αλλά όλη την Ελλάδα.
 
      Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να «πάρει ο αέρας» την Ελληνική σημαία και από την ακριτική Φλώρινα και να δημιουργήσουμε νέες γκρίζες ζώνες χάριν του πλουτισμού των φίλων των Σαμαρά –Βενιζέλου.
     Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και αγωνιζόμαστε για την «λευτεριά» της πατρίδας μας από τα δεσμά των μνημονίων και της συγκυβέρνησης των υποτακτικών. Σε αντίθεση με άλλους που δηλώνουν υπερήφανοι που ανήκουν στους πολιτικούς σχηματισμούς της συγκυβέρνησης που ξεπουλά τα ασημικά της χώρας για να συνεχίσει να είναι στην εξουσία βολεύοντας τα δικά της υπερήφανα και πρόθυμα παιδιά.
   Χθες ήταν οι αυτοκινητόδρομοι, ο ΟΠΑΠ, σήμερα παίρνουν σειρά το Ελληνικό και η ΔΕΗ. Αύριο, σειρά έχουν τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι σιδηρόδρομοι, τα νερά.
    Δεν πρόκειται να σταματήσουν γιατί εκτελούν διατεταγμένη αποστολή των αφεντικών και προστατών τους.
Αυτός που μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδιά τους είναι μόνο ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Κινητοποίηση Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δ. Μακεδονίας στον ΑΗΣ Φιλώτα Αμυνταίου

Στο πλαίσιο διαφόρων δράσεων που έχουν προγραματιστεί από τις Συντονιστικές Επιτροπές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων της Δυτικής Μακεδονίας, για διατράνωση της αντίθεση μας στην σχεδιαζόμενη πώληση της Μικρής Δ.Ε.Η, από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, μέλη του Κινήματος από Κοζάνη και Φλώρινα παραβρέθηκαν στον Α.Η.Σ. Φιλώτα-Αμυνταίου και προχώρησαν στο συμβολικό κλείσιμο της κεντρικής εισόδου του για 10 λεπτά.
Έπειτα αντιπροσωπεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Α.Η.Σ., κύριο Γεώργιο Μούκα, όπως και με εργαζόμενους στους χώρους εργασίας τους με τους οποίους συζήτησαν και επέδωσαν υπόμνημα ενημερώνοντας για τις θέσεις του Κινήματος και την ξεκάθαρη αντίθεση σε οποιαδήποτε προσπάθεια της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατόπιν των επιταγών της τρόικα, για ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News